• Äldre 10 Jul 07:33
    1360541 visningar
    10068 svar
    10068
    1360541

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    81missan skrev 2013-07-09 20:47:18 följande:
    josen: vi gör oftast "storkok" som blir lunch eller panikmiddag. Gör saker som tar lång tid, hur konstigt det än låter, dom klarar sig oftast själva. Lergryta, riskokare är bra saker om man inte en sån makapär som Linn väl har.

    Vad gör du för rätter? Jag tycker också att detta med maten är ett evigt bekymmer och skulle gärna få lite tips.
  • Äldre 19 Aug 08:42

    När det gäller förvaring av använda kläder som inte behöver tvättas än har vi satt upp en låååååång knoppbräda på en vägg i sovrummet. Jag tycker att det funkar bra.

    I går storhandlade jag och insåg plötsligt att vi har alldeles för lite stuvutrymme för juicepaket, flingpaket, knäckebröd och annat. Sedan vi blev med tonåring (15 år, 184 cm och betydligt större muskelmassa än båda jag och min man) går det åt stora mängder mat här och jag vill inte behöva handla tre gånger i veckan.

    Nu funderar jag på hur detta ska lösas. Jag började lite igår med att betrakta alla våra köksredskap och maskiner med mycket kritisk blick. Det var inte klokt vad mycket saker vi hade som vi aldrig använder!

    Så efter lite utrensning och om-organisation lyckades jag få undan i alla fall knäckebrödet. Så nu ska jag bara försöka hitta plats för allt annat. Kanske bygga ut husetSkrattande.

  • Äldre 24 Aug 14:41

    Upptäckte i går att vi har för litet hus. Eller i alla fall för litet kök. Visserligen byggde vi ut både kök och vardagsrum för hundra år sedan när grabbarna var små, men vi glömde att de en dag skulle bli tonåriga ätmonster!

    Herregud, de äter jämt! Det går säkert åt tre tåg-lass med mat om dagen här, jag lovar!

    Och någon måste ju se till att maten kommer in i huset. Just den biten hjälps visserligen hela familjen åt med, det verkliga problemet kommer sen.

    Var i hela friden ska allt förvaras? Jag vill ju inte behöva storhandla varannan dag men var ska man stuva undan miljarders knäckebrödspaket, kaviartuber, flingor, havregryn, frukt, ägg och allt annat?

    Vi har redan ett extra frysskåp i källaren förutom hel kyl och frys i köket. Eftersom det går åt så mycket mat här vill jag ju också kunna köpa på mig när något är extra billigt. Men det ska ju förvaras också...

    Frysvaror har vi hyfsat med plats för men hur ska jag göra med stapelvarorna? Juicepaket, torrvaror och annat fyller redan skåpen och ändå får inte allt plats. 

    Nu har jag/vi total idétorka, någon som har någon smart idé?           

  • Äldre 24 Aug 15:25
    Linn77 skrev 2013-08-24 15:17:44 följande:
    Vallakra: Du skriver att du har extra frys i källaren. Har du möjlighet att göra ett extra skafferi/lagerplats för stapelvaror där? 

     

    Ja, det kanske skulle kunna funka, så långt hade inte vi tänkt..... Ska genast ner och mäta för att hitta något litet hörnDrömmer.
  • Äldre 24 Aug 16:51
    81missan skrev 2013-08-24 16:13:32 följande:
    Hihi, när vi flyttade in i vårt hus för tre år sedan förstod jag inte varför dom hade ett extra kylskåp men det kanske kommer väl till pass när våra tre barn blir tonåringar:)

    Jajemän, det gör det säkert. Särskilt om du har pojkar tror jag.

    Vi har tre på 18, 15 och 12 år. När lillen föddes sa min man på skämt (tror jag) att "Om vi börjar spara ett par tusenlappar i månaden nu så kanske vi har en chans att klara matkontot när de blir tonåringar"

    Vi såg det som ett skämt då men det ligger närmare verkligheten än vi kunnat troFörvånad
  • Äldre 25 Aug 09:58
    81missan skrev 2013-08-24 19:01:31 följande:
    Har två grabbar, nu 4½ och 2 år, sen en dotter på några månader. Vi kanske får spara undan lite pengar då:)

    sholof skrev 2013-08-24 21:12:45 följande:

    åh nej! Då vet vi vad vi har att vänta oss. 4 killar med 3 års åldersskillnad. Kanske "tur" att vi bara ha dom varannan vecka då :)  

    Ja, det går åt mer mat och pengar än vi någonsin kunnat tro. De äter och växer så det knakar.

    Men man har ju nytta av dem också. Långa, starka killar som kan öppna lock och nå översta hyllan så att deras lilla mamma inte behöver köks-stegenSkrattande
  • Äldre 1 Sep 11:15

    Finns här någon som kan ge mig en spark i baken så att jag kommer igång?

    Jag har massor att göra, framför allt ska vinden röjas och att döma av hur där ser ut lär det ta till påsk ungefär så det vore ju bra att sätta lite fart.

    Men hela jag känns mossig från topp till tå. Har tillbringar hela morgonen med att spela yatzy med min lillgrabb. Bra mycket roligare än vindsröj men nu måste jag börja.   

  • Äldre 1 Sep 14:27

    Nu har lillen ( nåja, 10 år) och jag varit på vinden en timme. Vi hann mer än jag troddeSkrattande!

    Vi koncentrerade oss på alla påsar med lego som hamnat i en hög allt eftersom han lekt mindre och mindre med det.   Även det urgamla duplot fick hänga med.

    Så istället för en massa icakassar står det nu en prydlig rad av stora plastlådor längs ena väggen.

    Vi har bestämt att vi ska ta en halvtimme varje kväll nu i veckan. Näst på tur är friluftsgrejerna som ska sorteras.

    Nu ska vi baka kladdkaka för att fira att vi i alla fall kommit igångCool.       

  • Äldre 2 Sep 09:27
    Ms H skrev 2013-09-01 14:43:47 följande:
    Tänker ni göra er av med duplot/legot?

    Nej, det är en av de få saker vi kommer spara i leksaksväg. Eller som sonen säger "det ska mina barn leka med när du blir en farmor".
  • Äldre 8 Oct 08:51

    Igår gjorde vi en "laddningsstation" till mobilerna mm.

    Vi borrade ett hål genom "golvet" på ett skåp, fixade in en förlängningssladd (en sån där med en röd knapp på), satte i laddarna och vips så kan vi ladda mobiler och annat smått utan att behöva belamra köksbänken med irriterande sladdar.

    Den röda knappen gör att vi kan stänga av hela köret på en gång. 

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!