Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Nu är fyra korgar med torr tvätt vikt samt ca tre miljoner strumpor sorterade! Hann med en fuskstädning av badrummet också (vi har ett väldigt litet badrum).

  • vallakra
    Ms H skrev 2017-06-30 16:57:06 följande:
    Jag ska också städa ett badrum strax. Det är inte rent någonstans när hantverkare gått hem.
    Nej det är ju inte det. Dessutom kan man ju hitta byggdamm på de mest underliga platser i ett par år efter avslutat projekt. Detsamma gäller även granbarr här. Jag hittar barr långt efter jul fast jag städar regelbundet.

    Hmm, undrar om dom har någon hemlig koloni här i huset. Det kanske är på samma ställe som dammråttorna kommer ifrån...
  • vallakra

    Igår kväll bytte jag lakan i grabbarnas rum. Jag vet att de är stora nog att göra det själva. Men de har tyvärr kommit på att om man struntar i det så står mamma till sist inte ut att se sina småpluttar (läs tonåringar) sova i snusk.

    Idag har maken och jag varit på loppis (vi älskar loppis). Jag köpte som vanligt några perenner som jag inte riktigt vet var jag ska ha så nu ska jag ut och leta efter några små häl där jag kan hutta ner demDrömmer

  • vallakra
    Ms H skrev 2017-07-01 14:09:28 följande:
    Vad händer om du bara gör halva jobbet, dvs tar bort de smutsiga lakanen (och kanske lägger fram nya i en fin hög på kudden)?
    Ja, det var en idé väl värd att testa!
  • vallakra
    Ms H skrev 2017-07-02 14:00:02 följande:
    Hehe :) Har du tittat klart?
    Ja, jag tillbringade faktiskt bara en halvtimme hos dem sedan rensade jag ogräs i pallkragarna.
  • vallakra
    Voxen1 skrev 2017-07-03 19:52:55 följande:
    Ha ha :o) Passa på Vallakra att titta på ankungarna, snart blir de stora. Njut! Idag känner jag mig ganska oinspirerad, önskar att jag också hade söta ankungar att titta på. Här finns det bara dammråttor! Har iallafall plockat undan. Dax att starta dammsugaren.
    Ja, de växer supersnabbt, de är redan små personligheter och de piper så gulligt. En av dem som vi kallar "Svartfot" är särskilt söt.

    När man håller honom/henne i handen sträcker han på halsen och piper precis som den lilla fågelungen i orgeln hos Snövit och dvärgarna på julafton. Det är så gulligt att hjärtat nästan får kramp.

    Vi har bestämt att vi bara kan behålla en av ungarna och det blir nog Svartfot. Vi håller på mycket med honom/henne för att han ska bli riktigt tam och jag ser fram emot att få ytterligare sällskap när jag är i trädgården.

    Inte mycket städning i det här inlägget men nu ska jag gå ut och sopa trappan, den har nog mer grus på sig än själva grusgången.
  • vallakra

    Idag är det tvättstugan som gäller. Stora grabben sommarjobbar så några familjeutflykter blir det inte än i alla fall så då kan man lika gärna ta sig an tråk-görat.

    Lillgrabben och maken ska till sjön och snorkla så jag kan röja helt i fred.
    MOT TVÄTTSTUGAN! (ska bara ta en tur förbi ankburen först)

  • vallakra

    Maken och yngsta sonen ägnade gårdagen åt att röja i garaget så nu har lillgrabben en egen plats till att skruva på cykeln och moppen. Idag kördes en massa grejer till Erikshjälpen. Oj, vad det blev tomt och fint! Nu vill det bara till att det ska hållas så också...

  • vallakra

    I dag är det dags att ta tag i husbilen inför årets Ölands-tur. Det blir ingen lång tur i år eftersom stora killen jobbar så mycket men några dagar kan vi klämma in och på lördag åker vi.

    Så nu är det dags att bädda och torka av här och där. Det behöver nog tas ett tag i skåpen också (tråååååkigt). 

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!