• Äldre 25 Apr 20:29
    1357383 visningar
    10068 svar
    10068
    1357383

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2012-04-25 10:50:19 följande:
    Ööööö... penséplantering stod inte på listan, va? Skit också, så här är det jämt! 
    Du är bäst av oss alla på att göra saker som inte ens hunnit upp på listan, vi andra brukar vänta tills de möglat nåt år på listan innan vi kommer igång, Skrattande
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 27 Apr 16:48
    Pallas skrev 2012-04-27 15:37:05 följande:
    Nu är köket färdigmålat, tack vare världens bästa medryttare! Jag kommer tom få sällskap på bilbesiktningen!

    Då fattas det lister/socklar bara och i kväll ska jag sätta upp hyllorna ovanför verktygsbyrån. Det kommer bli såååå snyggt, tror jag!

    Sen är det bara resten kvar då, det kommer bli en sen kväll om vi ska kunna ha kalas i morgon. 
    Aldrig funderat på att hyra ut den där medryttaren? Hon verkar vara värd sin vikt i guld!
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 9 May 22:32
    Ms H skrev 2012-05-09 22:04:12 följande:
    Vet ni vad? Mitt liv är allmänt sämst just nu, men ni livar i alla fall upp det litegrann. Tack!
    Mitt med! Solig
    Jag skriver inte så mkt numera men läser ofta!

    Jag fixar min sink på rutin, men rör fortfarande till det hemma speciellt när livet är stressigt på andra fronter, tex som nu på jobbet. Men det är mkt enklare att få ordning numera för jag har en bättre grundordning hemma.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 3 Jun 19:44

    Hej alla städkompisar! Länge sen jag skrev nåt. Det har varit en ganska motig vår för mig med massa sjukskrivningar men nu är jag frisk igen.
    Jag har verkligen inte gått i mål när det gäller städandet men allt har blivit mkt bättre eftersom jag blivit så mycket strängare mot mig själv när det gäller att hålla efter.
    Jag har fortfarande en del rensning kvar att göra i skåp och lådor men jag ska väl ha nåt att roa mig med i sommar också?

    Tusen tack för att ni delar med er av era erfarenheter, det är så kul att följa er och att känna igen sig i andra!

  • Äldre 8 Jun 22:28
    miriamne skrev 2012-06-08 21:55:45 följande:
    angio101 Jag ska verkligen försöka skynda långsamt.. men man vill ju så gärna få allt klart på en gång och blir det som vanligt, att man tar på sig för mycket och stupar vid första hinder. DING IT.. det ska jag komma ihåg, en av mina svagheter är att lämna grejer överallt. Lika så läste jag någonstans någon som på jobbet hade som rutin att aldrig gå tomhänt, det är en idé jag gillar.

    Pallas, låter som mina barn. Fattar inte hur de lyckas på så kort tid. Min minsting släpper allt bakom ryggen och så är det som om det inte finns, jag blir galen på det!

    Resuttat efter första dagen, sinken var nästan shinad.. disken i diskmaskinen, en tvätt i maskinen OCH upphängd, dörrmattan tömd på post och reklam. Måste väl ses som i princip godkänt ändå.. Snart dags för kvällens beting, att shina sinken igen då.    
    Jag satte upp en kom-ihåg-lapp på badrumsspegeln med de viktigaste rutinerna!
    Shina sinken
    Decluttra
    Bädda

    Tror jag det var. Så såg jag det flera ggr per dag, då höll man efter det och det gjorde en himla skillnad.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 10 Jun 22:11

    Åh vad bra att jag kikade in här! Jag var förberedd på att bara dö av lathet i soffan i kväll, men så blev jag inspirerad av er så nu tänker jag gå och decluttra en kvart istället! Solig


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 15 Jul 12:12

    Hej alla, kul att det fortfarande ramlar in nya här! Ser att vi haft fler än 80 000 besök i tråden så kom ihåg att vi verkligen inte är ensamma om att röra till det ibland!
    Jag har själv blivit bättre på att hålla undan, men helt bra blir man kanske aldrig? Men nu VET jag att bara man sätter igång att shina sinken när det är rörigt så är det inte så många steg kvar tills röran är bortplockad, det känns mycket mer hanterbart numera.

    Själv ska jag sälja lägenheten och det blir fotografering på tisdag = storstädning de luxe på gång! Då tänkte jag att jag måste titta in här och få lite styrka av er. Vad underbara ni är som postar om era med- och motgångar, det gör konstigt nog mig lite stärkt i att orka hålla efter.

    Stor kram till er alla inspiratörer!


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 16 Jul 08:51

    Hej Smukke! Ja det finns hopp!
    Själv satte jag upp en lapp på badrumsspegeln med de tre enklaste saker jag tyckte jag skulle klara att hålla efter varje dag. Typ bädda, shina sinken och nåt mer. När man väl shinar sinken är det jättelätt att plocka undan även det andra som ligger framme i köket. Men viktigast från början är att babysteppa faktiskt. Rutiner är viktigare än stora städdagar.

  • Äldre 19 Aug 11:09

    Men Pallas, det är ju bara att skruva isär avloppskröken, rengöra den och skruva tillbaka?
    Eller?

  • Äldre 18 Jan 17:37

    Hej alla! Jag följer fortfarande tråden som jag startade för något år sen. På ett år har tråden nästan 3000 inlägg och den har setts 113000 gånger, helt galet bra av oss som bidragit, eller hur! Dessutom är vi många som fått bättre fason på städningen.
    Själv har jag sålt min lägenhet och i väntan på en ny flyttat in hos en kompis. Det är kanske ödets ironi som gör att min nya "sambo" är helt städtokig, har skrivit flera böcker om att städa, och även har en städblogg! Här finns den: stadlust.se/
    Att bo ihop med nån som älskar att städa är fascinerande, men också danande för karaktären. =) Jag stökar aldrig ner i våra gemensamma utrymmen, utan håller efter per automatik. Mitt eget rum är dock en annan sak... Men jag hoppas jag lär mig något på köpet, det är helt fantastiskt att bo i ett hem som alltid är välstädat.
    Så jag fortsätter följa tråden i kulisserna, och återkommer med egna bidrag igen den dagen jag skaffat ny lägenhet.
    Kram på er alla och tack för att ni gör den här tråden så himla bra!


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!