Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Ms H skrev 2012-01-26 00:12:12 följande:
    Åh vad det kliar i fingrarna, jag blir ju jättesugen på att komma och röja i ditt rum Flört Nu förstår jag mer varför du vill bära dit resten också, så att det blir ordning (dvs utan onödiga saker) nere.

    Barnkläder kan jag inte tipsa om alls, har ju inga barn, hoppas att nån annan kan hjälpa dig med det.    
    Precis Du är inte ensam, har ett gäng vänner som gärna vill få fria händer i mitt rum.... jag bara vägrar ännu. Hade dock velat ha en container en månad och typ bara kunna kasta i allt som skall slängas och massor av extra! OM min plånbok räckt till det vill säga, kostar säkert inte helt gratis!

    Det har varit samma med porslin och ja allt, har rensat allt eftersom och gör ännu. Men var sak tar sin tid när det är kaos och oordning bakom varje skåpslucka typ, inte riktigt, men kan man gömma saker och stänga, så har jag gjort det. Obestämd

    Ha hemma loppis tyckte min mammas man nu senast, så jag funderar faktiskt på att ha en sån så fort våren kommer, bara sälja prylar för en spänn under en helg och sen ge resten till nån secondhand grej, välgörenhet eller nått

    Mina vänner driver ocfta med mig och alla mina pinaler, samtidigt så har jag räddat dom så många gånger genom att ha de mest underliga saker som fattas dom här hemma och vi gravra ofta åt det.

    Mitt hem är typ rörigt, prylar över allt men inte smutsigt, svårt att förklara bättre. Men dammsugaren går varje dag typ, jag är fantastiskt på att skura handfat, hatar tvålresten, tandkräm och allt sånt, får kväljningar, hatar matresten i diskhon, jag slänger inget sånt där, typ bara potatisskal och morotsskal när man skalar, sen i soporna, klarar inte matresten på disken heller, så innan jag hade diskmaskin så sköljdes allt innan det ställdes i hon osv. Jag har liksom vissa fix ideer för saker och motsidan blir att hamstra prylar!

    Jag vill ha en feng shu hem, typ inte en enda onödig jävla grej, det är så jag vill ha det.
    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    060810 skrev 2012-01-26 08:18:01 följande:
    HäckHäxan: du låter nästan som mig, om man tar bort det med disken. ;)
    Jag är en fruktansvärd prylsamlare!! Måste rensa ut men det är så förbannat svårt!
    När jag var gravid var jag beredd att slänga ut ALLT i lägenheten men ingen ville hjälpa mig så det blev inte av. Och sen fortsatte hamstrandet istället. ;)
    Jag skulle rensa eller det var tanken, flyttade i dec 10 och mina 3 månader av uppsägningstid så var jag sjuk alltså riktigt sjuk i 2½ månad och åte tre penicillinkurer och var inte ett dugg fräck. Så jag fick helt enkelt flytta med allt, både sånt som verkligen skulle slängas och sånt som jag skulle rens bland, så där står jag typ nu...

    Hamster av naturen och jag kan leva med det, men jag måste få rensat ut lite och framför allt onödig möbler och få en mer realistiskt syn på hur mkt lakan, gardiner och handdukar man faktiskt behöver OCH vi har tvättmaskin och tumlare, så jag behöver inte alls samla en massa. Däremot vill jag ha in en tvättdag i veckan, inte köra en maskin varje dag, jag måste dela upp saker som tex en tvättdag, där tvätt är vad jag ägnar mig åt, kanske ett varv med dammsugaren osv men inte en massa annat. Tappar fokus och tråden och blir arg och skiter i allt annars
    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-01-26 11:57:07 följande:
    Allmänt inlägg:  Är det någon i Uppsala-trakten som är intresserad av hjälp med röjning? Jag är SJUKT effektiv och tycker det är roligt att hjälpa andra i samma situation. Jag har själv fått hjälp av min snälla medryttare flera gånger, det är guld värt! Ibland kan det tom hjälpa att någon bara sitter och pratar med mig medan jag städar.
    NU bor jag inte i närheten, men när jag bodde hemma så fick någon av mina systrar helt enkelt sitta i min säng eller soffa och prata medan jag städade, idag lurar jag hem kompisar, många gånger gör de inte annat än fixar kaffe och tar en cigg med mig mellan varven och jag röjer som fan. Så gjorde jag i tisdags, kompisen bakade dock en banankaka medan jag röjde sovrummet och sen hjälpte hon mig bära upp allt till mitt rum där uppe. Jag håller med dig medryttare är guld värt, synd att vi inte bor nära du hade fått vara min medryttare när som helst!
    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-01-26 13:25:06 följande:
    Då ska vi se vad jag hunnit med hittills:

    * Druckit kaffe
    * Samlat ihop all förpackningsåtervinning, inklusive glasflaskor vi sparat på i åtskilliga år
    * Rensat skåpet ovanför mikron och torkat ur det
    Pallas skrev 2012-01-26 13:38:16 följande:
    *Satt på en tvätt
    *Börjat rensa bokhyllan i hallen för att använda den lite mer rationellt och snyggt i köket istället. 
    Duktigt...
    Pallas skrev 2012-01-26 12:28:06 följande:
    Vakna på sin lediga dag med migränvarning. Sweet.
    Låter mindre kul, jag har just kastat ner en tro i vatten, efter x antal timmar så gav jag nu upp att bota den med mat och kaffe...
    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan

    Idag har jag tvättat 3 maskiner.

    Bäddat rent i min säng

    Varit barnvakt Tyst helt slut i huvudet...

    Andra diskmaskinen är igång.
    Diskbänken är ren.

    Imorgon börjar jag med en ny sak, bädda sängen, så överkastet ligger där inne nytvättat och fint


    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan

    Pallas.

    Blev ju skitbra. Gällande hörnan, vad gör det om de är snygg, man kan inte få allt snyggt och iaf jag tycker de är viktigare att man faktiskt sorterar än om det ser snyggt ut just där man gör det. Måste ju gå att spraylacka backarna om man vill, klistra roliga märken lr mönster på dom, kanske bokstäver med ord på vad som skall ligga i dom osv.

    Pojkarnas klädkammare fixar du sen, inget att skämmas för. Nu är du ju på G och duktigt också! {#emotions_dlg.flower}


    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-01-26 23:33:02 följande:
    Här kommer efterbilder på klädkammaren:

     

    I byrån till höger lade jag alla mina verktyg tills vidare, så byrån i hallen blev fri från skit. Har burit ut en hel del skit i garaget, så det blir att ta tag i det vad det lider... 
    WOW. Du är baske mig grym! {#emotions_dlg.flower}Skål
    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-01-27 09:51:05 följande:
    I dag ska jag handla en torkställning till tvättstugan och ställa ut torkskåpet i garaget. Vi använder ändå bara torkskåpet som torkställning, men med en riktig kan vi få mer överblick och slippa torkskåpsdörren, som bara krockar med badrumsdörren hela tiden.

    Sen måste jag få ordning på min garderob... För att skaffa mig lite överblick har jag nu lagt allting i sorterade högar på bänken i tvättstugan. Helst skulle jag vilja göra om tvättstugan till en stor walk-in closet, men det får stanna i drömmarnas värld, tyvärr. Har inga realistiska uppslag alls, faktiskt. Jag tror att jag skulle behöva ett linneskåp till handdukar och lakan och sånt, så jag kunde använda den braiga garderoben till kläder, men jag vet inte var det skulle stå.
    Har ni något utrymme med snedtak? Man kan ju liksom sätta hyllor och bygga ett skåp/ garderob med dörrar. Mina grannar gjorde en sån schyst grej i sitt sovrum längs hela ena väggen, hyllor och fack, sen skjutdörrar, voila en garderob. Jag hade nått liknande när jag bodde hemma, fast draperi istället för skjutdörrar, en skena i taket bara, fungerade fint
    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
  • HäckHäxan
    Bye baby Bunting skrev 2012-01-29 12:44:58 följande:
    Hela huset är en gigantisk hot-spot. Jag har supersvårt för det där med var sak på sin plats. Vilken plats? För att komma igång med att få en rutin behöver det vara lite organiserat. Märkligt att jag står handfallen inför det i mitt eget hem, men har inga problem med det på jobbet.
    Vet precis hur det är Tyst Har heller aldrig haft problem med det på något av mina jobb, ett tag jobbade jag med att organisera ett stort lager, ge alla saker fasta platser och skälla på inleverans för att de lagt samma vara på flera platser, men hemma OMG.
    Pallas skrev 2012-01-29 13:36:57 följande:
    Man behöver inte få huset tiptop på en vecka eller ens en månad! Jag räknar med att det kommer ta mig minst ett år att komma in i bra rutiner, få allt skit bortrensat och hitta en plats för var sak. Har inte bråttom, jag har trots allt levt så här i nästan 40 år redan!
    Det är lite så jag tänker. NU det mest akuta och få små rutiner att sitta, som diskbänk, kaffebänken och köks och data bord. Det är det som syns av alla direkt när man kommer in också såklart de ytor jag gärna belamrar med pinaler när jag grejar.

    Jag har idag bestämt att gå igenom alla skåp i köket, ett plocka ut allt som inte skall vara i ett, få struktur, samtidigt då rensa ut, jag behöver tex inte 3 pajformar, vad fan skall jag med det till? Onödig, kan inte spara dom alla av sentimentala skäl heller, fick dom i present när jag flyttade hemifrån. Samma med pizzatallrikar, hur många gånger har jag använt dom på 13 år, kanske 3 gånger, dom skall säljas.

    Med min nya rutin som jag byggt upp, återkom en annan gammal rutin jag en gång hade, att tänka innan man handlar. Tex hur många burkar hund och kattmat behövs, torrfoder ect. Så idag har jag släpat hem hälften av det som behövs i min fido, imorgon skall jag släpa hem resten från ica och kan andas ut och veta att djurens mat är fixad för en månad framöver, istället för att köpa hem enstaka burkar.

    Håller på att skriva upp maträtter, så jag senare kan göra en matlista för hela månaden. Skall dock ikväll göra en för kommande vecka genom att gå igenom frys och skafferi. Sen inventera vad jag har mer exakt och bara köpa komplement till det som finns. Jag hamstrar nämligen inte bara saker utan även mat, vilket varit bra när det strulat för jag kan oftast försörja en familj på minst 4 med det jag har hemma i minst en månad

    Idag gjorde jag en smart grej, tycker jag iaf, vi skulle ha slappar dag, men jag satte dotter på att dammsuga våra sovrum med handdammsugaren, så dammsög jag matrum, köket, hallen och toaletten, sen skurade vi alla golven, gick fort och känns bra. För säkerhets skull har hunden börjat löpa så jag vet ju hur mysigt det kommer se ut på golven om en vecka *blä* men nu är det fint i vart fall.
    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
  • HäckHäxan
    HäxanSurtant skrev 2012-01-29 16:50:23 följande:
    Vet precis hur det är Tyst Har heller aldrig haft problem med det på något av mina jobb, ett tag jobbade jag med att organisera ett stort lager, ge alla saker fasta platser och skälla på inleverans för att de lagt samma vara på flera platser, men hemma OMG.

    Det är lite så jag tänker. NU det mest akuta och få små rutiner att sitta, som diskbänk, kaffebänken och köks och data bord. Det är det som syns av alla direkt när man kommer in också såklart de ytor jag gärna belamrar med pinaler när jag grejar.

    Jag har idag bestämt att gå igenom alla skåp i köket, ett plocka ut allt som inte skall vara i ett, få struktur, samtidigt då rensa ut, jag behöver tex inte 3 pajformar, vad fan skall jag med det till? Onödig, kan inte spara dom alla av sentimentala skäl heller, fick dom i present när jag flyttade hemifrån. Samma med pizzatallrikar, hur många gånger har jag använt dom på 13 år, kanske 3 gånger, dom skall säljas.

    Med min nya rutin som jag byggt upp, återkom en annan gammal rutin jag en gång hade, att tänka innan man handlar. Tex hur många burkar hund och kattmat behövs, torrfoder ect. Så idag har jag släpat hem hälften av det som behövs i min fido, imorgon skall jag släpa hem resten från ica och kan andas ut och veta att djurens mat är fixad för en månad framöver, istället för att köpa hem enstaka burkar.

    Håller på att skriva upp maträtter, så jag senare kan göra en matlista för hela månaden. Skall dock ikväll göra en för kommande vecka genom att gå igenom frys och skafferi. Sen inventera vad jag har mer exakt och bara köpa komplement till det som finns. Jag hamstrar nämligen inte bara saker utan även mat, vilket varit bra när det strulat för jag kan oftast försörja en familj på minst 4 med det jag har hemma i minst en månad

    Idag gjorde jag en smart grej, tycker jag iaf, vi skulle ha slappar dag, men jag satte dotter på att dammsuga våra sovrum med handdammsugaren, så dammsög jag matrum, köket, hallen och toaletten, sen skurade vi alla golven, gick fort och känns bra. För säkerhets skull har hunden börjat löpa så jag vet ju hur mysigt det kommer se ut på golven om en vecka *blä* men nu är det fint i vart fall.
    Alltså ja skall inte gå igenom alla skåp idag, bara tog beslutet idag, det är nästa veckas projekt, även om det bara blir ett skåp om dagen så är det det iaf litet istället för inget
    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!