Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2012-01-29 22:56:47 följande:
    www.acreto.se/Crock-Pot/Slow-Cookers
    Vilken käck grej

    Men märklig ändå att alla är gjorda i stengods men bara två går att använda på spisen också...

    www.acreto.se/Webshop/WSCrock-Pot/Slow-Cookers/Crock-Pot-35-L.htm

    Denna borde vara lagom för oss här hemma, men går såklart inte att använda på spisen då. Jag funderar på att köpa en. Men vad är poängen, att de går snabbare att laga mat eller vad?
    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
  • HäckHäxan

    Har haft en slapp dag, det har jag alltid måndagen efter min helg med lilla hjärtat, inga krav och måsten.

    Men sängarna bäddades i morse innan vi gick iväg. Middag har lagats, diskmaskinen gått en vända och går nu en till, det är sjuk mkt billigare att diska med den än att diska för hand, den värmer ju vattnet, drar lite ström och det går 7 L vatten för en disk, hur jag än gör när jag diskar för hand så kommer jag inte ner i det i vart fall.

    Har även handdiskat, skurat diskbänken nu på kvällen och torkat spisen, samt vikt lite tvätt, som står i ikea påsar i sovrummet.... tills på onsdag, då får jag hjälp att bära ner garderoberna från ovanvåningen

    Imorgon står dammsugning och avsvabbande av golvet på listan, samt lite plock och pill. Min storasyster kommer hit, det är minst 5 år sen vi sågs senast, hon har aldrig träffat min dotter, så det skall bli kul, spännande, nervöst OCH JAG LÄNGTAR SOM FAEN


    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
  • HäckHäxan
    vike skrev 2012-01-30 10:37:17 följande:
    jaha ja, i em skriver i kontrakt på vårt "nya" hus (wihooo), så nu blir det inget mer babysteppande för oss!!! nu blir det hardcore-städning då våran nuvarande bostadsrätt ska säljas. Är dock nkt glad att jag har babysteppat hela januari, och då blivit av med en hel del högar av grejer. Sen blir det ju en utmaning att se till att det sköts när vi flyttat
    {#emotions_dlg.flower} Grattis, vad roligt
    I REA plagg känner jag mig så mycket billigare än vanligt!
  • HäckHäxan

    Kommer inte vidare, det står typ still!

    Dock är min diskbänk fin varje kväll, sängarna bäddas, golven skuras en gång i veckan coh dammsugaren är som vanlig alltid framme...

    Men sen händer inget mer, min sticksåg lyser fortfarande med sin frånvaro, så några hyllor har garderoben inte fått och mina handdukar står fortfarande i ikea påsen i sovrummet. Men jag känner mig ganska nöjd, för de är felr små saker som ramlat på plats, för la jag gärna all skit typ på diskbänken istället för rakt ner i soppåsen, nu hamnar allt i soppåsen och jag irriterar mig på när de ligger saker på diskbänken, det är bra Bänken med kaffebryggare och micron är fortfarande fullständigt ok och inte belastad alls som innan med allsköns prylar och pinaler!

    men ja behöver fortfarande få rensat och fatta vad som är normalt att ha, vad man behöver och vad som är onödigt typ och där kommer det som är svårt för mig!

    Nu tänker jag inte göra några stora projekt är inte i form för det, men jag tänker fortsätta få vardagen att flyta, rensa lite då och då, inte låta det bli belamrat som innan och känna mig nöjd med det. Nu när jag dessutom gett mig själv en dvd med usb-port så har jag koll på vardagsrummet också, så det ser också helt okej ut. Innan var det bara dottern som var där och jag som typ sanerade det mellan varven.


    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-02-11 21:54:47 följande:
    Jag tror att det är viktigt att acceptera att man inte gör framsteg i samma takt hela tiden. Jag har varit innebandytränare och hållit på med hästar en stor del av mitt liv, det är samma sak där: stor utveckling i början, stillastående ett tag, sen kanske ett steg bakåt innan nästa stora utvecklingssprång kan ta fart.
    Det tror jag du har helt rätt i. Jag känner mig nöjd som det är, min tanke är ju att allt som helhet är minst ett års projekt, no stress!

    Men jag känner mig lite löjligt lycklig över att de rutiner jag skapat flyter, nästan som av sig själv och det är en underbar känsla OCH det märkt på många små saker, rutin för nattning av dotter, middag och massor av saker som jag haft direkt svårt för att få till.

    Och det har jag i mångt och mkt ännu, för min usla impulskontroll ställer till det ibland, men jag är ändå nöjd, supernöjd, för det är första gången sen jag var mammaledig med dottern första året som saker verkligen flyter och flyter ganska normalt. Så jag är skitglad och lite måttligt stolt inom mig Solig
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    ratwoman skrev 2012-02-11 22:33:44 följande:
    nu har jag följt er i det tysta ett tag men nu är jag redo att joina er.

    Ni ska veta att ni allihopa är en så stor inspirationskälla för mig.. jag apploderar er allihopa...

    gud va ni är bra

         
    Välkommen in, förstår precis hur du känner, så kände jag med och de är alla fantastiska, så mkt käcka och enkla tips och råd det finns här inne, helt underbart!
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    ratwoman skrev 2012-02-11 22:42:01 följande:
    måste fråga vad räknas som att man har skinat sinken... är det att man har diskat men att det står på tork i stället eller ska man torka allt....
    Jag vet inte, har inte läst så noga och har ju diskmaskin, men diskar en del för hand ändå. Iaf jag ställer diskstället över ena hon och inte på bänken, så får det torka där, det stör mig inte om det står över natten, bara själva bänken är ren och bara vattenkokare och kryddstället som skall stå där står där, så har jag gjort iaf.

    Men jag har nu börjat fundera på att köra diskmaskinen oftare istället, för i sista änden tror jag det kostar mindre än vad det gör att diska för hand. Men det är svårt att byta vanan att de känns löjligt att köra den för två byttor osv.
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Liafiaa skrev 2012-02-11 23:14:51 följande:
    Nu tänker jag hoppa in här! Jag behövde verkligen denna tråd!

    Mitt hem är kaos och när jag väl städar är det fint i en vecka sen rasar det.

    Hur börjar man tycker ni?
    Era tips tack :)

    Jag är en riktigt slarver , haha!
    Jag började med att diskbänken minsann skulle vara fin varje kväll, då hade jag ett område som såg bra ut när jag klev upp och det gav en bra energi. Sen utökade jag det till att min andra bänk också skall se helt okej ut. Försöker dock att tvätta på en speciell dag, ha golven snygga varje fredag, ibland städar jag och dottern ihop, för några veckor sen började jag med att sängarna skulle vara bäddade innan vi gick iväg på morgonen och det fungerar jätte bra, i veckan bäddade till och med dottern på 4 sin säng själv och hon var så supernöjd

    Jag har kört med bara små små steg, för jag vet att det blir alldeles för mkt i mitt huvud annars, så när en sak flyter eller mer har förvandlats till en god vana så lägger jag till en ny liten ide som passar i mitt hushåll, så jag går en långsam väg, inga stora projekt ännu, förutom att jag burit upp allt som inte behövs osv till mitt extra rum (numera förråd) för då kan ja senare gå igen en sak åt gången där inne och skiten ligger inte och skräpar i resten av hemmmet.

    Nu rensar jag t.ex i köksskåpen, jag har som vana att bara ställa in allt och jag har hittat x antal tuggummin, läppsyl och massor av annat i dom som inte skall vara där. Så nu har ett skåp som mest användas att salma skräp till faktiskt fått mer ordning och innehåller alla ungsformar Små små steg, mitt största mål är att vardagen flyter, måltider, fin diskbänk och att de inte plottrar till sig helt som innan.
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-02-12 10:04:17 följande:
    Angående diskbänkspolering så har jag kört efter min egen definition. Jag skrubbar den med skurtvål vid behov, sköljer rent och torkar torrt med en frottéhandduk. Jag bekymrar mig inte över vattendroppar och små matrester som tillkommer under dagen utan det är det grundrena som är poängen för mig. Fixar jag detta varje kväll tar det inte lång tid, och jag behöver inte heller skura med tvålen. Ofta räcker det att bara ta lite diskmedel på en svamp och sen skölja och torka. Diskhoar/bänk blir aldrig äckliga om jag håller mig till detta.
    Så gör jag med, fast jag har en flaska med allrengörning som jag sprayar med. Det stör inte mig heller att de blir smulor eller spår av matlagning osv under dagen, men innan jag lägger mig skall den vara fin och ren. Från början gjorde ja det innan jag la mig, nu gör jag det så for jag nattat Freja, sen kan jag slappna av och ha kväll utan något måste ovanför huvudet.

    Denna veckan som kommer tänkte jag försöka få in vanan att ta fram kläder dagen innan, det har fungerat lite si och så under denna tid, men nu när de andra flyter på så bra, så tänkte jag få jobbat in det också.
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    SockerStinn skrev 2012-02-12 17:06:59 följande:
    Det är pga hacker-attacken, att gamla signaturer stod kvar istället för den nya man bytt till så man kunde koppla gamla signaturer till nya. 
    Jag insåg en sak i morse, de trådar jag startade under mitt gamla nick finns inte kvar under mina trådar  det känns ju ganska trist ändå
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!