Inlägg från: Runguska |Visa alla inlägg
  • Runguska

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Idag har varit en riktigt slapp dag, ändå är hemmet städat och jag känner mig chockad. Tittar på film nu men jag måste erkänna ett sug efter att kontrollera sinken, städa en hotspot eller liknande

  • Runguska

    Var ju inte färdig, aja FL i iPhone lever lite sitt egna liv. Jag har iaf bestämt mig för att inte lveranstränga mig, då kommer detta inte fungera mer än kortsiktigt.

  • Runguska

    På måndag blir det en tur till tippen - toppen! Sedan ska vi panta burkar (halva garaget är fullt i tomburkar) någon gång "snart". Lite jobbigt bara med burkarna för jag kan inte ta med mig då jag lämnar på fsk. hur skulle det se ut... Och gå hem för att hämta efteråt blir lite långt nu i vintern. Brukar ta med de gånger vi har barnvakt. Haha, andra går ut och äter, ser en bio osv. vi pantae burkar när vi har barnvakt!

  • Runguska

    Sinken skiner och hall, kök och vardagsrums hotspots är städade. Nu tar jag kväll! Kom just till en självklar insikt och den slog mig så totalt att tårarna började rinna, men det hör inte hit - eller egentligen hänger väl precis allt ihop, men men.

  • Runguska

    Imorgon ska jag förresten rensa kökets diverselåda samt barnsäkra knivlådan (tror barnsäkringen ligger i diverselådan... Allt ligger i diverselådan!). Ja, förutom det andra då, kläder, sink, sopor, hotspots. Ja en maskin tvätt måste jag köra. Hade tvättat båda mina par vettiga byxor. Första paret lerade jag ner på väg till jobbet för att jag snubblade på is/lera. Andra paret hade jag på mig då jag matade lillkillen med gröt... Behöver inte säga mer om det paret antar jag.

  • Runguska

    Diverselådan fick sig en omgång!




    Sorteringsfacken kommer från IKEA och kostar 5:-/st! (Hade liggande!)
  • Runguska
    Jojjanna skrev 2012-01-09 16:15:48 följande:
    Seroc: Vilken härlig ordning du fick i lådan!!!!  
    Tack, får se hur länge det håller sig så, förhoppningsvis länge!

    Körde även lite i diverseskåpet så nu ser det också helt okej ut.
  • Runguska

    Helt otroligt bra detta "system" känns, jag har nog aldrig hållit det så ordnat hos mig någonsin tidigare. Då har det mer varit att jag storstädat jättefint och sedan har detta förfallit och sen när någon skulle komma så gjorde jag ett ryck. Med två barn blir dessa ryck rätt svåra känns det som så därför är det super att det nu är tillräckligt städat för att slippa stressen över att behöva eller kanske behöva panikstäda.

    Det jag såhär efter denna tid kan konstatera är att min mormor nog skulle skrattat åt mig och sagt något i stil med "vad var det jag sa" fast på ett snällare och inte så dömande sätt. Jag har insett att det var på detta sätt hon arbetade sinken, balkongmöblerna med mera. Varje dag såg de ut som de skulle. Vi i omgivningen kunde le lite åt det och säga typ - men mormor det räcker att torka av balkongmöblerna en gång i veckan och porslinet mår inte dåligt av att ligga en dag eller två... Ja ja, skrattar bäst som skrattar sist som det brukar heta! Suck, alltid ska det visa sig att jag borde lyssnat på min kära mormor!! Aja, hon ser nog ner på min rena sink från himlen och ler sådär underfundigt som bara hon kunde!

    Jobbdag idag och morgon/förmiddag spenderad på sjukhus med barnen då storkillen skulle göra årligt allergitest. Så himla skönt det var att gå upp till städat hem med mina och barnens kläder framlagda och kallelse, grön bok, och resten som skulle med färdigpackat. Haha, inte ett uns stress på grund av dålig planering - skönt!

    Det bästa tycker jag är att jag inte alls lägger mycket tid på städningen och det känns absolut inte jobbigt. Däremot är skillnaden jättestor och det är så härligt.

    (Skriver positivt här så kan jag senare om energin tryter gå tillbaka och se hur bra jag mår av detta)

  • Runguska

    Sitter på jobbet och har precis fikat! Det står koppar i sinken där. Det kliade i händerna att diska, men så tänkte jag att då kanske jag alltid förväntas diska - allas koppar! Nöjer mig att shina sinken hemma. Nu dags att jobba!

  • Runguska
    Nussi skrev 2012-01-10 16:26:18 följande:
    Ni som gör hotspots , är det inte väldigt svårt att sluta efter enbart två minuter & lämna det "halvdant" till nästa dag ? Tungan ute , Jag hade tyckt det varit supersvårt ! ,
    Jag tycker också det är svårt! Ibland lyckas jag och ibland misslyckas jag - oavsett blir jag nöjd med resultatet!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!