Inlägg från: Runguska |Visa alla inlägg
  • Runguska

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Imorgon blir det lite declutting för min del. Ska försöka att hitta saker att sälja och sedan få ut dessa på Tradera eller Blocket. Hade tänkt skänka en hel del på Blocket - typ mot avhämtning, men jag minns en gång tidigare hur mycket udda typer som ringde och ville att jag skulle köra det jag hade genom halva sverige eller hålla prylen i 6 veckor för att en moster kanske skulle på genomresa och jag vet inte allt. Bättre då att ta lite betalt och så får de väl pruta om jag anses ta för saftigt betalt! Bättre med Tradera egentligen där de som budar bestämmer priset redan online så man slipper ta den biten "live".

    Vi har satt upp en budget för 2012 och genom att sälja lite kommer vi förhoppningsvis snabbare nå målet, alternativt spara mer! Beroende på vad som händer såklart!

  • Runguska

    Ms H: Tack för tipset - fint om det är på orten så man slipper fraktkostnader! Får se hur hag gör, men det skadar ju inte att prova! Annars gillar jag Tradera för skickvänliga saker och jag har rätt bra omdöme där så det är ju ett plus - avgifterna samt detta eviga packande och skickande är jag fock gärna utan. Sedan vet jag inte, men januari är en rätt kass månad för många ekonlmiskt så kanske jag skänker och slänger nu och säljer om någon månad.

  • Runguska

    Har haft en bra dag idag (vann en TV!!!) men har tandvärk så det tar emot att förbereda inför morgondagen. Däremot vet jag ju hur mycket värre det kommer vara inorgon om jag sover dåligt och inte har lagt fram mina och barnens kläder så jag ska prioritera det - resten är tack och lov redan gjort!

  • Runguska

    Haha, jag läser nästan alla bigtent-mail och så roligt jag har åt rubba-scrubba, haha. Nej, jag har nog blitt städknäpp, kanske av alla klorin

  • Runguska

    Jag kör på med sink, förbereda kläder, diska, tvätta, ta ut sopor och hotspots. Declutting ska få vänta även här för jag vet hur det blir annars och detta vill jag verkligen inte sabba nu när det går så himla bra!

  • Runguska

    Vidare har vi inte haft ett enda besök vad jag kan minnas. Lite besviken är jag allt för nu går det ju så bra för folk att komma om de vill!

    Aja, nu ska jag gå en lov innan jag lägger mig - se så allt är under kontroll!

  • Runguska

    Då var denna dag avklarad. Körde bara en hotspot idag, men annars flyter det på bra! Imorfon ska jag se om jag orkar ta itu med toan ala swish and swipe. Vill bara inte sabba detta och gå för snabbt fram!

  • Runguska
    mrsIce skrev 2012-01-16 09:27:36 följande:
    Woooii! Klarade av ett storbak av kanelbullar igår och ändå är det rent och undanplockat på diskbänken och i köket, tror aldrig det har hänt faktiskt!

    I morse tog jag även och rensade ur ena badrumsskåpet på gamla flaskor, burkar och annat skräp, ngt jag tänkt göra så länge!! Diskmaskinen är igång och jag ska strax slänga in dagens tvätt i maskinen. Detta passar mig perfekt, även om jag liksom fler tar det betydligt långsammare med mina babysteps än flylady!
    Jag tror jag är inne på femte omgången bullar/bröd utan att det känns stökigt efteråt - helt otrolig denna metod alltså. Jag känner mig som någon från TV-shop när jag berättar för vänner och bekanta om hur de borde börja shina sinken, men de får haka på om de vill - jag ångrar mig inte för en sekund!

    Tvätt och disk och ja det mesta blir gjort helt utan att jag känner att det är ansträngande och då kan jag säga att jag för några år sedan diskuterade huruvida jag skulle ha städhjälp från kommunen pga. min asperger och svårighet att hålla städat! Vilken skillnad och vilken metod - jag är såld! Och ja - diskbänk, köksbänk ja hela köket, nära på hela huset skiner!
  • Runguska

    Idag är det inte mycket att ta tag i känns det som och det är så underbart. Funderar i ärlighetens namn på att försöka vila lite men efter att ha lämnat stora killen på förskolan är jag så pigg av promenaden att det liksom aldrig blir av - dessutom är sängen så fint bäddad att det känns "synd" att krypa ner i den.

    Källaren - 88 kvadrat diverse känns det som just nu! Någon som har det på liknande sätt och en plan!? Jag ska ha prylar som ska sparas (flylady kanske inte håller med men vi är fyra personer här så en del grejer behöver sparas) i bastun och i ett litet rum som tidigare varit typ skafferi eller liknande. Jag funderar på att senare köpa hyllor till det som blir huvudförråd och i bastun ska vi ha julsaker och sådant som det plockas med lite mer frekvent. Detta ska även vara lätt att vid behov plocka ut.

    Så nu vet jag inte var jag ska börja så att säga. Källaren består av, garage, gästrum, förråd, tvättstuga, bastu, hall och ett förrum innan tvättstugan som bastun liksom är inbyggt i  där jag brukar ha lorttvätt. För tillfället är det prylar överallt känns det som. Garaget ska vi ha pellets i och sedan lite verkstad - även lite vikter, skivstång och sådant ska finnas om man vill träna. Tvättstugan är just nu helt okej, men tumlaren ska skänkas bort och en liten hylla ska ställas in för nu står allt på diskbänken och det blir inte bra. Förrådet är "fullt" - av vad vet jag knappt - men det är massor att gå igenom och framförallt sortera och stoppa i kartonger så det kan staplas så man i alla fall kommer in i det!

    Gästrummet är stökigt då min konstnärlige make fick ett ryck och började måla stora tuschteckningar där. Massor av papper, bläck, tusch, pennor och jag vet inte allt vad det är. Bör vara lätt att sortera dock! Bastun - just nu väl ostrukturerad måste ordnas upp och allt ska inte vara kvar. Finns även ett par ikea-möbler där som ännu inte är färdigmonterade fixas det är mycket vunnet. Själva hallen - där ställer vi sådant vi liksom inte orkar ställa på rätt plats i källaren känns det som. Jag gjorde ett försök med en låda för teknikprylar som ska sparas - den är nu till bredden full men får ännu inte plats på "rätt" plats eftersom jag inte vet var rätt plats är just nu.

    "Mellanrummet" eller omklädningsrummet som jag ibland kallar det slänger jag som sagt var smutsig tvätt i eftersom det är strax innan tvättstugan. Skulle vilja få ordning och få till det, kasnke med ett linneskåp eller jag vet inte riktigt vad faktiskt, det är ett svårutnytjat utrymme som är svårbeskrivet eftersom bastun liksom är inbyggd i det. Någonting för tvätten vill jag ha där och jag överväger att ordna så jag kan ha strykbrädan uppfälld där samt ha tvättkorgar och en hylla eller något för handdukar och annat "duschrelaterat" (duschen är i tvättstugan, vi har en på boplan också men den är avstängd nu så länge vi har skötbord under den).

    Skulle helst bara glömma bort källaren men det vore kul att få ordning i den! Får vi dessutom gäster någon gång är det ju kul om vi vågar låta de använd gästrummet

  • Runguska

    Så var morgonen "gjord"...

     - Klädd
     - Diskmaskin urplockad
     - Tvättmaskin igångsatt
     - Swish & Swipe i badrummet.
     - 1 hotspot á 2 minuter

    Nu äter vi frukost och så fort minstingen vaknat ska jag bädda min säng, har inte gjort det eftersom han sover där och med tanke på natten som jag mer eller mindre ammat mig igenom behöver han alla sömn han kan få nu! Efter frukost klär jag barnen (praktiskt eftersom de ibland kladdar och då måste de ändå få ny omgång kläder) vilket nu går snabbt och smidigt dels för att det blivit rutin men främst för att kläderna ligger redo på hallsbyrån som de ska ha idag.

  • Runguska

    Satte förövrigt ihop en trådbackslösning för sönernas garderob. De har ju så mycket kläder så det blir fint med bättre ordning. Måste ta bort en halvhylla i ena garderoben bara, eller sätta in förlängning av denne - får se vilket det blir.

  • Runguska

    Idag har jag knappt varit hemma så här ser rätt stökigt ut. Får se om jag har ork att ta tag i det senare, annars finns det väl kvar ilorgon. Diskbänken ska jag verkligen prioritera, men jag har städat dagligen nu länge känns det som, lite vilka kan ju behövas - eller så blir det den vilan som förstör, jag vet inte. Sannolikt kommer jag att plocka innan ja lägger mig, det har blivit lite tradition.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!