Inlägg från: 81missan |Visa alla inlägg
  • 81missan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    angio101 skrev 2013-03-19 08:37:19 följande:
    jodå, jag läser Linn77, men har inte kommit mig för att kommentera.

    Jag har tagit före-bilder i sovrum och bibliotek men måste komprimera dem för at kunna lägga upp dem.

    jag är shockad över mig själv! Idag har jag: satt igång diskmaskinen, diskat upp handdisken, shinat siinken, S&S!!, lagt in två blå ikeakassar ren tvätt, flyttat majoriteten av mina kläder till bblioteket, bäddat, fyllt på barnens blöjstation och samlat ihop all smutstvätt. Inte att förglömma, jag har duschat  och piffat mig själv.

    Sitter just nu och väntar på svärmor så att jag kan gå till jobbet. Och väskan är färdigpackad.
    super! Du kan sova riktigt gott inatt!
  • 81missan
    060810 skrev 2013-03-19 17:14:46 följande:
    Idag har jag frostat av frysen. Eller ja jag håller på. Var så mkt is att det tagit snart 5 timmar att få ut allt men nu är det snart klart och maten kan få flytta in igen från stormen där ute. ;)
    Känner mig duktig!! Nu får den vänta att frostas av på några månader för nu vill jag ha varmt!! ;)
    smart idé, det är ju ändå så ruggigt kallt nu.
  • 81missan
    sholof skrev 2013-03-19 23:03:21 följande:
    Det tackar jag mycket för. Jag hejar på dig i smyg och ska försöka börja kommentera lite mer :)

    Idag har jag haft 15 min decluttering i killarnas sovrum och även dammat så imorgon blir jag klar i deras rum och kan ge mig på min garderob.... känns lite motigt eftersom jag vet att jag är dålig på att slänga iväg kläder.

    Idag har jag oxå för första gången haft planerings o räkningsdag. Vi skrev en inköpslista som sambon ska handla  imorgon och så fixade vi till våra postfack. Nu när jag har köpt dymo så kunde jag märka upp vad våra brev ska hamna och även ett fack till post i allmänhet eller om vi inte hinner sortera samma dag.
    Tog även ett ryck o betalade räkningar, så nu slipper jag tänka på det i helgen eller att jag kommer på det i sista minuten som det lätt bli annars Så skönt!    
    måste du slänga kläderna? Kan du inte spara dom eller ge bort till någon bekant?
  • 81missan
    Pallas skrev 2013-03-20 15:30:08 följande:
    Sy en tygtub med dragsko upptill och nedtill? Så snörar du ihop den där nere och hänger upp den i sopskåpet så du kan knöla ner plasten uppifrån. När det är dags att tömma så tar du ut tuben, snörar upp botten och trycker ut allt i en vanlig plastpåse?
    en liknande variant kan jag tipsa om att förvara matkassar i (plastkassar). Vi fick en sån i bröllopspresent och den används nog mest av alla. Trots den "enkla" presenten så är det nog den jag är mest glad över.
  • 81missan

    Ms H: Vi "prenumererar" på fönsterputs, skönt när man bor i ett sutteräng-hus. Tyvärr så tar dom ju bara utsidan:)
    Det kostar ca 100:- per gång (med RUT-avdraget) och dom kommer varje kvartal. (Man kan säkert be dom komma oftare om man vill.

  • 81missan

    Har haft farmor och farfar på besök. Jag hann med att snygga till köket redan igår kväll så det var bara att fortsätta med det i morse, Har sedan plockat undan och torkat hallbyrån, rensat gästsängen på grejor och bädddat snyggt. Har börjat pilla lite i tvättstugan också. Igår hann jag rensa vårt bord i förrådet och har fortsatt lite idag. Bäddat sängarna, plockat undan tvätt, sorterat smutsig tvätt, bjudit på middag m efterrätt. (Men jag har ju haft lite hjälp med barnen av f&f). Dom märkte iaf stor skillnad jämfört med för 2-3 veckor sedan, kul!

  • 81missan

    hur hoppar man på fly lady, och är det behövligt? Som det är nu så har jag fastnat lite. Jag försöker hålla köksbordet rent, torkar av det och plockar undan. Diskmaskinen går varje dag och jag försöker hålla diskbänken ren, ser över den varje kväll. Handfatet har jag koll på men det där med själva toalettstolen går sämre, har haft en IKEA trasa som jag använt men det tvättas ju inte varje dag...
    Jag bäddar sängarna varje morgon/fm och försöker dammsuga var/varannan dag på övervåningen, jag tar några minuter varje dag och plockar undan på Hot- spots. Nu är nästa projekt arbetsbänken i tvättstugan, lyckades få mannen att röja lite där idag eftersom han dumpar en hel del grejor från jobbet just där:)

  • 81missan
    sholof skrev 2013-03-25 21:25:56 följande:
    Vad är det för servetter? Idag har jag dammsugit soffan o under....o dammat hela vardagsrummet plus datarummet. Sortera 3 kassar med allt möjligt i så nu blev det bara en påse datorgrejor kvar. :)
    städar du bland datagrejorna? Är det du som är mest vid datorn? Min man har flera kartonger med dataprylar och annat diverse (står iofs i förrådet) som jag skulle vilja plocka bland.
  • 81missan
    mrsIce skrev 2013-03-26 10:06:23 följande:
    Vet ngn vart man kan göra av all pant, om man inte orkar panta det? Allra helst hade jag sett att det gick till bättre behövande, men hur skulle det gå till? Jag vill bara bli av med allt, så att man kan få en "clean start" och stå och panta i flera timmar har jag vare sig tid eller lust med :/
    du kan ju kolla med någon granne (barnfamilj om du vill) så kan dom komma förbi nån dag varje vecka? Alt. ställa hela påsen någonstans där alkisarna brukar hålla till (eller om du vet några som alltid går och plockar i soptunnorna), om du nu tror att det funkar, men det ser ju lite skräpigt ut så jag skulle nog inte välja det alternativet.
  • 81missan

    Linda: Jag började förra året att förra dagbok (dator) på tvätt och disk m.m.för att se energiförbrukningen men har nu kunnat se ungefär hur ofta maskinerna går. Jag försöker fortfarande föra dagbok över resten, hade svårt att veta när det var dags att tex byta sängkläder men nu har jag faktiskt idag bestämt mig för att prova att byta på samma veckodag, får se om det funkar.
    Vad skriver du ner, hur detaljerad är du? Skriver du  ner typ "vattnat blommorna"?

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!