• Äldre 10 Jan 20:00
    1361089 visningar
    10068 svar
    10068
    1361089

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Luktärten skrev 2012-01-10 19:44:19 följande:
    Vet inte exakt hur man decluttrar men jag bestämde mig för att kasta eller skänka bort 15 saker. Jag rensade ett skåp i köket, där rök 4 saker sen gick jag banans på mina blommor och där rök 3 blommor och 3 plastkrukor. Resten av sakerna försvann när jag fortsatte med min room escape på kontoret.

    Känner mig sugen att fortsätta pronto men nu väntar jag till imorgon just för att inte tappa sugen totalt.
    Så här översatte jag decluttra-instruktionerna när nån frågade tidigare i tråden:

    Clutter betyder röra eller oordning.

    När ska man decluttra? Ofta  gärna en gång om dan, men bara en kort stund,. Försök inte göra allt. Det tog år att röra till allt, du kan inte rädda det på en dag.

    Vad behövs? En timer och tre lådor. En låda för KASTA, en låda för SPARA, en låda för GE BORT.
    Ställ klockan på en passande tid, en timme, 30 min. 20 min, det som passar dig. Jobba så fort du kan, men ta inte fram mer än du kan lägga tillbaka på samma tid. Välj en hylla, en låda, ett område som passar din tid. Börja vid rummets ingång och jobba medsols varje gång du decluttrar.

    Fyll lådorna med det som inte ska vara i rummet. Fråga dig själv:
    Do I love this item? Have I used it in the past year? Is it really garbage? Do I have another one that is better? Should I really keep two? Does it have sentimental value that causes me to love it? Or does it give me guilt and make me sad when I see the item?

     If you don’t love something, get rid of it! Release it so it can be loved by someone else.


    När en låda blir full eller tiden är ute, då ska lådorna och dess innehåll till rätt ställe. Kastas - i soporna. Ge bort - ställ i bilen. Spara - lägg det på rätt ställe i huset. Finns det inget ställe så lägg det i rätt rum, det kommer bli ett ställe för det när "kursen" är klar.


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 11 Jan 19:48

    Vad bra ni är!! Jag känner mig också helt slut ikväll men så fort jag kommit hem tog jag itu med två minuters hot spot. Jag kommer inte orka nåt mer idag men så länge jag bäddar och gör mina hot spot varje dag tänker jag ändå vara nöjd med mig själv. Det är ju en helt fantastisk vana!


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 12 Jan 19:42
    060810 skrev 2012-01-12 19:23:08 följande:
    Room rescue o decluttering får vänta här. Det känner jag mig inte redo för än.
    Samma här, men hot spots och bädda börjar sätta sig riktigt bra. Ska dock introducera swish & swipe, det där med att snabbt torka av i badrummet dagligen.

    Jag såg att det diskuterades städerska tidigare i tråden. Jag har en jättebra städerska så om nån i Stockholm vill ha numret så PMa mig.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 14 Jan 10:34

    Sängen bäddad, den vanan har verkligen satt sig. TS är bakis och ska försöka döda huvudvärken med kaffe. Sen ska det decluttras i skåp och lådor.


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 15 Jan 20:13

    Vad det känns hemtrevligt och mysigt att kika förbi tråden varje kväll! Alltid är det några som lyckats över förväntan varje gång man kikar in. Och de som för tillfället inte orkat hela vägen tar sig upp nästa dag, så himla bra kämpat av alla!

    Jag gör som Neelah och Pallas, skyndar väldigt långsamt, för att minska risken för misslyckande. Det är helt rätt för mig, känns som att de viktigaste vanorna sitter nu efter två veckor och det är helt fantastiskt för att vara jag. Bädda, shina och hot spota håller det acceptabelt städat här, och så addar jag med lite declutter när jag orkar.


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 15 Jan 20:33
    Blå Flygare skrev 2012-01-15 20:29:21 följande:
    Tack!! får köra med den först och sen hålla efter med något lite mildare. 

    Jag har svårt att avsluta. sen vad det beror på vet jag inte. Att jag aldrig lärt mig det? Att det är lättare att låta saker ligga framme än att ta beslut om vad man ska göra med dem? Känslan av att vara jäktad, måste göra DETTA ANDRA nu ist? Att ett rörigt hem ses som ett kvitto på att jag gjort något roligare ist? Att jag har svårt att hålla mig till min plan och låter mig distraheras av annat? Att jag är oorganiserad? Lathet? Oavsett så hjälper fly lady.
    Eller helt enkelt att man inte ser de små sakerna som börjar bygga röran? Helt plötsligt brukar jag se att det finns drivor av saker att skotta bort, men jag såg nog inte när det först började, med en  tidning kvarglömd, en odiskad kastrull, lite smutstvätt, någon ouppackad väska osv.
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 15 Jan 20:54

    Välkommen Sys. Alla kör i sitt tempo så det funkar bra att hoppa in när som helst.

  • Äldre 17 Jan 19:03

    Imorse hann jag inte bädda sängen. Vad det kändes tråkigt att komma hem till en obäddad säng, nu när man vant sig vid ordning och reda. :)


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 18 Jan 12:40
    Selis skrev 2012-01-18 12:24:27 följande:
    Hotspot? Är det typ en belamrad yta? Jag kör fortfarande med att bädda sängen, hålla rent på köksbordet och på diskbänken, samt köra en maskin tvätt om dagen. En skön känsla har infunnit sig. Små nya vanor har åstadkommit en märkbar förändring i mig. Nu ser jag min röriga hall och tänker "Det kommer...., babysteps!".
    Det viktigaste är ju att vi mår bättre.
    Jag är just nu sjukskriven för utmattningssymptom och de här babystepsen ger mig dagliga rutiner att hålla fast vid hur jag än mår.
    Ja exakt, det är en yta som tycks dra till sig saker som inte ska vara där. :)
    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 21 Jan 21:39

    Hej hej, TS här.
    Jag håller på och justerar in en medicin vilket gjort mig fruktansvärt trött. Jag har sovit 12-14 h per dygn den senaste veckan. Hoppas det rätar ut sig kommande vecka. Jag har iaf shinat min sink innan jag dött av trötthet på kvällarna, och även gjort nån hot spot. Jag önskar att jag kommer tillbaka i normala gängor snart så jag kan öka något lite på städandet, känns som att vanorna sitter ganska bra och jag är redo för mer, så länge jag håller mig vaken iaf.

    Blir så himla glad av att läsa alla andras inlägg, vare sig de är i med- eller motvind. När ni har medvind känner jag mig så inspirerad, och tänker "Just det, så där enkelt är det!!" När ni har motvind, tänker jag, "Ja se där, till och med hoan har sämre dagar, då är det ok att jag också har det."

    Ha en fin helg allihopa! Solig


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!