Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Intressant att vi är flera som tänker på garderoben. Jag har en tanke att i april ställa upp en klädhängare i gästrummet och hänga AlLLA mina galgar med kläder på den. Varefter jag använder ett plagg, får det flytta in i garderoben igen (förutsatt att jag gillade att ha det på mig). Har en känsla av att några plagg kommer att hänga kvar länge... Tyvärr avskyr jag att shoppa och hittar ytterst sällan plagg jag kan tänka mig att köpa, så att tro att jag ska kunna få ihop en capsule wardrobe vore alltför mycket av ett önsketänkande.

  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-03-02 17:57:43 följande:

    Kul att du också ska ta tag i garderoben. Jag hängde alla kläder jag använde på en sida i garderoben. Hade en färgad galge som avdelare. Jag delade av byrålådorna så att jag separerade använt från oanvänt och hjälp vad kläder jag inte använde. Vissa beror på säsong och andra är finkläder som inte används så ofta. En del kläder hinner jag inte ens komma till för jag har så mycket. Andra gillar jag inte att ha på mig men har svårt att göra mig av med. Men nu ska jag ta tag i det! Jag önskar jag vore som dig! Ska försöka bli det. Bara köpa vid ett verkligt behov och bara det jag gillar till 100%! Det måste också gå att matcha med det jag har.


    Nej jag lovar, du vill inte vara som jag på klädfronten!
  • Ms H

    Hej hörni,

    Jag har varit hemifrån fler månader, men imorrn ska jag återuppta arbetet mot mer ordning hemma. Det är undanplockat och grundstädat, ge mig förslag på vad jag ska lägga fokus på de närmsta dagarna, totalt kanske 7-10 timmars arbete.

  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-03-24 17:52:58 följande:

    Oj vad svårt! Vilka områden känns mest akuta? Jag fokuserade mycket på kök och vardagsrum först för där är vi mest.


    Inget är akut, men det finns förbättringspotential överallt :)
  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-03-24 19:34:44 följande:

    Lite så är det här också. Jag är jätte nöjd med vardagsrummet, hallen, barnens rum och alla badrum.

    Köket är bra förutom en bänk där post och skolpapper blir liggande. Har försökt få till lösningar men inget fungerar i längden. Sovrummet har för mycket saker så det är besvärligt att lägga tillbaka och då kommer stöket tillbaka. Behöver fintrimma dessa områden. Plus min garderob. Har alldeles för mycket kläder och skor.

    Men det minskar sakta men säkert.

    Har du funderat ut vad du ska lägga din tid på i veckan?


    Nä, jag vill som sagt ha förslag, gärna specifika sådana.
  • Ms H
    maijo skrev 2019-04-28 08:35:16 följande:

    Verkar inte vara så mycket aktivitet i tråden längre, men jag forsätter ändå, eftersom det är till hjälp 

    Har rensat på de två hotspotsen jag beskrev, och grovstädat på altanen.

    För veckan som kommer:

    Håll undan på de två hotspotsen varje dag.

    Plocka undan varje kväll

    Få undan / släng något som ligger i den mer permanenta hotspoten (som är stor)

    Övriga punkter kvarstår, men inte säker på om jag komma att hinna få det gjort


    Bra jobbat! Dina punkter för den kommande veckan är jättebra, det är så skönt att få bukt på hotspotsen och det känns som en rimlig ambition.
  • Ms H

    Nån kanske minns att jag planerade att tömma min klädkammare på alla mina kläder i april. April gick åt till annat, men i slutet av maj fick jag hjälp med inredningen där inne och därför plockade jag ut alla kläder. Vilken chans!

    När inredningen var på plats började jag så smått plocka tillbaka det jag är helt säker på att jag använder. Sen kom lite resor i vägen, men nu är jag hemma igen och tänker fullfölja min plan om att enbart plocka tillbaka de kläder jag faktiskt använder. Testar också en ny sortering, där jag hänger de kläder jag kan använda på jobbet tillsammans (istället för byxor på ett ställe, toppar på ett osv). Finkläder (förutom de som även använda på jobbet) på ett ställe. Trädgårds/skogs/arbetskläder på ett. Och så antar jag att det blir några till kläder, som inte passar i nån av dessa kategorier, som får hänga i ena kanten.

    Hoppas att det blir bra! Just nu är det relativt tomt i klädkammaren (men å andra sidan rätt mycket kläder på väg från tvätten mot användning).

  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-07-10 06:45:43 följande:

    Jag hade också svårt att få en överblick över mina kläder. Fast jag hade på tok för mycket. Vek alla toppar så att de kunde stå upp a la Marie Kondo i byrålådan och det blev mycket bättre. Det var fortfarande för mycket kläder så jag rensade ut kläder som jag gillar men har för många alternativ av och la i en låda. Istället för att gå till affären och shoppa så shoppar jag i lådan. Jag har kommit fram till att jag tycker att jag har mer att ta på mig om jag har färre valmöjligheter. Tänk om jag kommit på det tidigare!


    Det låter helt underbart, känns som mer med färre grejer att välja bland!
  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-07-11 18:01:40 följande:

    Ja det är helt underbart att känna sig nöjd med mindre! Innan tyckte jag att det saknades kläder och tänkte att om jag bara köper det också så blir det bra, men det blev det inte. Bara ännu svårare att få en överblick. Nu vill jag bara ha ännu mindre kläder!

    Blir lite avundsjuk på dig som gjort om i klädkammaren! Var så skönt när vi byggde om köket, för då ville jag inte ställa in vad som helst i de nya skåpen och verkligen inte ha överfullt. Så då rensade jag ordentligt!


    Ja, det är skönt att ha fixat till i klädkammaren. Jag är lite med på ditt tänk, inte vad som helst får komma in nu när det ?är nytt? (bara en klädstång är ny, men det är tillfixat och känns nytt). Jag vill verkligen ha kläder som jag trivs ordentligt i! Så, fortfarande hänger samma kläder kvar utanför. Nytvättatkläderna jobbar sig sakta tillbaka in i klädkammaren, sorterade enligt den nya tänket. Och! Jag har lagt värsta stora beställningen hos Zalando och ska nästa vecka ha klädprovning maximum här hemma för att se vad jag ska utöka garderoben med. Hoppas verkligen att jag hittar ett helt gäng bra plagg som jag känner att jag kommer att trivas i.

    Över tiotusen inlägg hörni! Otroligt! Tack för den fina välkomnande stämningen vi har här :)
  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-07-12 18:09:09 följande:

    Vad kul med klädprovning! Hoppas att du hittar många bra plagg!


    Jag önskar att det vore kul ???? Tack, det hoppas jag med!
  • Ms H

    Jag sitter fast! Hälften av gamla kläderna hänger i gästrummet och väntar på beslut. En mängd nya kläder är provade och väntar på beslut, köpa eller lämna tillbaka? En del hög nya ligger dessutom oprovade, orken tog slut!

  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-07-21 23:24:15 följande:

    Köp inte något som du inte känner att du gillar till 100%. Jag frågar mig också om jag verkligen kommer att använda plagget och när. Förr tänkte jag att plaggen vara tillräckligt bra, men dessa blev alltid hängandes i garderoben.

    Jag hade ett stort antal kläder som hamnade i kanske högen. För att minska denna använde jag varje plagg minst en gång. Det gjorde det lättare att rensa lite till.

    Ett annat sätt är att lägga undan kläderna och om du inte har saknat dem på tex. 3 månader rensar du bort dem. Detta får ju göras per säsong då man av naturliga skäl inte använder tex vinterkläder just nu.

    Lycka till! Jag trodde att kläderna skulle bli lätt för mig att rensa bland, men det visade sig vara det svåraste. Kämpar fortfarande på men rensning och organisering i garderoben. Kommer på mig själv att vilja köpa nytt fastän jag drunknar i kläder!


    Tack snälla. Jag tror att dina råd är jättebra, om man är tvärt emot mig. Det finns typ inga kläder jag gillar, så om jag inte skulle köpa sånt som jag gillar sådär, så skulle jag få gå naken!
  • Ms H
    Voxen1 skrev 2019-07-22 06:55:32 följande:

    Jag gillar inte mycket i min garderob. Skulle jag kunna välja fritt skulle jag behålla ett par shorts, ett par jeans och tre tröjor. När jag går i affärer hittar jag nästan aldrig något som jag gillar på riktigt. Det får duga, men sen hänger det bara i garderoben oanvänt.

    Pga att jag resonerar så har jag mycket kläder, men väldigt få som jag använder. Jag kommer aldrig mer att köpa något jag inte tycker om. Nu får jag använda det jag har köpt fast jag inte är 100% nöjd. Jag tycker att det är roligt med kläder men har svårt att hitta något som jag verkligen gillar. Jag varierar mig inte så mycket utan använder ett fåtal favoriter. Jag behöver därför inte så mycket kläder. Jag vill dock kunna Klara mig en vecka utan att tvätta. Mitt mål är att bara ha kläder för en vecka och 6 finkläder som går att kombinera på olika sätt. Ett fåtal träningskläder, pyjamaser, badkläder. Behöver bara 1 jacka för det blir aldrig kallt här. En kofta räcker långt. Hur mycket kläder behöver du? Behåll/skaffa det antalet.

    Mitt problem är att jag inte kan försvara miljömässigt och ekonomiskt att göra mig av med allt som jag inte gillar till 100%. Istället blir det köpstopp här och använda kläderna som är mäh. Har haft turen att jag börjat gilla något plagg mer när jag använt det mycket. Fått en ny favorit. Jag skulle vilja vara som dig och inte gilla några kläder och inte köpa dem! Måste ta mig ur min det får duga mentalitet! Fortsätt skriva om hur du tacklar din garderob. Behöver all inspiration jag kan få!


    Kloka ord. Jag använder faktiskt i stort sett alla mina kläder, förutom kjolarna. Dem ska jag faktiskt skicka vidare nu, tack! Finklänningarna används förstås inte jättefrekvent, men dem ska jag ju ha kvar.

    Då jag bor ensam och inte vill tvätta halvtomma maskiner, så känner jag att jag vill ha lite mer kläder än jag skulle haft om här bodde fler. Att jag håller på att köpa fler kläder beror på att det saknas en del typer av plagg samt att jag vill hitta kläder jag trivs bättre i.
  • Ms H

    Har beslutat mig om ca 10 plagg till nu på morgonen. Några tillbaka i garderoben, några slängda (i högen med kläder jag ska ge bort på nästa resa).

  • Ms H

    Nu återstår ett par byxor och tre klänningar att prova, sen är alla gamla kläder återförda eller slängda. Jippi!

  • Ms H

    [quote=79777810][quote-nick]Voxen1 skrev 2019-07-23 03:41:19 följande:[/quote-nick]Bra jobbat![/

    Tack vare pepp härifrån :)

  • Ms H
    nytt eller gammalt skrev 2019-07-31 07:44:04 följande:

    Vilket jobb du har gjort!!! Så himla bra. Inspirerande att läsa!


    Tack! Det behövde jag höra :) Jag är jättenöjd, nu är det kul att gå in i garderoben!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!