• Äldre 2 Jan 14:04
    1357264 visningar
    10068 svar
    10068
    1357264

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Chianti skrev 2012-01-02 13:44:18 följande:


    Men vad kul, det formligen rasar in folk som vill haka på! :)
    Vi får väl se hur många som står ut hela januari dock?

    Känns lite frustrerande att nu när man är så peppad så är det enda man ska göra de första dagarna att shina sinken. Och klä på sig. Det gör jag alltid ändå eftersom jag jobbar, så jag byter den uppgiften mot att bädda.

    Apropå att man ska lägga fram kläder  varje kväll så verkar det ju bra, min akilleshäl är snarare de där kläderna man tar av sig på kvällen, var gör man av dem? De är varken rena (kan inte hängas i garderoben) eller smutsiga (ska ut i tvättkorgen).

    Jag brukar gömma en fåtölj under dem, och sen bygger jag på en så kompakt driva som möjligt under ett par veckor. Sen när jag glömt vad för sorts möbel som finns under min klädhög så bär jag ut allt i tvättkorgen och återupptäcker fåtöljen. Hur gör ni andra?

    Så här har jag löst problemet



    Krokarna kommer från IKEA. Får dock erkänna att det går i perioder huruvida jag tar mig för att hänga upp kläderna eller bara lägger dem på den tomma halvan av dubbelsängen.
  • Äldre 2 Jan 14:12

    Runguska skrev 2012-01-02 14:05:33 följande:


    På tal om krokar har jag även krokar på insidan av vindsdörren (belägen i hallen) och där på insidan där ingen ser hänger jag ytterkläder som används då och då, för ofta för att hängas undan men för sällan för att ta plats i själva hallen. Där hänger vi även reflexvästar på sommaren, nu används de så ofta att de bara hängs bort då vi får besök - även då är extrakrokarna i närheten bra för så kan våra reguljära kläder hänga där också.

    Vi verkar tänka lite lika. Jag har motsvaraden innanför källardörren.

    Om man inte vill, kan eller får skruva upp krokar så finns ju denna från IKEA att hänga över sovrumsdörren: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90061249/

  • Äldre 2 Jan 18:35
    Pallas skrev 2012-01-02 16:37:19 följande:
    Ja, så tror jag också. Det är en slags KBT-variant. Jag vet ju tex att jag kan röja, det är inte där problemet ligger. Det är att få in vanan som är grejen för mig. Av den anledningen funderar jag på att välja en hotspot utöver diskbänken, som jag kan fokusera på ett par veckor. Har ni några förslag? Hallen känns övermäktig just nu, den måste genomgå en rejäl decluttring först, men kanske posten, eller dagens kläder? Kvällsrutin måste vi få in också, för barnens skull.

    Jag har valt skänken i hallen, som tenderar att bli full av grejer som ska åt olika håll eller grejer som jag inte vet var jag ska lägga. Den kan gå från tom till överfull på några timmar.... tillägas kan att i detta hushåll bor en person, undrar vem som är skyldig Oskyldig
  • Äldre 2 Jan 19:43
    Chianti skrev 2012-01-02 19:10:12 följande:
    Pallas, jag ångrar mig. Du behöver kanske decluttra? Det införs vecka 2, men om du är otålig, kika här: www.flylady.net/d/getting-started/flying-less.../

    Är det språket som är konstigt, eller varför fattar jag inte vad de jiddrar om?
  • Äldre 2 Jan 22:11

    Jaha, då var det dags att tvätta av sminket (som ingen mer än jag sett) och gå till sängs. Sinken är shiny sen igår... har städat garderoben under dageni alla fall. Godnatt!   

  • Äldre 3 Jan 11:12
    IceCloud skrev 2012-01-03 10:12:51 följande:
    Ja tycker det känns lite rörigt att läsa på fly ladys hemsida. (säkert bara jag som tycker)...
    Men är det meningen att man ska börja med de 31 babystegen samtidigt som man tar en zoon och en hotspot varje dag?
    Eller ska man bara börja med de 31 stegen?

    Vi har kommit fram till att det egegtligen är tänkt att man ska börja med enbart babystepsen och sen zoner/hotspots, men de flesta här verkar köra både babysteps och hotspots och/eller zoner. Vad som är bäst är nog beroende av hur mycket tid man har (som jag som går hemma ensam hela dagarna jämfört med den som heltidsarbetar och sen kommer hem till barn) och vilka städrutiner man redan lyckats sätta därhemma.

    Idag skippade jag sminket men drog på mig "riktiga" kläder (förutom på fötterna, det äääär så skönt med tjocksockor). Dessutom har jag varit duktVad är förresten dagens babystep?  
  • Äldre 3 Jan 11:14

    Grr, min touchpad är irriterande, jag kommer åt den och råkar skicka medan jag skriver... Nu var jag dessutom och skrev mitt i stycket, eftersom jag tyckte jag ville skriva "Dessutom har jag varit duktig och hela tiden tagit hand om den disk jag producerat och hela tiden torkat av bänken när jag skitat ned den" innan jag frågade om dagns babystep...  

  • Äldre 3 Jan 11:45
    Chianti skrev 2012-01-03 11:19:46 följande:
    Idag ska man klä på sig, shina sinken och surfa runt på flyladys hemsida. Jag bytte surfningen mot en tvåminuters hot spot. Såg du förresten att jag gjorde ett försök att förklara decluttering för dig? Du frågade vad det var.

    Jepp, läste den innan jag la mig men var för trött för att svara =) Tror att jag mest hakade upp mig på orden cluttering och decluttering när jag läste på sidan. Tack för översättningen!
  • Äldre 3 Jan 18:38
    Fiamedbarn skrev 2012-01-03 16:38:07 följande:
    Har gett mig i kast med lägenhetens hetaste hotspot - hallbyrån! Ville bara berätta att jag är så duktig

    Härligt!!
  • Äldre 3 Jan 23:36
    Pallas skrev 2012-01-03 23:30:59 följande:
    Duktigt! Jag ska försöka klura ut något bra system för tvätten när maskinen är lagad, kom gärna med tips om du har något du tycker funkar för dig!

    System för vad med tvätten?
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!