Inlägg från: Liinnn |Visa alla inlägg
  • Liinnn

    Ute tid för 15-16 åring?

    Hej, jag är faktiskt en tonåring som skriver här för att se vad andra föräldrar tycker och tänker. Jag är en tjej som är 15 fyller snart 16, och har mycket problem hemma om ute tider! Jag ska vara hemma 21.00 på vardagar och 22.00-23.00 på helger. Tiden på vardagarna har jag inget problem med utan den har jag respekterat och följer. Men tiden på helger gillar jag inte! Mina kompisar brukar vara hemma runt 01.00, vissa 12.00., och endel vid 02.00-03.00-tiden.Och så måste jag vara hemma såhär tidigt!? Jag tycker inte ens det är kul/värt att gå utnnär jag måste vara hemma såhär tidigt. Jag och pappa bråkar ofta om just ute tiderna på helgerna, och han har aldrig någon anledning till varför jag ska vara hemma så tidigt. Det är jobbigt. Men allafall dom helgerna jag faktiskt går ut är det jättejobbigt när alla kompisar kollar undrande på mig och frågar varför jag ska vara hemma så tidigt, och vad ska jag svara på det?! Jag har ju ingen bra anledning till det. Sen måste jag alltid åka hem själv om vi inte är i närheten, vilket också inte är kul! Jag förstår inte varför jag ska vara hemma såhär tidigt!? Jag sköter skolan och så bra, vad tror ni? Jag vet att alla barn kör med den här "alla andra får..." Men nu är det ju så att alla andra får vara ute långre än mig, ganska mycket faktiskt..
    Kommentera gärna vad ni tycker och så, har jag rätt eller fel med att min tid är tidig? 

  • Svar på tråden Ute tid för 15-16 åring?
  • Liinnn

    Jag förstår att han är rädda om mig, men då borde han inte låta mig åka hem ensam komunalt vid 23.00, då tycker jag att han kan låta mig vara ute en timme senare och åka hem med andra. Eftersom han endå är uppe sent så är det inget problem med att dom måste sitta uppe och vänta Förvånad
    Men det är bara vad jag tycker antar jag. 
    Svar till #2: Jag vet att de andra inte bara säger att de får vara ute så länge, efterdom jag brukar sova hos andra för att få vara ute lite längre. Sen så vet jag vilka tider mina närmaste kompisar ska vara inne och att det är den tiden som stämmer ;)

Svar på tråden Ute tid för 15-16 åring?