Inlägg från: Anonym (1) |Visa alla inlägg
  • Anonym (1)

    Hur mycket kött/Fisk/Kyckling äter ni???

    Lägger detta under ekonomi då jag inte tycker det är matlagning.
    Hur mycket kött tycker ni är 1 lagom portion?
    Vi äter alldeles för mycket men tycker restaurangnormerna är lite små.
    Vi är 2v 1 ungdom 1 barn
    Jag lagar aldrig mindre än 1kg kött oftast 1,5kg.

  • Svar på tråden Hur mycket kött/Fisk/Kyckling äter ni???
  • Anonym (1)
    Anonym skrev 2012-01-03 19:57:16 följande:
    100-125 gr per person är den riktlinje jag alltid använt, något mer när det gäller fisk.
    Det är ju restaurang normen o den tycker jag är alldeles för snålt tilltaget.
  • Anonym (1)
    krompa skrev 2012-01-03 20:00:34 följande:
    jag räknar ca 200g/ person, mindre om det är köttfärs..
    Låter som bra för mig men tyvärr så blir det inte så sen.
  • Anonym (1)
    Mrs Moneybags skrev 2012-01-03 20:46:27 följande:
    Jag brukar räkna 120-150 gram ungefär.

    Det låter som om ni är enormt förtjusta i kött!
    Förlåt att jag frågar, men får ni inte problem med magen...? Jag skulle få förstoppning om jag åt sådana mängder. Men så äter jag inte rött kött överhuvudtaget heller. Jag mår bättre av kyckling/fisk/bönor/skaldjur. 
    Inga problem med magen men om jag inte får kött på någon dag blir jag illamående,yr och mår allmänt hängigt. Vet att det låter sjukt men tyvärr så är det som ett beroende tror jag.
  • Anonym (1)
    Kimona skrev 2012-01-03 20:58:50 följande:
    Som sin egna handflata i storlek skall det vara, alltså en fläskkotlett typ
    Tack vad glad jag blir (har stora händer) Glad
  • Anonym (1)

    Jag föder upp köttet med ömhet. Då blir det fint kött som haft ett bra liv till en billig peng.

  • Anonym (1)

    Har nu gjort kycklingfile (stekt fileer i sås). Det var 1 kg i påsen hur gör ni för att det ska räcka till 8-10p?
    Det blir ju knappast ingenting. Försöker sen jag startade denna tråd att minska vår köttkonsumtion.

Svar på tråden Hur mycket kött/Fisk/Kyckling äter ni???