Inlägg från: Mosaik |Visa alla inlägg
  • Mosaik

    Sjuksköterskestudenter!

    Emmeliina skrev 2013-12-12 19:54:51 följande:
    Ja jag håller också tummarna för oss :) jag hoppas lite att jag ändå är lite eftertraktad som usk med akutsjukvårdsinriktning, erfarenhet från akutmottagning och ssk-stud som då är färdig med termin 4. Vad mer kan dem vilja ha liksom? :D



    Ja för dig är det säkert inga problem :) Jag tänker mig också rätt attraktiv med både usk-utbildning och 4 terminer på ssk-programmet. Så gott om vikarier kan de la ändå inte finnas ;)

    Skämt åsido, jag är nöjd bara jag får vara på sjukhuset så det blir nog bra oavsett :)
  • Mosaik
    Emmeliina skrev 2013-12-13 05:39:19 följande:
    Håller med! Har aldrig känt att jag saknat att ha en medicinsk terminologi bok, har räckt med appen eller att bara slå upp. Man lär sig de uttryck man behöver kunna.

    Däremot en engelsk ordbok till alla dessa konstiga ord de ibland svänger runt med i alla artiklar man läser. Visst kan man slå upp det på nätet också men det tar ändå tid, brukar bli en hel del ord ändå man inte har koll på.



    Klistrar in alla artiklar i google translate ;)

    Sålde min medicinska terminologibok efter några veckor eftersom det var betydligt smidigare att slå på nätet.....
  • Mosaik
    Flashbulb skrev 2013-12-13 14:54:56 följande:
    Gick inte så bra idag...förra tentan gissade jag att jag skulle få 34, fick 31. Idag räknade jag mina poäng till 35, lär nog bli 30-31. .blir så jävla irriterad. Helt omöjligt att kunna alla områden. Detta är enbart en turtenta där det gäller att få dom delar man är bra på.

    Några frågor från dagens tenta.

    Vad är FEV och vad kan påverka FEV? Vad står PSA för? Hur kommunicerar du med ett barn vars anhörig är mkt sjuk? (vår pat hade prostatacancer och skulle nu berätta för barnbarnet att han var allvarligt sjuk). En pat skall inför hemgång få en KAD. Vad berättar du för pat och vad pat tänka på? Vad innehåller en vårdplan? Vad kan man göra mot obstipation? Biverkningar av antidepressiva läkemedel? Vilka tecken går att se på en människa som är depressiv förutom trötthet, energiförlust, nedstämdhet? nämn 6 punkter. Pat uppkommer från frakturoperation och uppvakningen till kirurgavdelningen. Vilka är de vanligaste komplikationerna som pat kan drabbas av under de första timmarna? Nämn 6 saker. Vårdgarantin, enligt denna garanti, hur länge ska det max ta innan man får hjälp? Existentiell smärta - nämn 2 områden detta kan röra? Vad betyder fibula? Lateral? Medial? Dexter?



    Kul att få se fler exempel på frågor :) Hade nog koll på de flesta av de där frågorna men vad är PSA?

    Hur många poäng behöver du för G? Tror du att du klarar dig?

    Håller tummarna nu!
  • Mosaik

    Kommunikationen är ju ett av våra viktigaste verktyg och detta ligger ju till grund för all vår omvårdnad, Omvårdnad som faktiskt är vårt huvudämne.

  • Mosaik

    1/2-färdig syrra idag! Gjort tredje terminens sista tenta, inte mindre än 5 timmar tog det, så gött att den är över! Ser fram emot en ny rolig termin :)


  • Mosaik

    Filmtips sökes: Jag ska skriva en hemtenta baserad på en film som handlar om psykisk ohälsa, den skall skildra - hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa, anhöriga, vårdkontakter mm.

    Jag antar att de syftar på psykisk ohälsa som vid schizofreni, depression, bipolär, psykos tex.

    Har ni något bra filmtips med en huvudrollsinnehavare med psykisk ohälsa?


  • Mosaik
    Mosaik skrev 2014-01-12 09:44:25 följande:
    Filmtips sökes: Jag ska skriva en hemtenta baserad på en film som handlar om psykisk ohälsa, den skall skildra - hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa, anhöriga, vårdkontakter mm.

    Jag antar att de syftar på psykisk ohälsa som vid schizofreni, depression, bipolär, psykos tex.

    Har ni något bra filmtips med en huvudrollsinnehavare med psykisk ohälsa?



    Uppdaterar, tydligen får filmen även handla om Demens, Anorexi mm
  • Mosaik
    avocadoo skrev 2014-01-13 16:16:15 följande:
    The notebook

    About a boy

    Patient 67

    Tillsammans4 skrev 2014-01-13 14:32:44 följande:
    "A Beautiful Mind är den sanna och gripande historien om matematikgeniet, John Forbes Nash Jr. Filmen utspelar sig mestadels under 50-talet där Forbes Nash Jr. formulerade sin matematiska teori den så kallade Game theory, som han tilldelades Nobelpriset i ekonomi för. Trots att vi i dag ser honom som ett av de största matematiska genierna under vår tid, klassades han som schizofren av sin samtid. Filmen har fått 8 oscarnomineringar och vann fyra Golden Globe." Kopierat från bio.nu. Älskar den filmen! Även om du inte väljer den för skolarbetet, se den! Den skildrar hans livsberättelse med sin sjukdom på ett mycket bra och fängslande sätt.



    Tack för era tips! Har jag otur tvingas jag se allihop och välja sen ;) Tack!
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!