Inlägg från: Mosaik |Visa alla inlägg
  • Mosaik

    Sjuksköterskestudenter!

    Emmeliina skrev 2014-04-07 16:29:25 följande:
    Nej tyvärr gör det ju inte det :/ ja just det, det var förlossningen du skulle jobba på. Har du också märkt att man har varit väldigt eftertraktad inför denna sommaren? Hos oss har dem iaf skrikit efter t4 studenter som vill jobba som uskor i sommar :p



    Nja eftertraktad och eftertraktad vet jag inte men, blev erbjuden akuten 1 v efter att jag tackat ja till förlossningen så det verkar ju inte vara några problem att få jobb precis. Det var dessa två jag sökt i första hand. Hoppas det går lika lätt till nästa sommar ;)
  • Mosaik

    Jag klarade min på första. Matten är egentligen mycket lättare än matte B, bara man kommer in i tänket.

    Finns ju vissa formler som man lär in och sen går det rätt lätt :)

    Att många missar de första gångerna handlar nog ofta om slarvfel eftersom det krävs alla rätt (hos oss iaf).

    Googla på "bli kung på läkemedelsmatte" så kommer det upp en sida med massa uträkningar och tips :)


  • Mosaik
    Chetti skrev 2014-05-03 13:19:00 följande:
    Ok, låter bra =)

    Hos oss krävs också alla rätt. Tack för tipset!

    Ja, slarvfel kan jag tänka mig att man lätt kan göra. Det gäller att räkna om och om igen och sitta tiden ut kanske?! =)



    Vi hade väldigt gott om tid så jag satt inte tiden ut men jag räknade tre ggr tror jag, onödigt att stressa och riskera slarvfel :)
  • Mosaik

    Hej alla blivande syrror, här inne är det lugnt!

    Jag är klar i maj/juni och börjar få lite jobbpanik. Vart ska jag jobba? Vart vill jag jobba? Vad ska jag kräva/nöja mig med för lön?
    När ska man söka? Jag gör min sista sjukhuspraktik i april, är det försent att söka då? Tänkte att det kanske är synd att binda upp sig innan om det är så att man skulle trivas jättebra och få erbjudande om att vara kvar där... Samtidigt vore det ju skönt att ha allt klart redan i början av nästa år för att veta att man verkligen har något plus att man kanske kan välja och vraka lite mer då.
    Hur gör/tänker ni andra?


  • Mosaik
    Emmeliina skrev 2014-10-04 23:03:25 följande:

    Ja det var väldans lugnt ???? jag är också färdig i juni och går i samma tankar. Men jag försöker nog tänka lönen och vad som kan vara en bra grund inför framtiden. Hur tråkigt det än må vara tror jag faktiskt att medicin är en väldigt bra grund. Jag jobbar just nu extra på akuten som usk och chefen där har redan börjat planera att jag ska jobba där och på AVA nästa år men jag är inte lika säker. Himla svårt det där.



    Jag är lite inne på att söka till akuten eller MAVA, KAVA men pallar man tro? Vågar man som nyutexad?
    Medicin är säkert en jättebra grund, men det finns ju mängder med medicinavd, vad är roligast? Hjärta, lungor, stroke, hemo, endo? Jag tycker att det mesta är intressant men är rädd för att hamna på ett ställe med dåligt arbetsklimat, och hur vet man det innan man söker liksom. Många svåra val framför oss nu....
  • Mosaik

    Vi läser två kurser parallellt just nu, hälsa och ohälsa samt klinisk biomedicin. Är ute på en sjuveckorspraktik i hemsjukvården nu. I november drar våra förberedelser inför c-uppsatsen igång och själva uppsatsen skrivs i slutet av sista terminen.
    Kan inte fatta att vi snart är klara, skräckblandad förtjusning :)


  • Mosaik

    Vad har ni för ingångslöner i ert län år 2015? Vi på SkaS i Vg-regionen kommer få 23500 :- i ingångslön, förra året 22500:-. Vet att SkaS ligger lågt men det är mitt enda alternativ.
    Har fått erbjudande om 24000 på ett ställe jag vet har en bra arbetsmiljö och funderar på om det är en ok lön. Tror inte att det går att pressa upp så mycket me på övriga avdelningar heller... SVÅRT! 


  • Mosaik

    Hur kommer ni plugga inför NKSE mer än gamla tentor? Tänkte att jag skulle sammanställa lite patofysiologi, behandling och omvårdnad om typ alla sjukdomar samt gå igenom vårdhandboken. Men hur ska man hinna gå igenom allt och tänk om man lägger fokus på fel saker *nagelbitare*

      


  • Mosaik

    Jo man få ju lite på att man redan lärt sig det som är relevant. Men samtidigt så kommer det frågor om namn på bedömningsinstrument som jag aldrig har hört talas om eller som vi gått igenom, en hel tenta kan ju dock inte bestå av såna frågor förhoppningsvis ????


  • Mosaik

    Nån om munhälsa som hette ROAG tex.... vet inte om man kanske hade fått rätt genom att svara senior alert också, hoppas det.


  • Mosaik

    Nu drar det ihop sig! Idag har jag opponerat och responderat på c-uppsatsen! Känns underbart att vara ännu ett steg närmare målet. Nu är det bara 2,5 veckor kvar till teoretiska NKSE, nervöst men vill att tiden skall gå så man kan få det överstökat nån gång :-/
    Hur går det för er andra?


  • Mosaik

    Äntligen är NKSE gjord! Kändes jättebra för mig. Tentan var inte alls så svår som förväntat.

    Jag har pluggat på en sammanställning jag gjort av sjukdomar, tillstånd, organ, lkm, prover och vårdhandboken.

    Känns som om livet kommet tillbaka efter veckor av ångest.

    Hur gick det för er andra T6or?


  • Mosaik

    Ja plugga på gamla NKSE-tentor och försök att utvidga dom frågorna lite så att du lär dig en helhet runt frågan om de skulle vinkla den på ett annat sätt eller fråga en annan sak om just den sjukdomen tex.
    Jag sammanställde ju lite om typ alla sjukdomar jag kunde komma på, såhär i efterhand lite onödigt men samtidigt väldigt lärorikt!
    Vårdhandboken är A och O att plugga på, många av de gamla frågorna är tagna direkt ur vårdhandbokens "testa dig själv"-frågor.

    Lycka till!


  • Mosaik

    Fick provresultatet i fredags! Så skönt att kunna lägga teoretiska nkse åt sidan och fokusera på det praktiska, hua mig. Nästa v gäller det! När har ni andra ert?


  • Mosaik
    Emmeliina skrev 2015-04-30 22:15:48 följande:

    Ja skönt att den är överstökad :D jag har fått tid nu till bedside den 25/5, känns jättesent. Lite jobbigt att vänta en hel månad faktiskt. Nu har vi bara en uppgift kvar att lämna in och bedsiden sen är allt klart. Sjukt konstig känsla!

    När ska du göra din?


    Hur gick det idag? Tänk att det är över nu, helt otroligt! Underbart men lite vemodigt!
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!