Inlägg från: Danbala |Visa alla inlägg
  • Danbala

    Tjälknöl i nät!?

    Hej!

    "Matteknisk" fråga här. Jag har en rostbiff som jag tänkt göra tjälknöl på, den ligger och tinar nu (för jag glömde ta bort papperet under innan jag la den i frysen). Men. Den har nät runt sig! Kan man göra tjälknölen med nätet kvar på, eller ska det bort? Jag är osäker på varför nätet sitter där - antagligen finns risken att den "faller i bitar" om jag tar bort det?

    Hjälpetihjälp!

  • Svar på tråden Tjälknöl i nät!?
  • Danbala

    Xyra:
    Jag vet det där med fryst, det är därför jag är supersur på mig själv för att jag inte kom ihåg att ta bort skräppapperet under köttet direkt innan jag frös in det.

    (Men så fort jag kan pilla bort papperet åker den in i ugnen!)

    Jag har iofs lagat en tjälknöl från ofryst förut (när jag hade gjort samma misstag som nu - suck, att man aldrig lär sig) och den blev helt okej med.

  • Danbala

    EllaGirl:
    Hur den ser ut spelar ju mindre roll än hur den smakar, så med tanke på Xyras tips om att köttet kan ta smak av nätet (bomullssmak?) så tar jag det säkra före det osäkra och tar bort nätet.

    (Jag kan faxa några skivor när den är klar! )

Svar på tråden Tjälknöl i nät!?