• Savasana

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Någon som kan avvara ett par paket Lutinus? Jag är i akut behov av det. Jag kan bistå med Menopur och Orgalutran om någon behöver det.

  • Savasana
    Susene skrev 2016-10-13 20:12:04 följande:

    Hej!

    Jag är ny här, och undrar om någon känner till någon vårdcentral i Skåne (Malmö/Lund med ca 10 mils omnejd) som kan hjälpa till att sätta Intralipiddropp?

    /Susanne


    Yes, det gör jag. Inboxa mig.
  • Savasana
    Stina B skrev 2016-10-15 13:58:37 följande:

    Hej! Jag skulle gärna köpa grekiska Clexane om det finns ngn som har några över som ni inte kommer använda.

    Jag har Utrogestan, Cyklakur och en Humiraspruta om någon vill ha. Dr D sa att jag skulle ta dem hela graviditeten men här i forumet har jag sett att ni slutat med era mediciner och först när jag frågade så sa han att jag skulle sluta med Utrogestan och Cyklakur nästa dag , rakt av. Undrar vad som hänt om jag inte sett det här I tråden och frågat....

    Rätt onödigt att jag köpt mediciner för 9 månader när jag bara skulle ta dem i 4. Han är inte alltid så tydlig i sin kommunikation. Tar nu bara Prezolone, Baby aspirin och Clexane. Är jättetrött på att ta Clexane.

    Tacksam för hjälp med grekiska sprutor. Vill gärna bli av med lite mediciner också.


    Jag har Innohep över. En motsvarighet till Clexane om du skulle vara intresserad av det.
  • Savasana

    Jag har följande mediciner över. Skicka PM om någon är intresserad.

    Innohep 4500 iu. 58 stycken (motsvarighet till Fragmin 5000 iu/Clexane

    Lutinus 9 paket

    Folacin 1 mg

  • Savasana

    MariaKojola: Jag har Innohep 4500 IE över om du är intresserad. Det är som UndrandeSökare skriver samma som Clexane och Fragmin.

  • Savasana
    Hera B skrev 2017-03-06 21:46:15 följande:

    Hej alla kloka här inne!

    Jag har stöt på patrull med mitt intralipdropp, än har jag inte panik men det är otroligt jobbigt att det ska vara så svårt att få till! Kommer mensen som planerat är tanken att jag börjar med stimuleringen den 13/3 och då måste jag senast ha tagit droppet?

    Min bekant som skulle hjälpa mig sätta droppet hemma har fått kalla fötter och jag har nu ingen som kan hjälpa mig. Till saken hör att jag har ring några vårdcentraler redan, jag har kontaktat min klinik i DK (CFC) och frågat några andra sjuksystrar i nätverket men ingen vill eller kan hjälpa.

    Imorgon ska jag fortsätta att ringa VC, kontakta CURA Öresund som är systerklinik till IVF kliniken i Falun, fråga min dr i Danmark om han kan hänvisa mig till någon annan? Har ni några andra smarta tips, tankar på vart jag kan vända mig? Jag bor i Malmö.

    Plan B är ju att vända mig till Fertilitetsplus i Stockholm. Eller finns det någon klinik som hjälper till och som ligger närmare Skåne?


    Jag tror jag vet vart du kan vända dig betydligt närmare än både Stockholm och Göteborg för att få hjälp med IL. Jag skickar pm till dig.
  • Savasana
    pipperoni skrev 2017-03-15 22:24:37 följande:

    Någon här som har fått Tamoxifen i samband med IVF och kan förklara lite vad den gör...?


    Tamoxifen är en motsvarighet till Pergotime, dvs clomid. Det brukar användas när man gör japanaren, dvs en lågstimulerande IVF. Man kombinerar då Tamoxifen med en låg dos Menopur/Gonal-F för att få fram ca 3-5 folliklar av bättre kvalitet. CFC i Köpenhamn använder sig mycket av denna typ av protokoll som har visat sig framgångsrik främst bland kvinnor som är svårstimulerade.
  • Savasana

    Att använda Tamoxifen för att få slemhinnan tjockare låter konstigt i mina öron. Det är som sagt Clomid, motsvarighet till Pergotime som däremot brukar göra slemhinnan något tunnare. Alla de gångerna som jag tog Tamoxifen kombinerat med Menopur var min slemhinna betydligt tunnare än vid vanlig IVF-stimulering, men det funkar kanske för vissa....

  • Savasana
    pipperoni skrev 2017-03-19 17:59:45 följande:
    Tror inte att Pergotime (Clomid) och Tamoxifen (Tamoxifen) är samma sak dock, även om de båda är östrogenhämmare, precis som Letrozol. Läste i den här artikeln att Tamoxifen till skillnad från Clomid inte ska inverka negativt på slemhinnan. Men det kan säkert vara olika från person till person också som du skriver.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3205537/

    Dessutom verkar Tamoxifen kunna bidra till fler mogna ägg (4 av 5 var omogna vid mitt senaste ÄP), så kanske är det ytterligare en orsak att Dr D vill sätta in det för mig.

    www.obgyn.net/hpv/new-role-tamoxifen-fertility-drug-breast-cancer-patients
    Det är möjligt att något i den verksamma substansen skiljer Tamoxifen från Pergotime men på CFC i Köpenhamn fick jag i alla fall Pergo vid någon stimulering istället för Tamoxifen för att Tamoxifenen var slut hos dem. De sa då att det var likvärdiga preparat. Det som kunde skilja var att om man var benägen att utveckla cystor var risken större när man tog Pergotime.

    Hur som helst, stort lycka till! Hoppas det funkar bättre med stimulerat FET.  
  • Savasana
    UndrandeSökare skrev 2018-05-02 11:00:49 följande:

    33x4=132

    Om du hade hcg 33 först så borde ditt hcg vara minst 132,

    och inte bara 114,  4 dagar senare. Så det värdet är tyvärr inte ok. Hcg ska dubblera sig varannan dag i början om det går åt rätt håll.

    Tog du senaste blodhcg i måndags och det var 114, då ska hcg vara minst 456 nu på fredag. Hoppas det ökat bättre till på fredag.


    Vill bara inflika att HCG-nivån fördubblas varannan till var tredje dag under första trimestern så ett värde på 114 fyra dagar senare kan visst vara helt okej.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!