• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2014-01-10 21:13:24 följande:
    Lycka till i Aten på måndag Isadora! Zwillinge, vad roligt att du fick se en liten på ultraljud. Det verkar lovande!



    Tack! Har haft ordentlig molvärk i mage och ryggslut idag och hoppas att det inte är någon vettig anledning till oro:/
  • Zwillinge86
    april12 skrev 2014-01-10 22:58:26 följande:
    Zwillinge- håller tummar o tår för dig och tack för svar om prolaktin. Men vad har du haft för värde kommer du ihåg det innan ivf och efter? Åt du Pravidel fram tills du nu fick dit positiva geaviditetsvar?

    Konstigt det där med inga symptom..

    Snartlycklig- som du ser i mitt inlägg så har jag ju mkt högre värde än dig och inga symptom alls...

    Förutom att jag har mkt sparsam mens, vilket jag aldrig tänkt på tidigare, har det samband kanske med prolaktin..

    Jag fick äta Pravidel nu vid senaste ivf pga av överstimulering, det e samma som man får som vid höga prolaktin värden.



    Jag har innan jag fick pravidel haft mellan 400-800, men antar att det är mätt i en annan enhet för enligt referensvärde skulle jag inte ligga över 320. När det via MR visade sig att det inte fanns någon avvikelse på hypofysen så menade de plötsligt att värden under 1000 är okej så länge man inte har symtom. Tror inte att de vet vad de pratar om, jag menar det är stor skillnad på att först ha 320 som övre gräns och sedan 1000. De har nog inte helt koll på hur mycket, även en till synes liten, hormonell obalans kan påverka fertiliteten. Men ska jag lita på min kropp och mina reaktioner så är jag övertygad att det förhöjda prolaktinet har försvårat för oss.
  • Zwillinge86

    Både igår och idag har jag på kvällen efter att jag tagit crinone så har jag fått en färsk och ymmig blödning som avtagit under natten och sen har det varit lugnt under dagen för att återkomma på kvällen vid nästa "införande".

    Jag blir inte riktigt klok på detta och funderar på vad det kan vara (om det inte är ett missfall). Kan trombylen göra att jag blöder lätt/ytligt när jag tagit crinonen, eller griper jag efter halmstrån!?

  • Zwillinge86

    Tack för alla lugnande svar tjejer, men vaknade tyvärr med kraftiga kramper och blod imorse. Kände igen känslan från förra missfallet och mycket riktigt visade vul ett foster i v.6-7 men utan hjärtaktivitet :( Så tyvärr klarade vårt lilla mirakel sig inte långt.

    Ligger nu nedbäddad efter en första kur av cytotec. Känns bra att efter vårt traumatiska missfall få medicinsk hjälp direkt att stöta ut allt. För en gångs skull var sjukvårdspersonalen väldigt förstående och tillmötesgående. Blev försäkrad om att jag kunde ringa när som helst och de bokade in ett uppföljnings vul om en vecka, allt för att undvika att vårt skräckmissfall upprepar sig. Jag blev även erbjuden kuratorsstöd, vilket är första gången på tre år.

    Just nu känns livet hopplöst, men förhoppningsvis blir det inte en lika utdragen process som förra gången samt att den spontana graviditeten inte är en engångs företelse, även om det just nu känns som att det var min sista chans till biologiska barn.

  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2014-01-23 11:08:20 följande:
    Blingbling; hihi känner igen allt det där Särskilt varma händer och fötter är så skönt att ha! Du blev säkert av med kilon för att när binjurarna började fungera så började sköldkörteln fungera. Jag hoppas att flera läkare som skriver ut levaxin skulle även skriva ut hydrokortison för ofta har man problem i båda organen, inte bara i binjurarna. Kram

    Det här med kalla händer/fötter skulle det kunna vara ett tecken på trötta binjurar och/eller problem med skölköterln alltså? Har alltid haft kalla händer och fötter vilket jag tänkt beror på dålig blodcirkulation. Men den senaste tiden tycker jag att det blivit värre. Inre stress och trötthet känner jag igen, men har inte tänkt att jag har det värre än någon annan. Fast nu har jag ju iofs blivit sjukskriven pga akut stressreaktion med eventuellt bakomliggande utmattningssyndrom. De gånger jag tagit TSH, vilket i och för sig var i början av vår barnlöshet så har det legat under ett, vilket jag förstått ska vara bra. Kan man ha TSH inom referensvärdet och ändå ha dessa problem? Kanske helt har fått er diskussion om bakfoten, reagerade dock på det här med händer/fötter. Men jag har ju pred nu, så jag får väl vara uppmärksam på om jag blir något varmare :)
  • Zwillinge86
    blåvingen skrev 2014-01-24 13:02:45 följande:
    Jakten på förklaringar fortsätter, nu lutar det åt att mina reumatologiska besvär kanske kommer av Crohns vilket skulle förklara en hel del av antikropparna, mår ännu sämre än förut, med nattliga febertoppar, osv. Innan jul gjorde jag kortsoltestet som man gör hemma och mäter spotthalten, det går att beställa hos naturterapeuten Madeleine Marcus, inboxa mig om uppgifter. Innan har det ju varit en diskussion här kring balansen med kortisol, binjurar och hormoner och just detta skrivs ganska utförligt i Amelia nr 7 som utkom den 14 mars 2013

    Håller tummarna för att du är en förklaring/lösning på spåren!
  • Zwillinge86
    Missne skrev 2014-01-27 20:38:38 följande:
    HEj! Jag är en tjej som gjort massor med misslyckade IVFer och som nu funderar på att ta kontakt med Aten för att göra immunologisk utredning. Jag har blodgrupp 0 och stämmer in på artikeln med högt FSH och svårstimulerad.

    Har för mig att jag följt dig i en annan tråd... Kan det varit en amh-tråd kanske? Hur som helst kul att "se" dig igen, men tråkigt att det inte lyckats för er än :( jag har länge funderat på att göra en immunologisk utredning i Aten, då både offentlig och privat vård hänvisat till ÄD. Har dock inte kommit iväg pga att jag inte riktigt har med mig sambon i detta. Men nu när jag fick missfall efter att mot alla odds lyckats bli spontant gravid igen så är jag mer säker än någonsin på att jag måste få detta utrett. Om inte annat för att så småning om kunna gå vidare till ÄD och veta att det inte är bortkastade försök. Min plan är att komma iväg någon gång i vår, siktar i dagsläget på April. Det finns några till i tråden som liksom jag inte har med sin partners på tåget och vi har löst pratat om möjligheten om att åka ihop, ifall intresse finns. Bodde dessutom inte du också i Östergötland förresten?
  • Zwillinge86
    Solkattan skrev 2014-01-30 11:04:52 följande:
    Snart lycklig: 15 fina embryon.. ett av dem måste bara vara en blivande bebis ! (Eller två... Eller tre). Har lusat av marknaden på billiga flygbiljetter. Och det jag hittade som billigast nu i feb var att åka med sas på lördag 13:55. 619 kr för direktfyg ! Svårare var det hem. Fick bli mellanlandning i munchen o 2100 kr (sas/lufthansa). Men jag hittade att norweighen kommer ha biljetter för runt 500 kr men då först i april. Var överlag svårt att hitta direkt flyg till Aten nu. Tror att det på så sätt är smartare att vänta till vår o sommar. Mailade dr d för en stund sen igen. Inte hört nåt på 2 dar. Så gruvlig nervös om det blir resa eller ej... :(..

    Min plan är att åka i april eller maj, så om du inte kommit iväg innan dess kanske vi kan åka ihop :) Kanske att det passar Blingbling också?
  • Zwillinge86
    RobSab skrev 2014-02-01 12:51:30 följande:
    Jag har bestämt mig för ivf i Aten i april. Nån mer som ska ner då? :)



    Min plan är i dagsläget att försöka komma iväg till Aten för att göra immunutredning i April, så förhoppningsvis ska jag också ner då :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!