• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Temapar kl 6 varje morgon, det första jag gör när jag vaknar men ingen tydlig trend :(

  • Zwillinge86

    Omslag till maximal fertilitet idag på CD20. Har ju oftast cykler om 25 dagar varför det känns rätt omöjligt för ett eventuellt befruktad ägg ska ha möjlighet att fästa. Om jag börjar med progresteronkräm imorgon, tror ni jag kan förbättra oddsen då?

  • Zwillinge86
    mammasusan skrev 2013-12-21 18:01:17 följande:
    Tycker också att en lista vore toppen! Men kanske på en ny trådstart som kan läggas in här, annars hittar man inte på listan iaf..

    Jag vill också fara till Aten & antar att jag isf får fara själv. Dock blir det isf någon gång i vår el början av sommaren...



    Blingbling håller på att styra ihop en tråd för oss som vill åka till Aten, men som inte får med oss våra partners. Tanken är att man då kan hitta resesällskap i där :)

    Jag funderar själv på att åka i vår/sommar..
  • Zwillinge86

    Solkattan: stället Zin tipsade om för några dagar sen där man kunde ta hormonprover, erbjöd även FBC om jag inte minns fel. Så kan du ta dig till Stockholm någorlunda lätt så löser sig iaf blodproverna.

  • Zwillinge86

    Jag gjorde just ett gravtest eftersom mensen är över en vecka sen och jag ville försäkra mig om att jag med gott samvete kan sluta smörja med progesteronkrämen. Hade ingen tilltro till att vara gravid då mensen har två veckor sen förra cykeln.

    Men det är två streck!!!!!!!!!!!!

    Det verkar som att jag är gravid och nu vet jag inte vad jag ska göra!? Har inte varit i närheten av graviditet sen missfall i vecka 11 för snart tre år sedan. Höll på att krascha mitt förhållande i höstas efter vårt tredje misslyckade ivf varför vi nu officiellt ligger lite lågt. Inofficiellt rekar jag dock för immunologisk utredning alternativt ÄD. Har haft vissa tecken på immunoroblematik, men inga klockrena. Framför allt har jag funderat i dessa banor pga att jag blev gravid på första försöket och sen inte blivit gravid igen, det plus lite nattsvettningar. Denna gång mådde jag dock riktigt dåligt vid ägglossningen med illamående och kramper. Drack tomatjuice och tog albyl minor samt smörjde med progesteronkräm mest för att göra nåt. Har även fått tag på lite pred, som jag tänkte börja med nästa cykel. Frågan är dock vad gör jag nu? Tänk om jag har immunologiska besvär och riskerar att förlora även denna graviditet. Har lite Crinone hemma, ska jag börja ta det även om det inte kommer räcka så länge eller ska jag bara fortsätta med krämeb? Kommer jag kunna få någon läkare att skriva ut progesteron, eller gör de bara det vid ivf? Ska jag fortsätta med 1/3 albyl och ska jag börja med pred även om det bara kommer räcka några cykler, kommer ha mjt svårt att få tag i mer......? Usch vad jobbigt detta blev, tänk om allt går åt helvete nu när jag äntlugen lyckats bli gravid igen. Behöver alla råd jag kan få från er kloka! Kan immunmedicinerna göra mer skada än nytta om man bara tar dem ett tag? Om ni har tips på läkare som ni tror kan hjälpa mig med nödvändiga mediciner så tar jag tacksamt emot dessa. Bör jag göra officiell plan av att snarast besöka Dr D eller G eller hur ska jag tänka?

    Nej nu måste jag berätta för min sambo!

  • Zwillinge86
    che71 skrev 2014-01-04 07:18:07 följande:
    Grattis!!

    Tror att du borde kunna få progesteron utskrivet i alla fall, gå till en privat gyn o fråga.

    1/3 albyl skulle jag fortsätta med definitivt om jag var du.

    OM det är immunproblem så behövs ju IL dropp o Fragmin, men det kan ju vara annat som är ditt problem, för du har väl inte varit i Aten/London o testat dig eller hur?

    Hur mycket prednisolon har du? Ta 10 mg om dagen om du kan, det är min ordination o jag har inte börjat trappa ner än (är i v 22) har frågat Dr D o han sa kanske efter v 22 bara.

    Håller tummarna!!

    Kram



    Nej har inte tagit testerna, men funderar på om jag ska göra det nu, om det går när man är gravid? Skulle i så fall få svart på vitt om jag behöver oroa mig för immunförsvaret, samt att jag åtminstone lätt skulle få recept på immunmedicinerna. Svårare är ju att hitta någon som kan sätta droppet.

    Får väl avvakta till tisdag för att börja jaga gyn som kan skriva ut mer progesteron. Har 45st 10mg pred så det skulle räcka i ca 1,5 månad.

    När ni andra oroat er för era graviditeter hur tidigt har ni lyckats få göra ultraljud och vart har ni vänt er för att regelbundet kontrollera att hcg stiger?
  • Zwillinge86

    Tar för alla gratulationer, men plusset var nog mest ett hån för samma eftermiddag fick jag blodblandade flytningar. Får alltid spottings en vecka innan mens och nu inte ett spår av detta en vecka efter beräknad mens, men nu när jag plussat kommer det som ett brev på posten. Behöver förstås inte vara dåligt, men i mitt fall har det aldrig slutat bra när spottingsen väl börjat. Fan vad jag hatar det här!

  • Zwillinge86
    CurlyRed skrev 2014-01-05 00:31:24 följande:
    zwillinge - ett till grattis kommer här!! Kanske öka på progesteronet m vagitorer om spottings fortsätter. Om du behöver har jag hemma som jag inte behöver nu, inboxa om jag ska skicka dig! Kram



    Tack Curly! Hoppas kunna få utskrivet så fort jag får en tid hos gyn, men om det dröjer så tar jag tacksamt emot det du har ???? hör av mig!
  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2014-01-05 17:34:58 följande:
    Zwillinge; hur ser det ut för dig nu...? Håller tummarna hårt! Kram på er



    Jo tack, inga spottings idag men lite molvärk, vilket också kan vara både bra och dåligt förstås. tack för dina tummar, tar tacsamt emot dem :)
  • Zwillinge86
    Snart lycklig skrev 2014-01-06 10:21:49 följande:
    Ni som har små blödningar, kolla tråden "Äggdonation i Spanien: erfarenheter?". Där rekommenderas extra C-vitamin vid blödning. Det har varit tal om detta på de sista sidorna nu i dagarna i den tråden.



    Tack, ska absolut kika in där :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!