• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Påskliljan

    Stort grattis TWH! Lully: tråkigt att höra att det inte lyckades, men jag är glad över att du trots allt kan glädjas över det du har! För att kommentera inläggen lite tidigare i tråden så tillhör vi också dem som ännu inte lyckats bli gravida med Dr Ds hjälp. Vi har försökt på egen hand, med IL varje månad i nästan ett år utan att få något plus. Nu är vi igång med första IVFen med immunsupport. (Har tidigare gjort 6st utan support.) Jag började nedregleringen i fredags. Då gjordes även en liten skrapning i livmodern som tydligen ska underlätta för inplantation. Är det någon som vet om det är samma sak som inplantationssnitt? Jag har fått en immunplan av Dr D och där skriver han att jag ska ta 1 Albyl minor 100mg, jag har redan Trobyl hemma och tänkte använda dem istället, men de är på 75mg. Hur skulle ni gjort? Tagit 75mg eller går det att dela tabletterna och i så fall ta 112,5mg?

  • Zinfandel

    Grattis TWH! {#emotions_dlg.flower}

    Påskliljan: Jag har tagit 1 Trombyl och lite till Flört så det blir ca 100. Det finns olika sorters snitt, allt från en enklare rispning till ett "hack" till ett snitt från ena till andra sidan.

  • Påskliljan

    Tack Zin! Fick vid förra UL också reda på att jag har en något hjärtformad livmoder. Det är det ingen som sagt något om tidigare. Läkaren sa i.o.f.s. att det inte påverkar möjligeheterna att bli gravid, men man undrar ju om ingen har sett det förr eller om de bara inte berättat det.

  • che71
    TWH skrev 2013-08-06 20:26:30 följande:
    Kl 8.29 imorse kom Viktor till världen? Atenbebis nr 10 (?). De hade barnläkare med på snittet pga all medicinering. Han hade det lite jobbigt med blodsockret men mår nu bra. Mamman mådde lite sämre men är nu i form? det går inte att förstå, jag önskar er alla att komma hit. Kramar??



    Åh äntligen ! Grattis o Välkommen till lilla VIKTOR !

    Kram
  • Zinfandel
    Påskliljan skrev 2013-08-06 21:10:23 följande:
    Tack Zin! Fick vid förra UL också reda på att jag har en något hjärtformad livmoder. Det är det ingen som sagt något om tidigare. Läkaren sa i.o.f.s. att det inte påverkar möjligeheterna att bli gravid, men man undrar ju om ingen har sett det förr eller om de bara inte berättat det.
    Nja, det finns lite olika teorier om det. Det har de säkert sett men tillhör man dem som inte tror att det påverkar så säger man antagligen inget (därför är det bra att begära ut journaler). Vet du om du har en skiljevägg? Det finns flera trådar om det här på FL och om jag inte missminner mig helt så har även TWH hjärtformad livmoder!
  • södertjej

    TWH, Stort grattis, kram!

    April, Grattis till plus.

    Che, Har mensen kommit igång än? Har du provat zonterapi? Jag fick det idag och hon tryckte på punkterna för äggstockar och livmoder för att hjälpa till att få ut allt som behöver komma ut (mensen kom igår) och det gjorde helvetiskt ont.  Men tänkte att det kanske kan hjälpa dig att få igång den.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!