• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Cathy
    Fidelia skrev 2013-08-07 13:34:43 följande:
    Tack Cathy för ett stärkande inlägg!!!
    Det känns som om jag kliver omkring i en djungel utan kompass
    Det var så lite Flört Jag vet precis hur du menar Glad Du kommer att få rätt raka besked i Aten, särskilt efter immunresultaten. De svenska läkarna är inte riktigt uppdaterade på att missfallen inte beror till 75% på genetiska problem (som man trodde tidigare) utan kan bero på så mycket annat, bl a immunförsvaret. Lycka till!
  • Skogsbruden

    Stort grattis TWH! Vad roligt att han äntligen är här! Lycka till med allt.

    April12: Vad jobbigt med dina biverkningar. Typiskt också att det händer när du är utomlands. Hoppas verkligen att det ger med sig och att du får veta orsaken.

    Jag träffade en otroligt engagerad mödravårdsläkare idag som var mycket frågande till alla mina mediciner. Hon tänker sätta igång värsta utredningen hos immunologen för att se om jag verkligen ska ta allt jag tar. Exempelvis ställde hon sig frågande till Fragminet eftersom jag tidigare haft problem med ökad blödningsbenägenhet och det faktiskt inte vad jag förstår finns något i mina tester som säger att jag ska ta det. TSH var knappt mätbart, men eftersom jag bara tar 25 mcg Levaxin tyckte hon jag kunde fortsätta så länge. Kortisonet var hon mycket skeptisk till, men IL ryckte hon bara på axlarna åt. Hon ville få kontakt med dr D för att förstå varför han gjort som han gjort. Undrar vad han tycker om det. Men jag känner att det är bättre att de får prata med varandra än att ha mig som mellanhand. Ibland undrar jag faktiskt själv hur behandlingen läggs upp eftersom alla verkar få mer eller mindre samma cocktail trots olika problem. Det enda testerna visade för mig var ju alldeles för höga halter av anti-TPO. Allt annat var inom gränsvärdena. Samtidigt är jag livrädd att hon ska säga att jag måste sluta med medicinerna. Det fungerade ju trots allt. Jag vet inte pga av vilken del, men det fungerade. Jag känner att jag vet för lite för att ha så stort inflytande på min egen behandling. Vill jag kan jag ju fortsätta med allt eftersom jag kan få tag på läkemedlen.

  • TWH

    Tack alla för gratulationerna, det är omtumlande detta😃 april, han vägde 3,3 kg vilket är normalt för 38+2.

  • singhatjejen

    Fidelia: Jag skulle också åka till Aten om jag var som du. Tycker absolut det låter som om det kan vara ett immunproblem.

    Skogsbruden: Dr D är på semester och svarar nog inte just nu. Jag skulle heller inte vilja sluta med någon medicin om jag var som du - om du känner att det blir för jobbigt att ursäkta alla medciner etc med denna läkare så byt. Vi har ju haft flera gravida i tråden som haft bra mödravårdsläkare, du kan säkert få tips!  :) håller tummarna för att du får gå hela vägen till frisk bebis i famn!!

  • cff
    Fidelia skrev 2013-08-08 08:33:26 följande:
    Intressant med DNs artiklar om Borrelia, känns som om det kan finnas en del liknelser.

    Jag som (tyvärr) är inne i den svängen också kan bekräfta liknelserna, även om situationen där om möjligt är ännu värre. Folk säljer sina hus för att ha råd med behandlingen - och det är en fråga om liv och död (om man tror på diagnosen kronisk borrelia), folk bokstavligen dör (efter en ofta hemskt sjukdomstid).

    Själv har jag avvikande CD57 - vilket en av läkarna i en av artiklarna kommenterar "Testet CD57 är rena bedrägeriet. Det visar blodkroppar som reagerar också vid andra tillstånd än borrelia, som tumörsjukdom, enligt Torbjörn Kjerstadius, biträdande överläkare vid Karolinska universitetslaboratoriet".  Ok, men om CD57 inte skulle bero på Borrelia - då kanske ni skall utreda vad det är för tumörsjukdom jag har - kan jag tycka. Men det gör man inte heller... eftersom man i Sverige väljer att istället strunta i allt som har med CD57 att göra (trots att även de skeptiska läkarna är helt eniga om att avvikande CD57 indikerar allvarlig sjukdom).

    En liten avstickare från ämnet, sorry Oskyldig 
  • cff

    Jag kan lägga till att artiklarna, och den utredning av SBU som man berättar om, visar att lobbying hjälper. Nu är borrelia-patienterna en större grupp, men jag tror att vi så småningom borde kunna uppnå samma sak inom reproduktionsimmunologin, det är bara att fortsätta informera läkare och journalister.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!