• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    che71, du måste ju absolut få om det är bevisat att du har problem. Det hade jag också fått. Hon tyckte inte det verkade farligt för mig eftersom han håller koll, men onödigt och då fick jag det inte.

    Innate response finns på nätet tex på Great Life. Annars finns det andra märken som är bra. Kolla bara vad som finns i dem . Ska du bara ha mot förstoppning fungerar de med oxider också.

    Virvla, jag kände också så ibland i början. Ibland var jag jättevarm och ibland frös jag, men det blev bättre och bättre. Det verkar som om många, även utan konstaterade immunproblem har det så innan hormonerna balanserar sig (jag var tvungen att googla det förstås). Kan inte bedöma hur det påverkar, ville bara säga att jag hade det också. Hoppas du mår bättre snart.  

  • Cathy

    Virvla; jag fick också frossa några gånger i början av grav. Trodde först det var tsh som höjts men icke så förmodligen var det att jag fått nåt förkylningsvirus som kroppen ville bli av med eller immunattack. Tog iaf IL direkt.

    Magnesium är verkligen en så bra mineral för många åkommor bl a förstoppning. Jag tar Diasporal (citrat), lite dyrare men funkar bäst för mig. Man kan även be läkaren skriva ut magnesium, det har jag gjort redan innan grav (250mg/tabl).

  • Cathy

    Tabbs; välkommen hit! Och grattis till tel tid hos Dr G. Några av oss har varit hos honom. Tråkigt att höra om dina mf, har du inget konstaterat fel i livmodern eller koagulationsproblem och gjort kromosomtest så är ju sannolikheten stor att det är nåt med ditt immunförsvar. Och även om det är tråkigt så är det positiva att man plötsligt får svar på varför man är ofrivilligt/oförklarligt barnlös. Lycka till!

  • april12
    Virvla skrev 2013-11-15 15:03:52 följande:
    Jag har frossa. Fryser konstant sedan igår. Gåshud över hela kroppen. Känner mig inte sjuk för övrigt, lite mer illamående bara. Är det någon mer som upplevt detta? Är det vanligt att bli frusen i första trimestern eller ska jag tro att det är en immunreaktion på G?? Någon som har några idéer?



    Jag får alltid alltid extrem konstig frossa vid alla Mina 5 graviditeter. På sjukhuset säger de att det har och göra med att blodtrycket går ner, medans här pratar vi om immunspåret..
  • april12

    Välkommen tabb2.

    Jag vet att ni avrådit mig att inte prova IVF efter Mina 5 missfall, men vi har ändå beslutat att göra ett försök i December. Précis som ni säger så säger dr D att en nackdel med ivf är att det stör immunförsvaret, men han tycker att jag ändå kan prova. Jag Tycker det är så märkligt att Dr d, skriver en immune plan och säger att Han inte vill att planen skall vidarbefodras till ivf kliniken, är inte det konstigt... Och sedan skriver han "your body does not seem to be settled"

    Då har jag inte skickat några prover till honom varken nu eller på 2 månader, så jag undrar vad Han baserar det på..... ?? Sedan rekommenderar Han en hysterocopy. Skriver Han det till alla nu för tiden..!? Jag gjorde ju en hystereskopi för 10 månader sedan och nyss gjort en endometriebiopsi.

    Förlåt min negativism, men alltså mkt märkligt alltihop.

    Trevlig helg tjejer!

  • singhatjejen

    Tusen tack för tipsen om Adre comp och B12, Snart lycklig och Cathy och tack för din omtanke, Che! Hoppas din cykel rätar upp sig, Snart lycklig.
    Lill: Laparoskopin och hysteroskopin hos Peny - med mediciner och en dag på sjukhuset - kostade sammanlagt ca 29000. Som tur var hade jag pengar sparade. Men som sagt jag fick tillbaka från FK, tack och lov.
    Jag var hos dr D första gången september förra året. Mitt TNF låg då på 49 och han sa att jag måste få ned det först. Jag tog humira, och väntade några månader innan jag började äggplockning i våras under tre månader. Återföring före sommaren, men det misslyckades tyvärr. Egna försök i sommar, ingen lycka där heller. Nu har jag väntat in FET då, som nu ställdes in. Tack för tummarna - de behövs :)
    Tabbs: Jag förberedde mig för samtalet genom att sammanställa hela min medicinska historia - inte bara den kring fertiliteten. Allt som känts knasigt i kroppen eller som jag undrat över hänger ihop. Lycka till!

  • che71
    april12 skrev 2013-11-15 19:39:37 följande:
    Välkommen tabb2.

    Jag vet att ni avrådit mig att inte prova IVF efter Mina 5 missfall, men vi har ändå beslutat att göra ett försök i December. Précis som ni säger så säger dr D att en nackdel med ivf är att det stör immunförsvaret, men han tycker att jag ändå kan prova. Jag Tycker det är så märkligt att Dr d, skriver en immune plan och säger att Han inte vill att planen skall vidarbefodras till ivf kliniken, är inte det konstigt... Och sedan skriver han "your body does not seem to be settled"
    Då har jag inte skickat några prover till honom varken nu eller på 2 månader, så jag undrar vad Han baserar det på..... ?? Sedan rekommenderar Han en hysterocopy. Skriver Han det till alla nu för tiden..!? Jag gjorde ju en hystereskopi för 10 månader sedan och nyss gjort en endometriebiopsi.
    Förlåt min negativism, men alltså mkt märkligt alltihop.

    Trevlig helg tjejer!
    Jo visst verkar det konstigt alltihopa, specillt att han inte vill att IVF ska se planen o att han skriver att din kropp är i oro fast du inte skickat FBC på länge!!
    Har du frågat varför o fått något svar??
    kram
  • Katt12

    Usch, nu har jag sprutat gonal F i en vecka och då kommer de vanliga symptomen, det börjar svida och bränna i ryggslutet av endon som ju triggas av östrogeninjektionerna. Jag antar att själva inflammationen oxå blir värre då och skulle vilja höja upp fr dr D's 10 mg pred (som även IVF kliniken ordinerat) till 15 mg, men D tycker inte det behövs. Samtidigt vet jag ju att hade jag kört vidare hos dr G hade han förmodligen ordinerat 25 mg, för det verkar ju vara hans standardnivå. Hur skulle ni göra?

    Ni som har endo och gör gjort IVF, känner ni igen symptomen eller är det bara jag som får såhär..?

    April, håller med om att det låter lite mysko när D skriver att du inte ska skicka planen t kliniken. Samtidigt är det min spontana känsla att man inte ska göra det, eftersom de flesta läk inte vill att ngn är inne och petar i deras ordinationer. Så jag tror inte att det behöver vara fullt så konstigt som det låter, men visst är det rimligt att fråga hur han menar.

  • Solrosen75

    Hej alla osynliga vänner och kämpar där ute!

    Skrev detta inlägg även för några dagar sedan men då jag inte fått något svar så chansar jag och lägger in det igen...

    Jag har nyligen kommit hem från Dr D i Aten och är väldigt nöjd med själva mötet och hans kunskap.  

    Nu tänkte jag höra med er om ni mer erfarna kan tipsa mig om vilka apotek i Stockholm som kan ta emot hans recept gällande IL-dropp (Intralipid) och Clexane, alternativt Fragmin-sprutor då jag antar att det inte är skrivet enligt svensk standard. 

    Undrar också om ni kan vara snälla och tipsa mig om vart jag kan vända mig om att få hjälp att få IL-dropp som jag blivit ordinerad. Såg att någon tidigare skrev att hon kunde ge tips på sjuksköterskor som kan ge detta  och skulle bli så tacksam för tipsen!! Vet att Christinakliniken på Sophiahemmet hjälper till men kostar en rejäl slant varje gång. 

    Skulle bli så oerhört tacksam om ni kan inboxa mig några tips gällande ovanstående!! Hör också av er om jag kan hjälpa till med något.

    Kram från mig

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!