• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel
    cff skrev 2013-11-17 13:48:21 följande:
    ... och såklart så tvivlar jag inte på att Dr B vill hjälpa mig och vill väl och han lägger ju också en hel del tid på att svara på email, och t.ex. som du säger skicka ut en förfrågan om IVIG-hjälp - jag är bara tveksam till att deras rutiner är så väl fungerande - han skulle behöva svara på mycket färre mail om han bara svarade rakt upp och ned på frågorna (istället för att som han faktiskt, åtminstone vid ett kritiskt tillfälle, raljera över min ivf-läkares inkompetens) och om bara rutinerna att t.ex. beställa provtagningar fungerade (som det är nu har jag varje gång blivit tvungen att tjata massor med gånger innan kontakten mellan honom och Reprosource resulterat i att de kontaktat mig om proven, och sen har Reprosource själva strulat till det). Det är inte särskilt kul att vara en tjatmoster och flera gånger har jag nästan gett upp (ganska många frågor har jag helt släppt), men jag behöver ju desperat hjälp och hoppas och tror att Dr B kan sin sak.

    Det jag hade förväntat mig och som hade varit smidigast även för honom, hade varit att han omgående, när vi haft en konsultation/kontakt där vi kommit överens om en testning, skickade en remiss till Reprosource. Vidare att jag, i god tid före min ivf-cykel, fick en behandlingsplan/lista över mediciner, hur mycket och när de skall tas, inte någon liten bit info här och där som jag måste följa upp med att fråga vidare på för att få veta dos, tidpunkt mm. Men, förmodligen är min frustration bra mycket mindre än en del verkar känna i sina kontakter med Dr D. Kanske är det bara en kulturkrock (fast jag har iofs bott i USA och jobbat med amerikaner och då inte haft problem med omatchade förväntnignar).
    Ja, Dr B har verkligen försökt hjälpa dig med kontakter. Maila Judy eller Linda istället och Yolanda på Reprosource, jag brukar få svar av dem alla inom några timmar.
  • aylak
    Fenan79 skrev 2013-11-17 12:29:08 följande:
    Aylak - bor du i stoxkholmsonrådet? I så fall ring dr Nie på stora Essingen. Jag hade en mens som också bara vägrade sluta. Åkte till nie som satte nålar i stortårna på mig. Några timmar senare slutade jag blöda helt. Hon berättade om andra hon hjälpt med samma sak. Lycka till!
    Tack Fenan för bra tips - Stort tack och kram
    Cathy skrev 2013-11-17 12:38:40 följande:
    aylak; det är inte så att du blivit gravid men fått jättetidigt mf som yttrar sig genom lång mens? Annars kommer jag inte på varför behandligen skulle få dig att blöda så förutom en stor dos (5000iux2) fragmin? Att besöka Dr N låter som en god ide. Kram
    Alltså, jag tror ju stenhårt på att det var något förra cykeln, men sen kom influensakänslan iaf om än betydligt senare än som det varit förut och mensen som ett klockverk och inget plus... Vet inte riktigt vad jag ska tro - det har lugnat sig lite iaf. Kram tillbaka
     

    Millan: i info-pappren från dr D fick vi nr till en taxichaufför som heter Stefanos som man kan förbeställa för upphämtning utan extra kostnad och han vet precis vart det ligger - jättetrevlig. Så ring till honom om ni ändå ska åka taxi och är osäkra. Han kör dessutom bra!  
  • Solrosen75

    Hej tjejer!

    Vet ni om det går bra att lyckas hämta ut recept från Dr D i Aten på apotek i Stockholm? Eller kan ni annars vara snälla och tipsa om något/några apotek i Stockholm? Eller är det bäst om man kan lyckas få receptet från en läkare i Stockholm. Kanske IL är billigare då också?

    Tacksam på tips!! :)

    Trevlig kväll!

    /S 

  • Snart lycklig

    MIn kropp funkar lite i alla fall. Östrogenhöjning (hög) från fredag morgon cd 16 och LH-stegring (max) från och med idag cd 18. Mycket sent men ändå skönt att det blev max till slut.

    Återkommer till fredagens möte hos Sverker H. Allt gick i rasande takt och jag blev nästan lite förvirrad efteråt. Han pratade snabbt men informativt och sedan var tiden (och 2800 slut. Kändes både riktigt bra men också lite stressande efteråt. Återkommer som sagt till detta.

  • TWH

    Solrosen, du ska kunna hämta ut på alla apotek. Om läkaren föreskriver så blir det billigare. Jag tod ut utan högkostnadsskydd, tror jag betalade ca 100 sek/påse. Snart lycklig, vem är Sverker😘

  • Solrosen75

    Tack snälla TWH! :) Menar du att det blir billigare om man lyckas få en svensk läkare skriva ut? Om du har tips på nåt ställe som ger IL dropp (förutom Sophiahemmet) så får du gärna inboxa mig. 

  • Angla

    IL har hittills gått på högkostnadsskyddet men jag tror inte längre det ingår faktiskt. En påse på 250ml kostar typ 168 kronor nu. Jodå det ska ingå ser jag nu men senaste tiden har det krånglat för mig ... skumt.


    Angla - mamma till slut
  • Snart lycklig

    TWH skrev 2013-11-17 18:22:29 följande:
    Solrosen, du ska kunna hämta ut på alla apotek. Om läkaren föreskriver så blir det billigare. Jag tod ut utan högkostnadsskydd, tror jag betalade ca 100 sek/påse. Snart lycklig, vem är Sverker
    Sverker Hybbinette hos:

    www.hormonelle.se


     
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!