• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2013-04-19 15:52:04 följande:
    Nej, tyvärr har jag inga speciella roliga nyheter. Jag har länge önskat att en sådan dag ska komma, men ännu har den inte kommit! Jag tycker det är lite smålustigt, men egentligen helt katastrofalt, det bemötande vi alla får gällande IL såväl när det gäller recept som att få hjälp med att sätta droppet. Att det nu också är "livsfarligt", en näringslösning livsfarlig!!!!! Man kan inte annat än att småle. Därför undrade jag om vi alla IL-droppare fortfarande lever. Kram och jag hoppas på ett litet mirakel för din skull nästa vecka. Sköt om dig! 

    Men alltså varför skulle alla i sjukvården i sverige säga så om det nu är helt ofarligt? Det låter ju faktiskt helt befängt att nästan ingen vill befatta sig med det, man måste ju ändå utgå från att läkare i sverige också vill hjälpa en så då borde ha en andledning bakom att inte ge droppet ändå? Jag vill gärna testa droppet men ärligt talat tycker jag det låter väldigt skumt att så många läkare säger att det inte är bra, och patienter som vi är här i tråden säger att det är bra?
  • Vilaa

    Che: jag har skrapats flera gånger trots ärr-risken som vissa säger föreligger, medans vissa läkare säg att det inte alls är nån fara. Jag gillar inte cytotec, det är inte en missfallsmedicin riktigt, utan en medicin mot magsår och så är biverkningen att man kan få missfall, men vissa får ju inte den "biverkningen". Jag har som sagt valt skrapning alla gånger förutom en gång då jag testade cytotec fullt ut (ofta får man ju cytotec även inför en skrapning) men den gången jag använde det ensamt var en jobbig process, det började blöda lite men sen hände inget, efter några dagar fick jag en ny omgång och då blödde det lite mer men inte särskilt heller, på återbesöket sen för att se om vi skulle testa skrapning ändå, enligt mitt sjukhus testar man bara två omgångar cytotec och sen skrapar man, så hade visst delar fastnat så att säga, inte kul!!! Gyn tog en tång, längre än vad man vill veta och liksom gröpte ur... Förbannat otrevlig upplevelse, efter det bara lite kvar som skulle komma ut snarast sa dom eftersom stoppet var löst... Blödde lite igen, sem avstannade det. Då trodde jag det var över och väntade på mens, efter typ 3,4 veckor började jag störtblöda så in på gynkliniken, första doktorn sa att jag fått tillbaks mensen och att den kan bara kraftigare efter ett missfall men andra doktorn sa att det var ytterligare rester som kom ut!!! så långdragen process... Förra gången sa jag att skrapning enbart är aktuellt för mitt psykes skull. Trots ärr riskens vara eller inte vara.

  • Vilaa

    Ja just det det var inte mens, amdra läkaren hade rätt. Det var rester och sen efter ytterligare tid kom mensen.

  • Vilaa
    Lully Hill skrev 2013-04-19 22:49:15 följande:
    Vila- anledningen till att svenska läkare inte vill befatta sig med IL är att behandla infertilitet med IL inte är en bekrövad och godkänd behandlig i sverige. Det är hårt styrt av socialstyrelsen och göra något som inte finns protokollfört och med en angivet behandlingsschema anses oseriöst eller kanske till och med gör att man får ptoblem med socialstyrelsen. Produkten som sådan är inte problemet det är vad den ska användas till som inte är vedertaget.

    Fast om det är så så bör läkarna hänvisa till det istället för att säga att det är farligt? Så jag köper inte helt det, det rimliga svaret vore av läkarna då att säga att nej vi får inte behandla med det. Prednisolon är ju samma sak, det finns inget som säger att det ska ha något som funkar mot missfall här i sverige men man ger det ändå, och prednisolon har ju en hel del otäcka biverkningar med.
  • Vilaa

    TWH: Så knäppt att vi har sådana olika erfarenheter efter att ha gått på samma sjukhus! Jag har fått analysera foster, det har varit en "självklarhet eftersom jag har så många missfall" har dom sagt till mig? Knäppt! Men jag har å andra sidan inkasserat 0 på andra mediciner, men inte kommit till spec mödravården ännu, förutom när sonen föddes då.

  • Vilaa
    Lully Hill skrev 2013-04-20 07:08:35 följande:
    Vila- Prednisolon vet man sänker immunförsvaret. Det vet man inte om IL. Jag har träffat åtskilliga inom vården. Ingen har sagt att det är farligt!

    Nä men nu har ju andra i den här tråden träffat läkare som säger att det är farligt =)
  • Vilaa

    Förstår mig verkligen inte på sjukvården:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16665858.ab


    "Magsårsmedicinen Cytotec ­används även som abortpiller och för att sätta i gång förlossningar.


    – Vi har ju sagt väldigt tydligt på vår hemsida att vi inte rekommenderar det för att sätta i gång förlossningar. Vi har aldrig haft möjlighet att granska den dokumentation som finns kring preparatet, säger professor Viveca ­Odlind.


    Den fria förskrivningsrätten ger dock läkare rätt att använda läkemedel utanför det område de är avsedda för."

    Fri förskrivningsrätt på IL då med????    

  • Vilaa

    Om man fött barn kan det där tnf alfa ändå vara för högt? Alltså kan det bli så eller har det alltid varit så?

  • Vilaa

    Hej! Har inte varit inloggad på evigheter för orkar inte, tungt i psyket just nu men jag kollar tråden då och då och såg att jag nämdes :) mycket riktigt har jag fått göra analys av missfall, två gånger, en kromosomanalys och sen någon slags analys när jag varit tidigare gravid än första, båda på sös och båda efter förslag från doktorerna där. Har fått tagit hcg stegringsprover med utan problem, så har haft väldigt tur med sjukvård på så vis. Har även "utnyttjat" gynakuten på sös flitigt när jag varit orolig och alltid fått bra ultraljudsbemötande. Tyvärr inget positivt resultat än men ska inte ge mig... Tsh har nya gyn på väldigt allvar med, ja det var det jag kom på ni har skrivit om som jag kan något om :)

  • Vilaa

    Jag är kvar med :( fast har heller inte börjat på immunspår förutom prednisolon och fragmin. Är sällan inne här, orkar inte tänka på allting, så mycket som varit/är kring min sambos olycka osv så att åka till grekland finns inte på kartan nu ekonomiskt eller orkesmässigt. Hoppas på försök hemma med höjd medicin och massa tur. Har inte satt någon gräns för hur många missfall jag orkar med, men har väll kännt dom 4 år vi hållit på att det är övermäktigt hela tiden, men ändå så kämpar man på bara. Framåt framåt. Psyket är inte på topp och jag är ständigt rädd för att få höra att någon vän väntar barn. Finns vänner som fått barn senare än vi fick våran son och som nu gått om oss med syskon med. När jag tänker tillbaks på åren och allting spyr jag nästan. Helt sjukt vad jag lagt ner i detta :(

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!