• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Äl i måndags, idag magsjuka, illamående och frossa. Bara vanlig magsjuka av en slump eller immunaktivitet? :(

  • Vilaa

    Angla: beklagar verkligen, har många, många gånger varit precis där, blödningar som kommit och gått, vul som sett bra ut ändå, hopp och sen pladask slut :(

  • Vilaa

    Fan jag blir ju inte gravid nu :( :( har försökt flera månader utan att det tagit sig, faaaan om jag ska få problem med det nu också!! Känns djävligt uppgivet. Ville ju få chansen till att testa högre prednisolon osv och så har jag bestämmt att om det blir missfall igen åker jag också till aten men nu blir jag ju inte ens gravid! Så frustrerande!!

  • Vilaa

    Stumpan81, hemskt ledsen :( vet allt för väl hur det sliter på ens förhållande. I mitt förhållande känner jag att det är hos mig problemet ligger att det inte funkar vilket ger mig fruktansvärda tankar om att min sambo borde lämna mig, att jag är värdelös osv.. Det värsta är att jag ibland får lite känslan av att det kanske är så det kommer bli i slutändan med.. Men hemskt ledsen, som sagt. Kram

  • Vilaa
    Solkattan skrev 2013-11-07 16:53:54 följande:
    Che: oron över graviditeten tycker jag är 100 ggr värre än den oro man känner för barnet när det väl är ute... Men det kan så klart vara olika.. :)

    Håller nog nästan med där :) när barnet väl har kommit har man själv en annan kontroll såsom att lyssna efter andningen, andningsalarm, känna av vad sin bebis behöver osv..medans man när man är gravid liksom är helt utlämnad till andra, ultraljud och läkare.. (Fast det gäller inte om barnet blir sjukt eller så då blir det tusenfallt panik)
  • Vilaa
    Angla skrev 2013-11-18 10:40:39 följande:
    På torsdag har jag tid på IVF, det får vänta tills dess. Gick ju mest dit för att få IL vilket jag fick men orden ekar ju i huvudet, tyvärr

    =( Gud vad jobbigt, men nä jag skulle inte lyssna på honom, oempatisk. Vadå rinner ut? Har aldrig hört något sådant. Antingen lever fostret eller inte. Min son skulle vara ett missfall från början, tur att jag inte lyssnade på den gynen va? =)
  • Vilaa

    Hej! Jag skriver här för känns som den här tråden är mest aktiv även bland oss med upprepade missfall. Har fått reda på att min syrra som förvisso är några år äldre än mig men ändå har haft flera missfall med, dom flesta i tidig vecka, hon har 4 barn sen tidigare så hon har ju fått sin lyckade del ändå så att säga men nu senaste när dom vill ha en liten bebis till så har hon haft 3 missfall på rad, senast i vecka 12 när dom trodde dom var säkra, även om hon inte visste om det varit ett ma som legat. Men är det inte underligt att jag och min syster har samma problem nu?? Förutom att jag haft 7 missfall på raken och är yngre och tyvärr inte fick 4 ungar innan... Men är det något i släkten då tro? Överaktivt immunförsvar hos båda liksom..

  • Vilaa
    Fenan79 skrev 2013-11-29 10:41:42 följande:
    Hej
    Så har man varit på KUB..och fått ett sånt där svar som gör att man varken vet ut eller in. 1:190 för DS fick vi. På de andra trisomierna var det 1:20000. Det som drog ner var inte nackspalten som var fin på 1,1mm utan papp-a värdet som var 0.231 och kanske HCG på 141 (har inte hittat några referenstal på det men förstått att det är högt ändå..).
    Vi har till 95% bestämt oss för att inte gå vidare med FVP eller dyl. Framför allt för att risken för missfall då är större än risken för DS och efter drygt 4 års kamp skulle jag inte klara att det blev missfall på ett ev friskt barn.Jag hade nog resonerat annourlunda om vi fått en ännu sämre risk (oklart var gränsen går men säg allt under 1:100). Ska maila vår BM och be att få göra en ett mer utökat RUL där man evt ser fler markörer på DS. Hoppas och har dock en magkänsla att allt är bra där inne. I övrigt såg allt jättefint ut, den var perfekt i storlek och sprattlade på där inne, underbart att se! :)

    Grattis till graviditeten =)


    Till mig sa man att man rekomenderade fostervattensprov om man hade allt under 1/200 så ni hade ju precis på gränsen där.. Men om du känner att du inte är orolig för att få ett barn med handikapp så ska du självklart inte ta och göra fostervattensprov. Det där beror ju helt på hur man själv känner inför risken så att säga. Men börja med ett riktat ul som du sa, kanske kan det ge mer svar =) Vi fick rätt dåliga siffror på kub vår son för att vara så ung som jag var då, alltså inte jätte dåliga siffror men ändå klart sämre än vad genomsnittet var i min ålder. Han är frisk idag =)

  • Vilaa
    Ninninn: Gråter

    Hjärta

    Om jag och min kille inte redan hade ett barn och familj ihop så hade vi nog också hamnat där.. Det är omöjligt att förstå hur det sliter på en.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!