• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-13 21:24:18 följande:
    Nu är väskorna här och plötsligt har jag ett eget apotek med piller och Sephora Body Butter.


    Vad är det i askarna till vänster? T4 (Levaxin)?
    Angla - mamma till slut
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-13 21:26:13 följande:
    Hemma igen! Och jodå vi var där i måndags kl.13.30. Inget vsensktpar kan ha undivikt oss. Jag, hormonstinn fick veta att sambon pga en falsk kollega gått bakom min rygg (jag är arebtseladren på jobbet) så ja vi (läs jag) hördes.

    Hotellet var jätte fint till den billiga pengen. Och helt klart prisvärt om man står ut med droger och prostitution utanför dörren. Vi bodde kvar och det gick kanon. Trots att jag pga ilksa (igen) spatserade ute jsälv mycket sen ten kväll   i guldsmycken och handväskan i högsta hujj. Sambon var inte glader Det var bara ca 10 minuter till turistkvarteren. Och mycket nära till tunnelbanan.

    Vi åkte tunnelbana till kliniken och från Halandri metro så tog vi taxi. Längre ner på klinikgatan så finns en helt ok restaurang med god mat men de pratar nästan bara grekiska.    

    Kosten, jag skulle köra på soja som ersättning till komjölk. Så so mjag har förstått det så är det gluten man skall undvika och det finns ju i mer än bara vete. Enligt Dr D så är det säd (korn), choklad och fisk. Jag undviker komjölk, gluten, gris och alkohol.

    Imorgon står på listan att ordna med en läkare som skriver ut Pred, IL, Trombyl, Fragmin, Levaxin och Prasterone. Jag fick min första IL i Aten och skall ta blodprover (FBC+lymphocyter) om några dagar. Han tror att min barnlöshet i första hand beror på kroppen (dvs missfall/ej fastnar) och inte på dålig äggkvalite. Detta tror han pga att jag ej blivir gravid trots partnerbyte, sjukdomshistoria i släkten samt andra sjukdomar hos mig. Han sa att jag kommer behöva stöd och support hela graviditeten för att kunna behålla den.

    Och till sist så kan jag som sjuksköterska säga att detta IL dropp är absolut inte alls avancerat att sätta.

    Hjärtefröjd, vad sa han till Er? 
    Vi satt i väntrummet från 14.30 till typ 16.30. Kring tretiden såg vi ett par som såg svenska ut, killen hade massa tatueringar. Var det ni?

    Dr D trodde att våra misslyckanden beror på en immunologisk reaktion när ägget ska fästa (kanske samma som för er?). Han rekommenderade inte fler IVF:er just nu, utan tyckte vi skulle försöka själva med pergotime och möjligen inseminationer några månader, vilket känns okej med oss...

    Till oss sa han inget om kosten, däremot kommenterade han att vi drack väldigt lite alkohol (kanske med grekiska mått mätt . Och då hade jag ändå fyllt i 3-7 enheter/vecka, vilket är bra mycket mer än vi brukar dricka.

    Varför köpte ni inte pred, fragmin/clexane och liknande i Aten? Det mesta gick ju att köpa var som helst utan recept där.

    Efter lite övertalning lyckades vi även köpa sju påsar IL från kliniken, vilket känns bra då det verkar så svårt att få recept på här hemma. 
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-13 21:37:05 följande:
    Vad är det i askarna till vänster? T4 (Levaxin)?
    Från vänster är det Serpafar (som Pergotime), IL i påsarna, Prezolon (som Prednisolon) och Clexane (som Fragmin).

    Och ja, sen är det ju Body Butter från Sephora som hade 40% rabatt på allt!
  • Angla

    Jo då det var vi. Du skulle hojtat, hade varit kul bortsett ifrån att jag hade en pissdag Får så ibland iom sprayen just nu.

    Dr D tycker också att vi skall låta bli IVF men vi kom just fram via landstinegt och har lite bråttom pga makens ålder. Då förstår jag att ni fick pergo rekommenderat.

    Jag önskar få allt på högkostnadsskyddet. Dels för att vi har super lite pengar men också ifall det behövs i framtiden (om vi förbjude misslyckas nu). Skönt att du då har IL så det räcker en tid. Om du blir gravid kanske det finns mer   Jag har 10 påsar hemma och kan hämta ut minst 13 till.

    Ni nadra so mräknar om Clexane till Fragmin hur har ni räknat? 10 000 IE/ml är ju 100 mg/ml Clexane är på 4 000 anti-Xa IU/0,4 ml det blir ju 1 000 anti-Xa IU/0,1ml vilket väl torde bli 10 000 anti-Xa IU/1 ml?        


    Angla - mamma till slut
  • CurlyRed

    Hjärte - wow vilket härligt smörgåsbord😊👏! Angla - välkommen hem du med😊! Låter som att ni båda haft bra besök! Lully /Zin - jag har inte fått ngt XL av Dr D utan gjort ett eget. Men bara med blodprovs värden som jag fyller i löpande. Borde fylla på med medicin doser och IL etc i förhållande till cykeldag, för att själv kunna hålla lite koll på vad som funkat/inte funkat. Men inte fått "ändan ur" att sätta ihop det. EGO - väntar väntar väntar.... Dag 27 idag.... Ska man testa imorn tro.....😉? Eller leva på hoppet lite till... Höjt Levaxindos idag iallafall pga hjärtklappning och tryck över bröstet (varning alla som har för högt TSH och börjar med östrogen för att öka slemhinnan... TSH stiger markant)

  • CurlyRed

    Testade minus men har räknat fel, så det är visst bara dag 27 idag... (om det varit IVF hade Avkis gett mig testdag på Midsommarafton... Så kanske är för tidigt än... Men sist hade jag redan plus dag 27...)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!