• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    Hur mycket NaCl fick ni efter IL- droppet? För visst är det NaCl man fick?


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Jag hade tänkt be om flaskan efteråt men var så trött (pga synarelan) att jag bara ville att hon skulle gå. Vet ni andra? Jag trodde typ 100-150 ... Sitter på VC och skall ordna med dropp, LM och blodprover.


    Angla - mamma till slut
  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Vi var nere i Aten i mitten på maj och har nu fått konstaterat att jag har problem med mitt immunförsvar. Dr D säger att vi ska försöka på egen hand nu i några månader och försöka få ordning på mitt immunförsvar och försöka förbättra min äggkvalitet.
    Jag äter FertileXX, Folsyra och Omega 3 (2000 mg/dag).
    Jag tog mitt första IL-dropp  nere i Aten och ska snart ta ett nytt.
    Jag pratade med Dr D igår och han vill även att en läkare ska skriva ut Fragmin eller Clexane utifall att jag blir gravid, har även Prednisolon hemma som jag oxå ska ta om jag blir gravid. Vad är skillnaden och vet ni om svenska läkare skriver ut dessa med "lätthet".
    Jag ska även börja ta 1 baby aspirin/dag för att förbättra min koagulering.

    Zinfandel: jag fick ett excelark häromdagen som jag skulle fylla i med min provsvar som heter XL immune follow up Skrattande

    Kram på er

  • Hjärtefröjd

    Fragmin och Clexane är i princip samma sak fast med olika namn. Dr D skev dock ut dubbelt så hög dos som min svenska MF-läkare, så det kan ju va värt att dubbelkolla dosen om du får det utskrivet här hemma.

  • Jam08

    Lite sent svar till singhatjejen tror jag ... Efter att jag börjat med fertile xx kom min mens 1 vecka för sent!!! Har aldrig hänt.. Dr D trodde det berodde på "ovarian improvememt", alltså att äggstocks funktionen förbättrats, trodde inte det var ngt positivt med 35 dg cykel...?

  • Lully Hill
    Jam08 skrev 2012-06-14 12:57:47 följande:
    Lite sent svar till singhatjejen tror jag ... Efter att jag börjat med fertile xx kom min mens 1 vecka för sent!!! Har aldrig hänt.. Dr D trodde det berodde på "ovarian improvememt", alltså att äggstocks funktionen förbättrats, trodde inte det var ngt positivt med 35 dg cykel...?
    Jag fick också något längre cykel av Fertile xx.

    Cykel som blir kortare med åren är inte bra har jag förstått, särskilt när man är lite äldre. Det första tecknet att man börjar närma sig "klimaterieåldern" är att cykeln blir kortare, kan ta några år sedan börjar den hoppa över ägglossningen som kan komma  jättemycket senare etc. vilket gör att cykeln blir jättelång. Håller på så några år, blir oftare och sedan kommer man till klimateriet då mensen upphör. Jag har i unga år haft en cykel på 27 dagar, men de senare åren har den blivit lite kortare. Det sista två åren har mensen krånglat och hoppat över två gånger. Kommit på dag 45 etc. Jag hade då också fått förhöjda FSH värden.
    Jag tyckte nog att fertile XX normaliserade detta litegrann, jag åt ju också 7 Keto och rosenrot och D vitamin så jag vet inte riktigt vilket preparat som gjorde vad. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Ljusgläntan

    Haha myran.. De skulle han nog behöva!! Kan inte fatta att han tog excel filen så men han måste tyckt att den var riktigt bra :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!