• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Sjukvårdare inom hemvärnet.. ? Kan de sätta dropp.. ? De borde ju inte riskera lika mycket som en sjuksköterska väl.. ? Nån med koll.. ?

  • Solkattan

    Cathy: ringt till min vc... Och sista budet var att jag skulle höra av mig till patientombudsmannen om jag var missnöjd med deras nekande svar... :(. Åker till stockholm nästa helg för droppet. Orkar inte bråka mer... :(. Blir dyrt med tåg fram o tillbaks. Har en förfrågan ute till en god vän. Hoppas på positivt svar...

  • Solkattan

    Sanna: härligt med ett plus ! Idag dök det faktiskt upp ett mail ifrån en politiker. En som fått min historia skickad från en av politikerna på kvinnodagen. Denna kvinna ska kolla alla mina medskickade länkar o återkomma. Alltid något... :).

  • Solkattan
    Zwillinge86 skrev 2014-03-17 12:02:15 följande:
    Jag har idag pratat med en jättetrevlig sköterska på stället som mot betalning hjälper till med remisser på FBC. Eller rättare sagt min sambo ringde och pratade med henne efter tips från er här i tråden. Sköterskan uppgav att de gärna hjälper oss som har Dimitri som läkare, men att hon var tvungen att kolla upp om de kunde skicka remisser så att jag slipper ta proverna hos dem. Hon ringde upp mig några timmar senare och förklarade att hennes chef sagt nej, att de inte kunde hjälpa till med blodprovsremisser. Förstod inte riktigt varför mer än att jag inte var patient hos dem. Hon beklagade och menade att det måste finnas någon i min hemkommun som kan hjälpa mig, men det vet jag ju att det inte finns eftersom jag redan sökt med ljus och lyckta. Hon erbjöd sig att kolla med "gamla" patienter om de hade några tips. Jag frågade om de kunde bistå med remisser om jag kom upp och tog proverna hos dem, vilket hon trodde men ville inte lova något.

    Jag är helt förbryllad över hur situationen utvecklat sig. Har fått bilden av att det är flera i tråden som får remisser hemskickade utan problem. Och sambon upplevde samtalet imorse som enbart positivt. Jag förstår ingenting, vad är problemet!? Hur fan ska jag lösa det här nu?
    Hon uppmuntrade mig att be om tips här i tråden, men det känns ju meningslöst när det är dom som är tipset !
    Knepigt!
    Om det är samma som jag blev rekommenderad så fick jag remisser hemskickade utan problem. Två stycken. Men det var en liiiten hake. Att remisserna antagligen endast gick att använda på visa specifika provtagningskliniker i Stockholmsområdet. 
    Nu har jag ju förhoppningsvis löst det med en privat läkare med remisserna framöver.
    Min taktik var litegrann att gå ut hårt hos den läkare jag fick träffa. Att tjata om just droppet. Och när inte det var möjligt så la jag mer eller mindre huvudet på sne och med lenaste rösten..." men om doktorn inte kan fixa droppet... kan ni åtminstone inte hjälpa mig med blodproverna?"
    Och jag tror det gjorde susen. Nån form av dåligt samvete hos läkaren.
    Werlabs då..? Går det inte att få till något med dem..? Kanske går o ringa o höra..?

    Angela: Visst är det skit rent ut sagt! Man blir förbannad att sjukvården ska vara så stelbent... :(.
    Bor man dessutom i en "håla" så lär det ju dröja årtionden innan nån läkare här intresserar sig för fertilitet/immunologi. Då hinner åtminstone jag hamna i klimakteriet.. :(
  • Solkattan

    Googlade runt lite om missfall. Hittade denna sida
    www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Missfall/

    Alltså man blir bara sååå trött. Kolla under rubriken : Utredning efter upprepade missfall.
    ...
    "Tyvärr finns det inga bra vetenskapliga belägg för vilka prov som bör ingå i utredningen och hur resultaten skall tolkas. Forskningen har inte heller lyckats öka kunskapen kring förebyggande behandling mot missfall så mycket."

    Så mycket..? konstigt uttryckt eller...??

    Sen fortsätter det:

    Metoder med vetenskapliga bevisbrister


    Kvinnor med upprepade missfall blir ofta erbjudna en mångfald av utredningsmodeller eller läkemedel som kan ha en teoretiskt sett gynnsam effekt på graviditeten, men som aldrig har kunnat dokumenteras seriösa forskningsprojekt. Många av läkemedlen är i bästa fall verkningslösa, men teoretiskt kan de i andra fall vara bidra till allvarliga biverkningar.


    Läkemedel som har testats utan vetenskapligt bevisad framgång är kortison, aspirin, heparin, immunglobulin och progesteron.


    Det finns exempel på försök att dämpa avstötningsmekanismer mot graviditeten, men det finns inga vetenskapliga bevis för att sådana metoder fungerar.


    Sammantaget hör dessa utredningar och behandlingsförslag hemma endast i vetenskapliga projekt och inte som ett påstått etablerat behandlingserbjudande.

    vadå erbjudna..?? De svenska läkarna gör ju INGET!!!
    Seriösa forskningsprojekt... ?? drivs det överhuvudet NÅGOT projekt angående fertilitet i Sverige just nu..??
    Utan vetenskapliga SVENSKA bevis ja... men det finns drivor utomlands!!
    Har god lust att maila läkaren som står bakom denna skrift!!!
    Eller kanske nån annan härinne som känner sig manad..? som har bättre skrivspråk än mitt talspråk..? :)

  • Solkattan

    Callimero: ... Men nu är du gravid.. ? :). På din press uppdaterar du inte... Följt din kamp i bakgrunden och hoppats så för din skull. Maila du också! Vad duktiga ni är som mailar.!! Bra jobbat alla ! :)

  • Solkattan

    Callimero: åh vad härligt att allt flyter på !! Supergrattis ! :) Synd att det är läkare av den typen. Men det är väl dom som älskar att synas i tv. Hoppas han får riktigt jobbiga frågor på måndag. Som han inte kan ta sig ur hur lätt som helst...

  • Solkattan
    Frk Röd skrev 2014-03-18 16:25:54 följande:
    Man kan ju undra varför SVT tar in en sån trångsynt läkare som så kallad expert. Trist att de inte gör några efterforskningar innan de anlitar.

    Frågan är just vilken svensk läkare de skulle tagit in.. ? De få som vågar immunspåret är det säkerligen skottpengar på... Men visst skulle det vara underbart att se dr d, b eller g i studion ! :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!