• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er!

    Har inte varit inne här på ett tag men hoppas att många fått sina efterlängtade bebisar och ni som kämpar snart når era mål.

    Jag har en fråga till er alla kunniga här. När man är gravid och ammar, minskar äggreserven lika mycket som när man har sin mens? Hoppas liksom på att kroppen ska sättas lite på paus men antar att den inte gör det.

  • minaimaginärabarn
    finee skrev 2018-10-22 19:44:13 följande:

    Bra fråga! Har du syskontankar?


    Ja, vore fantastiskt med fler barn. Vill fortfarande njuta av den vi äntligen fick men börjar så smått tänka på fler. Har de senaste åren inte fått nämnvärt försämrat AMH-värde, det har t o m blivit bättre med bättre resultat vid äggplock men med mindre stimulering trots att jag är i den kritiska åldern 35-40. Har gått mycket på akupunktur och tror det har hjälpt mig och har tänkt börja igen. Skulle vara en bonus om äggreserven sattes lite på paus under graviditeten och amningen, i allafall under graviditeten.
  • minaimaginärabarn
    Jazie skrev 2018-10-24 08:19:51 följande:

    Tack för ditt svar.

    Ja, egentligen känns ju allt det här självklart med vad man tycker att man ska kunna förvänta sig men det är något i kontakten med honom som gör att jag rubbar lite på det. Och inte vill gå på för hårt för att hålla en god relation.

    Har iaf mejlat nu och bett igen om en faktura. Väldigt tråkigt om det är deras uteblivna faktura, eller att han inte isf påpekar det, som ev gör att svaren blir sena. Men jag testar detta och mejlar honom ännu en gång efter det. Och får väl vara mer krävande på svar då.

    Vill inte ens tänka på vad som kan ha hänt med immunförsvaret under den här tiden för det är en för jobbig tanke.


    Grattis t graviditeten. Dr D var fåordig och uteblev med att svara på mina provsvar till en bit in i graviditeten, jag skickade alltid fler Mail med rubrik viktigt. Till slut svarade han alltid men vi hamnade till slut i en konflikt där jag tycker att det blev en vändning och han började att alltid svara mig och jag accepterade tillbaka att jag fick korta svar. Hans förklaring med att han inte svarade var att proverna såg bra ut och det inte fanns någon brådska med att ta intealipider. Jag skulle upprepa blodprovet efter en vecka igen. Jag gissar att det kan vara samma för dig. Jag tycker att du tar ett nytt blodprov efter en vecka. Du får väl blodprovssvaren, om du vill kan du skriva dem i tråden. Finns många som kan tyda svaren om du är osäker själv. Lycka till!
  • minaimaginärabarn

    [quote=79179497][quote-nick]Ariellan skrev 2018-10-31 12:05:41 följande:[/quote-nick]tänkte bara kika in och säga att vår lilla kille föddes igår i vecka 36 utan komplikationer.

    Vill tacka för all hjälp här i tråden, utan er hade han förmodligen inte funnits till. <3[/quot

    Stort grattis! Njut av den lille skapelsen!

  • minaimaginärabarn

    Hej på er!

    Nu har jag återkommit och börjat läsa denna tråd igen efter lite uppehåll. Jag ser att det är full aktivitet som vanligt, måste vara den längsta tråden på familjeliv!

    Jag börjar tänka en del på kommande syskonförsök och har som plan att börja försöka nästa höst, så om 10-12 månader. Jag vill vara väl förberedd och kroppen ska vara på topp så ge mig gärna råd för vad jag kan göra på egen hand. Jag ammar fortfarande vilket gör att naturpreparat får vänta.

    Det jag tänkt börja med inom kort är:

    - Akupunktur hos min bästa akupunktör som jag tror bidrog mycket till att min pojk kom till världen.

    - Hålla kroppen basisk

    - Motion

    - Striktare kosthållning (har en god kosthållning men kan styra upp den något mer)

    När jag slutat amma tänkte jag göra följande:

    - Äta hög dos Q10

    - D-vitamin

    - Omega 3

    Frågan är om jag kan äta D-vitamin och omega 3 i vanlig dos även under amning?

    Jag funderar oxå mycket på om jag måste ta kortison vid nästa försök för att det ska bli en bebis? Kan ens immunologiska system förändras till det bättre? Min pojk var liten för tiden, kom 7 veckor för tidigt och jag hade en mindre moderkaka än beräknat. Kan detta ha med mina immunologiska bekymmer att göra eller kan det vara p g a prednisolon?

    Tacksam för era tankar.

  • minaimaginärabarn
    Zwillinge86 skrev 2018-11-07 19:44:42 följande:

    Tack ni är fantastiska. Jag vet ju att 5+5 inte alls är en garanti för att se ett foster. Men det verkade som att läkaren menade att man främst säger att DDT är tidigt innan vecka 6-7 för att risken alltid finns att man inte är så långt gången som man tror. Hon lät inte hoppfull utifrån att vi faktiskt vet exakt befruktningsdatum. Sist jag hamnade i samma läge så var jag i v6+0 och då kunde de mäta fostret samt se flimmer som antogs vara hjärtaktivitet, så det känns tyvärr lite pessimistisk att hon nu inte såg nåt. Å andra sidan så var hon inte alls särskilt noggran, så visst finns det nån liten chans att det är tidigt och att hon missade nåt. Hinnsäcken hade ju inte börjat säcka ihop än iaf och det gjorde den ju snabbt förra gången trots att det tog två veckor innan fostret gav upp. Blödningen avtog också snabbare denna gång även om den initialt var lika kraftig. Men det kan kanske vara att jag nu direkt dundrade på med östrogen och cyklo-f. Usch jag blir tokigt på alla om och men. Vill på ett sätt bara ta cytotec omgående för att bli av med eländet som helt uppenbart inte kommer att bli något. Å andra sidan vill jag ju inget hellre än att vara en av dem jag löser om på nätet vars graviditeter blir utdömda på första Vul och sedan 2 veckor senare så finns ett foster med hjärrslag. Tyvärr verkar det främst röra naturliga graviditeter, med utrymme för oklart befruktningsdatum, samt vid spottings och inte så extrema blödningar som jag har :(


    Lider med dig, den där ovissheten är grym! En blödning är alltid läskigt men som många tidigare skrivit, det är inte en garanti för missfall. Jag blödde ganska mycket med sonen tidigt i graviditeten och trodde flertalet gånger det var kört men nu är han här frisk och kry. Jag håller tummar och tår för dig!!! Har du mailat Dr D? Han kom med bra svar till mig när jag blödde.
  • minaimaginärabarn
    Ulri skrev 2018-11-20 15:40:44 följande:

    Någon som vet, om Dr D skriver att jag ska ta ett dropp soon, hur snart är soon? Kan jag göra det på torsdag eller måste det vara snarast möjligt (imorrn)? Han säger att min kropp är overall calm.


    Om han skriver att din kropp är lugn borde det funka på torsdag, annars borde han skrivit asap. Har för mig att han skrev så till mig. Min kropp var nästan lugn hela tiden men fick ändå ta dropp minst en gång i veckan de första 12 veckorna innan det blev mer sällan. Men visst hade du kommit långt i graviditeten nu?!
  • minaimaginärabarn

    [quote=79229359][quote-nick]Ulri skrev 2018-11-20 23:46:31 följande:[/quote-nick]Tack för ditt svar. Jag kör på torsdag då jag ändå ska in för VUL då oxh inte har några känningar i kroppen. Jag är 6+5 idag så fortfarande en bra bit tills vecka 12. :) Mitt TSH hade gått från 1,1 till 2,85 på 1,5 vecka så nåt gör mitt immunsystem iaf, skulle höja min medicin nu enligt dr d.[/quote

    Oj då, var jag helt fel ute ????. Grattis! Mitt TSH gick åt andra hållet, hamnade på 0,3 i tidig graviditet. Men i övrigt var min kropp ganska lugn. Lycka till på VUL!

  • minaimaginärabarn
    Jazie skrev 2018-11-25 18:11:48 följande:

    En fundering runt tid för förlossning. Vet att i Beers bok skriver han om att kvinnor med immunoproblematik som till slut får barn, ofta föder några veckor före BF. Och även då att han förespråkar snitt som jag förstått det. När vi träffade Dr.D i juni har min sambo minnet av att han stolt berättade att bland hans patienter brukar barnen inte födas för tidigt (sen kan det ju ändå ofta ligga runt v.37-38 tänker jag, men att han menade att de inte brukar födas innan v.37). Ville bara kolla med er i tråden som fött barn eller ni som varit med ett tag och läst om andras historia; när har kvinnorna i tråden fött? Innan BF? Eller har många haft planerade snitt?


    Jag vet inte hur det ser ut i tråden men har för mig att jag läst relativt många som gått fullgången tid och fött vaginalt. Jag passar dock in på Beers hypotes, fick en prematurpojk i v. 32+6 som var liten för tiden med akut snitt. Han mår prima och ör 1 år.
  • minaimaginärabarn
    UndrandeSökare skrev 2018-11-27 14:29:09 följande:

    Missfall vanligare för kvinnor som fött

    pojkar


    RELATIONERons 02 jul 2003
    Forskaren: Det finns en effektiv behandling mot upprepade missfall

    Kvinnor vars första barn är en pojke löper större risk att få missfall vid kommande graviditeter menar forskare. Men det finns en enkel injektion som tar ner missfallsrisken till normal nivå.

    ånga kvinnor får upprepade missfall och nu tror forskare att orsaken kan vara en överreaktion hos immunsystemet. När kvinnor väntar pojkar bildar deras immunförsvar antikroppar mot ett protein som bara finns i manliga foster.

    Den danska forskaren Ole Christiansen studerade 200 kvinnor som haft minst tre missfall efter sitt första barn. Betydligt fler av kvinnorna hade fött pojkar än flickor tidigare. Studien visade att de kvinnor som fått söner hade drygt 30 procent mindre chans till en lyckad graviditet än de som fått döttrar.

    - Det finns patienter i båda grupperna som aldrig kommer att få ett andra barn, men risken är större bland kvinnor vars första barn är en pojke, säger Ole Christiansen till BBC.

    InjektionDet är möjligt att det redan finns en lösning på problemet. Studier har visat att kvinnor som får upprepade missfall kan få en injektion immunglobulin för att minska missfallsrisken. Injektionen hjälper inte mot missfall om kvinnan aldrig har fått barn, något som stödjer tesen om att första barnet är av stor vikt vad gäller immunförsvarets reaktion.

    - Våra försök har visat att vår behandling är effektiv, säger Ole Christiansen.

    www.aftonbladet.se/relationer/a/L0lMex/missfall-vanligare-for-kvinnor-som-fott-pojkar

    Tumvante- Du går ju hos Dr Christiansen, har du hört något om detta? Är det IVIG han menar då? 
    Är denna artikel från 2003? Känns skrämmande att det inte hänt mer i Sverige sedan dess. Jag födde en pojk och har imunologiska problem redan innan, könns ju dödsdömt att föda ett till barn....
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!