• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    daisy80 skrev 2018-12-10 18:08:56 följande:

    [quote=79277349][quote-nick]finee skrev 2018-12-10 16:26:16 följande:[/quote-nick]Jag minns ju inte var jag hört det där om ifn ska vara ca hälfgen av tnf, men det kan ju vara så att det är Dr D som berättat det för mig. Fungerar Plaquentil för dig?[/

    Ja det kan säkert vara dr D som berättat det för dig! Ja alltså, jag har ju inte blivit gravid än så jag kan inte riktigt svara på om det funkar än. Enligt honom ska Plaquenil göra att mina ägg blir bättre, då han menar att mitt TNF angriper äggen och gör att det inte blir några bra embryon, och att det är anledningen till att jag aldrig blivit gravid. Men nu planerar jag för IVF nr 6 i januari, får se då om det blir några bättre embryon..


    Hej!

    När jag testade mig hos Dr D hade jag högt TNF, han sa inte något om att det angrep mina ägg och jag fick inte äta det du nu fått rekommenderat. Nu har jag ju fått ett barn på första försöket efter behandling hos Dr D. Jag pt dock hög dos Q10 eftersom det visat på förbättrad äggkvalitet i höga doser. Men eftersom jag planerar att försöka bli gravid igen blir jag orolig över att ett högt TNF ska förstöra mina ägg. Vet du något kring detta?
  • minaimaginärabarn
    daisy80 skrev 2018-12-15 13:37:44 följande:

    Hej!

    Till mig förklarade dr D det på detta viset: av de som har förhöjt TNF får 95% tidiga missfall, då kroppen misstar embryot för att vara en cancercell och tar därför död på det. Men hos resterande 5% med högt TNF är det så att de aldrig blir gravida överhuvudtaget, för att där angriper TNF äggen redan innan de befruktats, och gör att de får dålig kvalite. Och eftersom jag aldrig blivit gravid efter att ha försökt 4,5 år och gjort 5 IVF beh, så tror han att jag tillhör de 5 procenten. Hur är det för dig, har du fått tidiga missfall?


    Hej!

    Aha, nu förstår jag och det låter ju rimligt! Jag har fått ett gäng tidiga missfall/kemiska graviditeter och ett sent (som berodde på något annat, fostret var fullt friskt). Med akupunktur och hjälp av DrD fick jag en pojk på första försöket med stöd av DrD. Planerar att göra fler försök och förstår nu att jag måste ta hjälp sv DrD, har under ett tag försökt övertyga mig om att det kanske går utan hjälp mem nej, nu blev jag övertygad. Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    LadyMaria skrev 2018-12-29 16:58:54 följande:

    Får inga riktiga svar av dr.d, skickade mina blodprovssvar och han tyckte mitt BHCG hade utvecklats bra men att min kropp "is not very well settled". Någon som vet vad han menar? Hade inte immunologiska orsaker när jag gjorde utredning hos honom. Mina trombocyter är däremot höga och andra värden ligger också utanför referensvärdet nu när jag tagit Neupogen. Men han svarar inte på mina frågor varken hur länge jag ska ta mediciner eller följdfrågor. Ska iallafall ordna dropp igen, har tagit ett dropp i veckan ungefär. Mer än så kan man väl inte göra? Svårt att lita på någon helt när man inte får förklarat, vill inte förstöra något nu när vi kommit så här långt. En medicinplan framåt borde man väl få? Kan man äta prednisolon 35 mg/dag hela graviditeten utan att det är skadligt? 

    Har/ska ni gå enligt hans behandlingsplan under hela graviditeten? Eller till vecka 12?

    Är så tacksam för hans hjälp men samtidigt orolig, vill gärna ha mer fakta och svar.


    Som några skrivit tidigare så vill Dr D inte ge några förklaringar till sina patienter. Jag hade en ganska livlig mailväxlong med honom när jag var gravid. Tillslut skrev han ett mail där han förklarade att han inte ger några förklaringar utan att man bara får gilla läget. Att det är han som är doktorn och om man vill ha hans hjälp ska man inte ifrågasätta eller få någon förklaring. På sätt och vis kan jag förstå honom, han skulle antagligen aldrig hinna med att hjälpa så många som han gör om han var tvungen att förklara allt. Jag tänker att vi som söker hans hjälp oxå är rätt pålästa och är vana att ifrågasätta läkarna i Sverige varför vi önskar förstå hans behandlingsplan. Efter det mailet slutade jag med alla frågor och han blev bättre att svara på mina mail med provsvar. Så på sätt ich vis blev vår kontakt bättre och han blev mer pålitlig samtidigt fick jag inga svar.
  • minaimaginärabarn
    Emma30 skrev 2019-01-14 05:00:24 följande:

    Ok ja jag kanske kan göra så att jag tar första HCG i hemstaden o sen åker till Nyköping o tar andra HCG provet.

    Tror ni att man kan boka in preliminärt dropp o avboka om HCG skulle stigit för lite?


    Var tar du dropp? Jag har tagit hos Marie i Stockholm och hon kan ta emot på kort varsel, även helger och kvällar. Hon är fantastisk på så vis. Jag förvarnade henne innan att jag kanske behövde dropp och sen när provsvaren kom hörde jag av mig igen. Funkade bra med sms.

    När det gäller HCG är det ditt start HCG som du utgår ifrån och som sen ska fördubblas varannan dag. Ingen ide att ta blodprov för HCG vid insättning eftersom embryot måste fästa först, då börjar HCG utsöndras. Finns en tabell över de första dagarna, när det fäster och när det börjar utsöndra HCG. Kommer inte riktigt ihåg när ich säkert något individuellt. Googla. Men en gissning är att dag 9 är en dag då HCG finns i blodet (alltså från själva ägglossningen). Det blir väl 4 dagar efter insättning med blastocyst. Kanske någon annan som kan detta bättre?!
  • minaimaginärabarn
    Soffan19 skrev 2019-01-28 19:30:49 följande:

    Vet någon var man kan få hjälp med att få dropp i Göteborg? 


    Hej!

    Finns två ställen som sätter dropp i GBG men du behöver ha med dig intralipiddropp. Har för mig att ena stället heter hagakliniken och ligger nära Järntorget. Googla så hittar du den om inte någon i gruppen vet exakt vad de heter. Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    Love5 skrev 2019-01-29 19:37:28 följande:

    Hoppas på att få svar från någon av er som är erfarna???? Vad har ni för erfarenheter av användningen av Prednisolon, Trombyl och Fragmin före och under graviditet? Biverkningar, lyckade graviditeter, komplikationer vid missfall (tänker på Trombyl/Fragmin) osv. Alla erfarenheter är välkomna. Har själv möjlighet att börja med dessa, funderar på om det räcker med att börja vid positivt graviditetstest, eller om det är superviktigt att börja redan i början av cykel? Har blivit gravid två gånger det senaste halvåret, men fått missfall båda gångerna i v 7/8. Det ligger ev immunologiska faktorer bakom missfallen.


    Hej!

    Jag tog alla de mediciner du radar upp inkl intralipiddropp. Min erfarenhet är god, efter otaliga kemiska graviditeter blev det äntligen ett barn. Jag är övertygad att det var medicinerna som hjälpte mig. Vet flera med samma resultat som återfinns i denna tråd. De biverkningar jag hade var månansikte (uppsvällt ansikte av kortisonet). Mitt barn kom även prematurt och var liten för tiden (mindre ön beräknat för åldern). Om detta beror på medicinerna får jag aldrig veta men kortison är väl den medicin som kan bidra till vissa kompilationer, liksom ålder och IVF. Men för mig fanns inget val, det var mediciner eller inget barn och då var valet självklart. Det är fortfarande självklart för här planeras ytterligare försök till fler barn lite längre fram i år. Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    Emma30 skrev 2019-01-29 20:45:40 följande:

    Sätter de Ivig oxå eller bara Intralipid?


    Vet inte? M om de sätter Intralipid borde de väl lika gärna kunna sätta IVIG om du har med dig det? Men inget är logiskt i svensk sjukvård.... du får ringa och fråga.
  • minaimaginärabarn
    Jazie skrev 2019-02-04 17:55:23 följande:

    En fråga om Fragmin; vet att man generellt kan ta sprutan antingen i mage, rumpa eller lår. Har hela tiden tagit i magen vilket aldrig varit speciellt svårt eftersom jag alltid haft lite att "greppa i" där men det börjar bli svårare och svårare nu. Min fråga är egentligen om det funkar lika bra för oss i den här behandlingen att ta i låret till exempel? Har nåt i mitt minne som säger att man helst ska ta i magen ändå, men har jag bara helt hittat på det här?!? Nån som vet eller rent av har egen erfarenhet av att ta den på andra ställen? Kanske ska slänga iväg ett mejl till Dr.D annars om jag är osäker...

    Kan för övrigt nämna att när jag hämtade ut sprutor i morse fick jag besked om att åtminstone det apoteket hade börjat få in "några förpackningar i alla fall", både 10 och 25-pack. Kan vara bra att veta (även om det fortfarande kan vara lite begränsat)


    Hej! Det går bra att ta sprutan på skinkan oxå. Det gjorde jag eftersom jag ville skymma blåmärken. 1,5 år senare syns blåmärken fortfarande.... Har för mig att jag frågade DrD som ok:ade det.
  • minaimaginärabarn
    finee skrev 2019-11-19 15:34:38 följande:

    Hej alla!

    Kan meddela att jag precis fått en frisk pojke på ca 3900 gram i vecka 37+4. Han är helt bedårande och storasyster är jättesnäll mot honom.

    Är så OUTSÄGLIGT tacksam för denna tråd. Tack alla!!!! Utan den hade jag aldrig kommit i kontakt med Dr D och Serum och fått den behandling som gjort att jag kunnat behålla två graviditeter till fullgånget. Har inte ord för hur glad jag är att jag tog immunspåret på allvar.

    Önskar stort lycka till till alla som fortfarande kämpar!!!! Varmaste kramarna!!!!!!


    Hurra och grattis till tillökningen!
  • minaimaginärabarn
    Ariellan skrev 2019-11-18 07:25:29 följande:

    Ungefär samma som de ovan har svarat. En vecka efter ägglossning fick jag feber, ledvärk och frossa. Gick över när mensen kom. Har varit inlagd i perioder på sjukhus pga oklara höga infektionsvärden och feberepisoder, alla de gångerna var efter försök med Letrozol en vecka efter konstaterad ägglossning men ingen svensk läkare ville se sambandet. Kontaktade doktor D i Aten och fick en son på första försöket med hjälp av hans medicin. Min kropp lugnade sig efter första barnet och är nu gravid i vecka 19 med nummer två, naturligt och utan några mediciner alls.


    Grattis till graviditeten! Måste fråga om du gjorde nya prover hos Dr D inför denna graviditet? Blir nyfiken över ditt lugnare immunförsvar och hur du kom fram till det?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!