• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    pipperoni skrev 2015-11-12 16:11:16 följande:

    Hej igen! 

    Jag läser och läser i både den här tråden och A.Beer-tråden och lär mig mer och mer för varje dag, även om det fortfarande känns lite som en djungel. 

    En fråga som har dykt upp nu är kring LIT. Vad jag förstår kan man behöva det om man är för genetiskt lik sin partner. Jag har förstått att en del som har besökt Dr Gorgy i London har fått det. Men i det jag har läst hittills här i Aten-tråden verkar det däremot inte pratas något om det, utan bara om IL. Testar inte Dr D för det? Eller ger han inte den behandlingen? Eller är det bara ingen som har behövt det? 

    Hälsningar,
    Emelie


    Det finns så många olika teorier kring det där med matchning. I USA tror man väldigt mycket på men lite mindre i Europa. Dimitri resonerar som så att om det finns en sådan problematik så bör ett nedsatt immunförsvar avhjälpa det istället för att vänja kroppen vid mannens blod, som man gör via LIT, vilket såklart har andra nackdelar istället. Blodfusioner och blodprodukter används allt mindre, dels eftersom det är vad det är och dels för att immundämpande produkter är mindre kostsamma och enklare att administrera och hantera. Dr Braverman i NY arbetar mycket med matchning, kontakta honom om du är mer intresserad. Ska även tillägga att det finns teorier om att blodgrupper inte matchar, intressant även det!
  • Zinfandel
    pipperoni skrev 2015-11-12 16:55:37 följande:

    Tack för snabbt svar. Då förstår jag lite bättre. Det låter ju också lite läskigt med blodprodukter, så räcker det med immundämpande så är det ju bra. Vet du om proverna för matchning tas alls om man vänder sig till Dr Dimitri? Ingår de i "USA-proverna"?


    Nej men du kan be honom att ta dem om du vill! Om det är info du känner att du behöver mitt i allt annat och vad du sedan gör med den infon ;)
    lill111 skrev 2015-11-13 09:03:19 följande:

    Det som gör mig tveksam är att det inte är penny som utför hyston, det är juniorår jag vill göra den hos henne, vill ha hennes ögon på min slemhinna??



    Penny är inte läkare och gör inte sådana ingrepp men hon har ett utmärkt team omkring sig på sjukhuset som gör det och ni går tillsammans igenom cdn efter.
  • Zinfandel

    Pipperoni: Jag har bott på Habitat och det är hur bra som helst och fantastisk service för allt du behöver! Finns dessutom 3 apotek alldeles i närheten (2 av dem i galleriorna tvärs över gatan). Progesteron=Utrogestan, köp massor och även aspirine Glad

  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2015-11-26 11:28:53 följande:

    Kan tas både och. Typ transferdagen så rekommenderas oralt. Dock hört att man kan bli riktigt yr i bollen av dem oralt. Köpte utrogestan nu i Prag och körde med lutinus fram till återföringen. Sen bara utrogestanet.

    Sitter här o stirrar lite. Har svårt att fatta att vi åter igen har misslyckats. Försöker hitta historier på nätet om hur många ägg/embryodonations försök det krävs för att lyckas. Testade med en 20 mäts HCG sticka imorse. Med lite envishet så kan man ana 2 streck. Men om HCG 8 igår så borde streckets synts bättre ? Jag vet ju innerst inne att detta försök är över. Hade HCG 22 på dag 9 sist. Och HCG 21 på dag 7 sist. Och typ 32 på dag 16 innan dess. Alltid dessa kemiska graviditeter ! Min kropp måste vara världsbäst på att skrämma iväg embryon ? Kan man få nån form av medalj för det ? Väntar på svar ifrån dr d. Han måste snart tröttna på mig. Även han tyckte sist att det var exceptionellt att lyckas få tre kemiska graviditer på rad. Nu lägger jag till en fjärde. Hurra. Eller kanske inte. Jag undrat lite stilla VAD jag ska göra nu ? Känns som jag provat allt. Orkar inte mer. Just nu.


    Det har hänt att jag inte haft synbara sträck förrän hcg på över 100 Glad och inte 2 lika tjocka sträck förrän hcg på över 1000.. Så de där kissetesten ger jag inte mycket för! Vänta lite till och ta nytt hcg imorrn Drömmer De flesta lyckas på 1:a ÄD och de som inte gör det brukar lyckas på max 3. Du har fortfarande fler mediciner och ED kvar att prova, det kan vara en reaktion mot spremierna också så ge inte upp! Hjärta
  • Zinfandel
    mom2012 skrev 2015-11-28 15:41:46 följande:
    Det verkar inte som om Dr d behandlar tnf alfa på sin klinik. Han verkar köra samma protokoll till alla? Man behöver ju humira eller dylikt. Neupogen skriver tex serum ut om man har högt Tnf.
    Klart han gör...! Nej, olika protokoll.
  • Zinfandel
    mom2012 skrev 2015-11-28 22:43:55 följande:
    Mitt TNF-a behandlades inte trots att jag verkar ha en kraftig pendel. Högt i juni och ganska normala prover i september . Bara intralipider kortison fragmin och trombyl. Vad behandlar han i så fall. TNF-a med? Humira, remicare eller kanske Neupogen? Jag skulle vilja veta lite mer om någon har tips för nästa försök är vårt sista. Bara rätt ägg kvar i frysen och fler försök blir det inte.
    Ja, jag har fått hela den raddan och lite till.
    Maraki73 skrev 2015-11-28 21:07:41 följande:
    Är TNF -a 43 högt? Vad ska man normalt ha?

    Jag hittade ett labb i Malmö som tar TNF-alfa är det samma som det Dr D tar?
    Nej, det är inte samma, jag har testat.

    Ang kliniken, hette den inte Genesis...?
  • Zinfandel
    Maraki73 skrev 2015-11-29 12:46:05 följande:
    Den heter Iakentro nu och ligger i Marousi en förort.
    Nope, det är där Dimitri är inhyrd just nu. Marousi är hyfsat centralt ;) med tanke på att Aten är en stor stad. Genesis var gamla stället han var på, kom jag på nu. Får tänka vidare!
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2015-12-10 11:20:32 följande:

    Ni som använt neupogen ...

    Dr D rekommenderade det nästa försök. Han bad mig kolla in läkemedlet med avseende pris och biverkningar.

    Jag blir totalt matt. Alltså 4475:50 kr för 6 sprutor. Enligt dr d (om jag förstod honom rätt?!) så skulle jag ta en spruta varje dag ... I 12 veckor. Det blir 62657 kr ... ?? Hur sjutton har ni andra lyckats ? Och sen biverkningarna ..? Tycker det är lite läskiga saker som står ..

    Nån neupogen användare som kan dela med sig om användandet av medicinen ?


    Ja tyvärr är det så. Det är bra att vara medveten om att det verkligen är det tyngre artilleriet. Man kan såklart  resonera som så att man inte hade ordinerat det om det varit farligt men jag tycker man ska veta att man verkligen dribblar med immunförsvaret. Det är ganska värmekänsligt och bör därför inte transportera, man kanske inte riskerar det med tanke på priset. Min svenske läkare skrev ut det åt mig så jag fick det på högkostnad, han betonade också att man bör vara mycket försiktig i förkylnings- & kräksjuketider eftersom ens immunförsvar är så reducerat. Det finns även en liten men dock förhöjd risk för cancer. Däremot är det också bra att veta att Neupogen är nästa gåva till infertiliteten, lyckade försök med Neupogen ökar dramatiskt :), verkligen fantastiska siffror! Med detta vill jag bara säga att man här balanserar man lite, insatsen är ganska hög men chansen att nå målet stiger avsevärt Kyss
  • Zinfandel

    Om ni inte finner IL eller det är slut så prova med Omegaven istället. IL har förvisso statistiskt sett fler lyckade resultat  men Omegaven är en nyare produkt i våra sammanhang.  Beklagar Gurkan Gråter, kanske kan Omegaven kan vara nåt för dig också. Bra att veta även för de som inte tål IL.

  • Zinfandel
    Heystella skrev 2015-12-12 20:30:49 följande:

    Någon som vet om det bör gå ett visst antal dagar mellan man tar IL-dropp? :)


    Tvärtom, ibland kan det behövas varje/2 dagar på raken/varannan dag.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!