• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Walda

    Hystereskopi menade jag så klart :).

    Jag har gjort en missfallsutredning här hemma men en hystereskopi var inget som ingick i den. De hittade inga fel i utredningen och jag har lätt för att bli gravid, har en dotter sedan tidigare, så det var bara att fortsätta försöka enligt läkarna. Jag ska kolla om det är något jag får göra i Sverige. Är det något man behöver tjata sig till?

    Det kanske är bra att göra en sådan så att man har försökt med allt. Annars kommer jag säkert gå och undra om det var det som saknades om det inte fungerar.

  • Solkattan

    Walda: Nu är ju jag "färgad" för stunden... skickade innan jul in mensblod till Serum kliniken i Aten/grekland och fick till svar att jag hade ureaplasma. Har också ett barn sen tidigare och blir också gravid de flesta ggr vid återföring. Det är inte samma stora kostnad som hysto. Och ju mer jag googlar på dessa smååå ynkliga bakterier.. desto mer finner jag egen "evidens" för att här är jag något på spåret!
    www.ivfserum.com/infection-screening/
    Som sagt.. min egen filosofi. Har gjort test här hemma på clamydia/ureaplasma och inte fått att jag haft dessa. Det lömska är ju att dessa bakterier kan härja fritt utan att man ens vet om det. Inga symptom. I åratal... :(.
    Enligt forskningen har en stor del av befolkningen dessa bakterier "därnere". Utan att det gör någon större skada. På ncbi finns det en del forskningsrapporter där man jmf spontana aborter mellan två grupper. Och vad jag kan se så kommer de flesta fram till att spontana aborter (tidiga missfall) är vanligare i den grupp som man hittat mycoplasma/ureaplasma...
    Så har man "skiten" .. varför inte försöka bli av med det...? En faktor mindre..?

  • leah2012

    Jag har en fråga till er som tar neupogen. Hur gör ni när ni inte är hemma? T ex vid resa till grekland för återföring eller om bortbjuden en kväll. För neupogen ska ju förvaras i kylskåp.. några tips på hur ni gjort?

  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2015-02-10 18:10:27 följande:

    Jag har en fråga till er som tar neupogen. Hur gör ni när ni inte är hemma? T ex vid resa till grekland för återföring eller om bortbjuden en kväll. För neupogen ska ju förvaras i kylskåp.. några tips på hur ni gjort?


    Köp en frozzypack men kolla så att inte är för kallt och boka hotell med minibar men ta helst med en termometer för de håller inte alltid max 8 grader men om det finns ett frysfack så kan du frysa Frozzyn och använda Glad Dry ice funkar också.
  • Zinfandel

    Någon frågade häromdagen om Neupogen, det togs från början fram i våra sammanhang för att användas på svåra immunologiska fall och särskilt endopatienter. Sedemera upptäckte man att det även hade stor lokal effekt och även på slemhinnan och sedan dess kör man även spolningar med preparatet.

  • Snart lycklig
    Zinfandel skrev 2015-02-11 08:16:42 följande:
    Köp en frozzypack men kolla så att inte är för kallt och boka hotell med minibar men ta helst med en termometer för de håller inte alltid max 8 grader men om det finns ett frysfack så kan du frysa Frozzyn och använda Glad Dry ice funkar också.

    Förutom Zins bra förslag ovan, kan jag berätta hur jag gjort.

    Jag har köpt en liten väska, egentligen för diabetesmedicin. Den har plats för två kylklampar, men jag köpte till två extra, alltså totalt fyra. Väskan med kylklampar håller kylskåpstemperatur i 24h. Om man inte får helt fungerande minibar/kylskåp på hotellrummet, kan man be personalen frysa in två klampar och sedan byter man efter 24h och ber dem frysa in de andra osv. Alltid ok temperatur.

    Att föredra är ju ett fungerande kylskåp, som jag faktiskt haft turen att få, de gånger jag haft med mig Neupogen till Aten (visserligen bokade jag samma hotell, de tre sista ggr, av just den anledningen, ett fungerande kylskåp).

    Allt för att inte bli stressad och för att få känna sig så fri som möjligt.

    Väskan med Neupogen och kylklampar har jag haft med mig i handbagaget, och det har fungerat utmärkt. Aldrig behövt visa mitt intyg från D, att jag måse ha vissa mediciner med mig. De två extra kylklamparna har jag lagt i det incheckade bagaget.

    Jag kommer inte ihåg var jag beställde, men kollar det ikväll när jag kommer hem. Det finns även en större och en mindre variant av väska.

    Jag använder även väskan nu med kylklampar och Neupogen, om jag ska bort just den tiden jag brukar ta sprutan. Jättepraktiskt.

  • Solkattan

    Då har jag börjar rulla igång bollen inför sista äggåterföringen på svensk mark.
    Och som vanligt blir det "krångel". Jag hade telefontid igår med läkare angående att jag ville utröna på vilket sätt återföring borde ske på. Gjort 3 olika varianter tidigare vid FET (femanest, pergo + älspruta, naturligt). En "lätt" fråga i sig. Men sen "råkade" jag nämna min utflykt till Riga och hyston som visat på endometriel hyperplasia. Och det tog visst skruv nånstans hos läkaren!
    (jag har ju det senaste året byt universitetssjukhus så de på "gamla" universitetssjukhuset har ju noll koll vilka resor jag företagit mig det senaste året).
    Han tyckte det var allvarligt att man funnit detta och kunde inte sätta tillbaks något ägg utan att få reda på resultatet av undersökningen.
    Men stopp stopp...! Jag har alltså på eget bevåg rest utomlands och SJÄLV upptäckt detta. Och nu blir helt plötsligt svensk sjukvård intresserad??
    Min hemmaläkare (den som gör VUL inför IVF/FET) tyckte för 2 månader sen att "endometriel hyperplasma är inte så ovanligt" .. typ "inte nåt att bry sig så mycket om".
    I Riga så var det mer att "Bra om du direkt kan köra på med behandling... sannolikt återkommer hyperplasia inom några månader".
    Kan nämna att jag då i sekunden var glad att jag inte sa nåt om Dr D och immunmedicinerna. Såg bara ännu mer "krångel" framför mig...!
    Men sen diskuterade vi fragmin/trombyl. Även där blev det "problem". Det var nämligen inte alls nödvändigt vid hetrozygot APC-resistens. Vilket jag på universitetssjukhus nr 2 inte haft problem att få ut... :(.
    Har ett litet lager med fragmin/cleaxane hemma. Men det räcker inte många veckor om jag blir gravid vid nästa FET. (varför nu 10:onde försöket skulle lyckas).
    Så tips på hur man får tag på fragmin mottages tacksamt!

  • pink lily

    Läst i tråden att Dr D avrått från vetegroddsolja då kan reta immunförsvaret, synd ger ju mkt e-vitamin. Blir mandel och avokado istället, har inte hittat att de kan ställa till det, eller? Kan nämna att bara 50 mg B6-vitamin/dag sänkte min östrogennivå så mkt att ÄL och mensen "försvann". Alltså, vad som är bra för en är dåligt för en annan, beroende på hur hormonnivåerna är från början. Alltså har jag inte bara lågt progesteron utan oxå lågt östrogen. Av skadan blir man vis ....

  • Cathy

    Solkattan; jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...Visst är svensk sjukvård så oerhört oförutsägbart ibland, precis då när man tror sig veta vad de kommer att säga!! Jag tycker du borde ha sagt om Dr D och att han ordinerat fragmin och trombyl (och få dem att skriva ut det till dig). Då backar de i sjukvården och vill de ta kontakt med honom så kan de ju göra det, eller hur? Men vill du ha kontakt i Sthlm på läkare som skriver ut fragmin så kan jag inboxa dig. Men tycker att egentligen borde du skriva ut studier från pubmed där man testat fragmin på APC resistenta och visa den här okunniga läkaren!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!