• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Ingrid1989

    Hej på er!! Länge sedan jag var in här nu.. Ni kanske tom glömt mig:)

    Jag har aldrig varit i Aten.. Men blivit behandlad i Falun mot ev aggressivt immunförsvar.. Säkerligen inte lika som era behandlingar men det är isf något.

    Inget + så långt ögat kan nå ändå...

    Undrar lite om hur ni resonerade så ni åkte till Grekland och hur länge ni försökte i Sverige...? Och en ska till... Hur i helskotta har man råd? :(

  • trex2013

    Sitter och försöker få fram mer info på nätet så jag kan försöka övertala min gyn-läkare att mitt TSH behöver sänkas med medicin inför mina nya ivf försök i höst.  So far har jag mest läst i den här tråden om att värdet bör ligga kring 1. Själv har jag 2.99 just nu och läkarna anser att det är ett helt ok värde. Men jag har många symtom (dödstrött, tappar hår osv, osv...) och känner att jag borde försöka sänka värdet. Vad har era svenska/utländska klinker sagt? Har frågat Penny när jag låg kring 2 då sa hon att jag inte behövde oroa mig. Men nu knappt ett år senare ligger jag på 2.99. och det känns inte bra alls. :(

  • Solkattan

    Ingrid: Jag minns dig!
    Tråkigt att det inte gått vägen för dig... :(. Hur många försök har ni gjort?
    Ja .. det där med pengar är alltid ett gissel! Att få ersättning från FK är nog bara att glömma. Så det är bara att punga ut med ca 20 000 för behandlingen. Sen kostnad för flyg osv tillkommer. Det som ändå går att pressa priset på är ju resa o logi. Leta billiga resor på olika sökmotorer.
    Vad säger läkarna här hemma att misslyckandena beror på? Har era ägg sett fina ut?
    Har du ägg kvar i frysen? Kanske testa en gång med att köra med ta FBC (blodprov) för att kolla hur dessa värden ser ut under en ruvning? (Marie i Stockholm kan fixa remisser och du står för kostnaden).
    Har du alltså även tagit pred, fragmin o trombyl under ruvningen?
    Har du gjort nån hysterskopi? (kan göras i Riga tex för ca 7000 kr)
    Gjort mensblodstest (infection screening) hos Serum? (kostnad ca 1500 eller minns jag fel?).

  • JZ79

    Kunde inte hålla mig i morse (tur det för svaret på hcg blodprov har fortfarande inte kommit.

    Jag är gravid!!!!!!

    Ligger nu med IL dropp :) längtar hem til min man

    Grattis till er andra som plussat idag


  • Solkattan

    Jz: åh härligt med ett plus ! Ja !

    Här damp ett brev ner från FK. Min överklagan om ersättning för vården i Aten hos dr d har ännu en gång fått nekande svar. Alltså .. Jag blir irriterad på de forskningsrapporter de stödjer sitt svar på.

    En är www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4229790

    Orkade läsa de 70 första sidorna. Men alltså är de köpta forskarna eller ??! Läser raden ( översatt till svenska) det saknas evidens och provtagning för detta bör ej utföras rutinmässigt. Hittade denna mening på mer än ett ställe. Och detta förbannade "Love and tender!!!!". Sen att vitaminer inte spelar roll .. Och övervikt samt rökning är faktorer man SKA undvika. Faktorer som är så apsjälvklara att min femåriga son också kunnat skriva en "forskningsrapport" !!

    Sen skriver rådgivaren på FK att apc resistens inte självfallet ska medicineras?

    Exakt skriver denna "ärftlig trombofili inte är ett givet område för behandling med aspirin + låg molekylärt heparin annat än då som trombosprofylax för modern i utvalda fall ".. Öh , nån som fattar vad som menas med det ??

    Sen att apc resistens ej är detsamma som förekomsten av antifosfolipidsyndrom. Internationell def. av aps: minst ett kliniskt kriterium såsom tromboemobolism eller graviditetskomplikation och minst ett lab. Kriterium som kan vara Lupus antikoagulans (la) eller anticardiolipin (acl) - antikroppar eller antibeta2-glykoprotein 1.

    Jag fattar nada just nu ? Det är väl meningen också ? Grr. Känns så tröstlöst.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!