• cooco

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2019-06-12 12:33:48 följande:

    Jag läste alla dina tidigare inlägg i tråden och du hade skruvit att du har Endo. Prata med Serum om det, de brukar då rekommendera både hysto och lapro omman har Endo.

    Prata med andra itråden tex NinaCamilla hon har gjort Lapro hos Serum tidigare.


    Jag fick svar från serum idag och infektionsproverna var negativa. Skönt samtidigt som jag hade önskat att man hittat något som kan förklara varför det inte funkar. Jag svarade även på deras formulär och Peny skrev också om lapro. När man konstaterade endo på mig så hittades det på urinblåsan. Det var kanske 15 år sedan. Under kejsarsnittet råkade man skära i urinblåsan så jag fick sy den. Då såg man ingen endo. Eftersom jag har på urinblåsan går det inte ta bort med laser. Det kan såklart ha flytta sig och om man kan göra titthålet samtidigt så kanske det är värt att kolla lite närmare på. Jag gissar att inflammationen från endon stör kroppen på något sätt. Hon skrev också om immunprover. Men jag förstod det som att alla i tråden rekommenderar DrD för det?

    Tack för tips!!! Det känns skönt att höra från andra som vet hur det är när kroppen strejkar.
  • cooco

    Ja jag gjorde båda testerna. Vad är det man kan se på spermaprovet som man inte kollar i Sverige? Alla sådana prover har varit sjukt bra tydligen enligt läkaren.

    Peny föreslog aquascan. Med min nervproblematik känner jag mig tveksam. Borde man inte gå direkt på hysto?

  • cooco

    Tänk om det skulle räcka även för mig. Det vore väldigt skönt. Man får prova sig fram :) jag är lite trött på det. Denna strävan efter barn är så utmattande. Jag är lyckligt lottad som har ett barn, det gör att jag inte är lika stressad och ledsen som innan. Tack för råden <3

  • cooco

    Du är verkligen påläst! Jag hade heller aldrig slutat kämpa, till slut lyckas det faktiskt för de allra flesta. På ett eller annat sätt. Men det kostar en slant med alla behandlingar och utredningar.

    Jag har haft mer kontakt med serum idag och dom känns väldigt engagerade :)

  • cooco

    Jag hade telefonkonsultation med DrD idag och han rekommenderade hysteroskopi och antagligen immun support, han ville att jag skulle ta en mängd blodprov först. Jag undrar om någon gjort hysto hos honom eller kör alla via serum? Jag har försökt leta i tråden men den är ju så lång :) Finns det någon Sökfunktion som jag missat?

  • cooco

    Ni som har gjort hysteroskopi, hur upplevde ni narkosen? Jag känner mig väldigt orolig för om jag ska våga sövas. Det känns obehagligt. Hur är kontrollen innan, hos Dr d och Serum? Är det någon skillnad i ?noggrannhet?? Jag har förstått att de flesta gör hos serum och att man då gör hyston på ett sjukhus som dom samarbetar med. Hur gör dr D, är det också på ett sjukhus?

    Han verkade rekommendera hyston för att reta immunsystemet. Jag har tidigare gjort en rispning och då reagerade min kropp väldigt mycket. På mensen direkt efter började jag med menopur (jag brukar annars ha gonalf), det resulterade i 8 blåsor 2 ägg och ingen återföring. DrD verkade säker på att det inte var medicineringen som orsakade det dåliga resultatet utan att jag bara hade en dålig omgång. Jag åt även prasteron innan. Jag har gjort sju stimuleringar med gonalf och en med menopur. Alla andra gånger har jag fått 6-4 ägg och alla befruktade. Min gissning var därför att det berodde på menopuren. Hur skulle ni tänka, kan kroppen reagera så kraftigt av rispningen att stimuleringen påverkas? Dhean eller bara otur?

    Många tankar, tacksam om någon vill bolla lite med mig :)

  • cooco

    Tack:) du har verkligen svar på det mesta och snabb! Jag har blivit sövd i Sverige två gånger tidigare men reagerat rätt olika efteråt. Det var när jag var i 20-års åldern och helt orädd för allt. Haha nu 20 år senare är jag rädd för det mesta. Men det låter ju bra att det är på sjukhus med kontroll. Sen tror jag du tidigare skrev att man gör EKG innan.

    Ja jag läste om att dhea kan sabba till det. Nu har kliniken ordinerat det igen inför nästa omgång... jag frågade om dom kanske skulle kontrollera värden innan eller under tiden men fick till svar att det var så låg dos att det inte borde påverka något, jag antar att han (Staffan i Falun) menade testosteronet.

  • cooco

    jag är mycket tacksam för att du delar med dig av din erfarenhet och kunskap.

    Dr d sa att han gjorde implantationssnitt också, och att han genomförde ingreppet själv. Men först måste jag ta mig förbi min ångest och sen välja var. Jag tänkte att om det bara var för att reta immunförsvaret så går det lika bra med en rispa, men efter att ha gjort misstaget att titta på en video över hysto med snitt så inser man ganska snabbt att det är betydligt mer omfattande. Jisses! Det dämpade inte oron direkt. Bannade mig lite som inte kunde låta bli att titta.

  • cooco
    UndrandeSökare skrev 2019-06-25 10:36:33 följande:
    Info Ang om du ska göra hysto hos Serum:

    Här har jag klistrat in infon jag la in i Atentråden i november 2018 efter att jag hade gjort Hysto hos Serum i Aten:

    Jag har gjort hysto på Mitera sjukhuset genom Serum och allt har gått bra. De tog bort slemhinna och gjorde implantationssnitt. Vi bodde i ett lägenhetshotell som ligger mycket nära Mitera. Efter hyston tog vi buss 550 från Mitera till Serum och pratade med kirurgen och Penny.

    Efter vi lämnat Serum blev det lunch på resturang nära Serum och vi tog buss X95 till flygplatsen för hemresa med mellanlandning i Amsterdam. Så det var skönt att sova i sin vanliga säng i natt.

    Jag ska nu ta Prixina 600mg antibiotika i 10 dagar efter hyston (köpte på Serum).

    För de som ev är oroliga för att få ont efter hyston kan jag rekommendera att man endera köper och tar med sig Alvedon suppar från Sverige (Paracetamol 500mg) eller köper Depon 600mg på Apoteket i Aten. Det kostar 90 cent för 6st suppar. Det finns flera Apotek nära Yaia sjukhuset och Mitera sjukhuset. Suppar tas analt. Det är ett bra alternativ om man har svårt att svälja tabletter om man har ont.

    Eftersom man måste fasta sen kl 10 kvällen innan och inte får äta något föränn efter hyston så är ett jättebra tips att be ert hotell om en packad Breakfast box. Om frukost ingår på ert hotell. Jag hade läst om det tipset i Agathes FAQ på Fertility Friends. Så vi bad hotellet om en Breakfast box som sambon kunde ta med sig till sjukhuset sen och jag kunde äta efter uppvaket efter jag kommit upp på rummet.
    tack för en utförlig redogörelse! Jag har gjort lapro tidigare men min endo sitter så illa till att man inte kan ta bort den. Den sitter på urinblåsan. Däremot kan nog kejsarsnittet orsakat en del ärrvävnad som kanske behöver tas bort. 

    Jag har mejlat DrD och bett om en steg för steg genomgång av hans hysto :) får se om Eleanna har tid att svara. 
  • cooco

    Om någon fler är intresserad av Hysto hos Dr D så var detta svaret jag fick


    Please find below some general information regarding the procedure:
    All the required tests will be done at the same day and prior to the procedure. (Cardiologist and anaesthetist). 
    The hysteroscopy is a simple, low risk procedure. Dr Dimitri will explain everything when it's time for the procedure. 
    The procedure will be done under sedation and not general anaesthetic. This means that we will put you to sleep and nothing more. Just to let you know that all the women having sedation they say that they had a wonderful sleep!!
    The only thing you need to do in the morning of the hysteroscopy, is not to eat or drink anything.
    The cost is 930 euros.


    Regarding your fear for the sedation, it's like you are going to sleep and then you wake up all alone, like you do every time you sleep. There's nothing to worry about. They will give you something to help you sleep and that's all!
    It will take place in MITERA hospital and you can leave the next day of the procedure.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!