• cooco

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    PeeWee44 skrev 2019-09-03 08:06:57 följande:

    Skönt att det gick bra! Jag har gjort sex hysto, två i Sverige, en i Riga, en i Aten och två i St Petersburg, Jag har alltid blivit intuberad det har aldrig varit snack om något annat.

    Dr d är fantastisk, lite virrig.

    Är också glad över denna tråd och dr d. Nu blev inte vi gravida med hans hjälp, vi fick vända oss till OLGA i St Petersburg för att få rätt hjälp för oss. Är gravid i vecka 19+0 idag. Man måste bara hitta rätt klinik och behandling som fungerar för just dig o h din partner. Jag var för gammal för att prova med egna ägg. Lycka till med bebis skapandet.


    Oj så många! Jag var helt oförberedd på tuben, men väldigt bra att dom tar det säkra före det osäkra! Mina ägg kanske också är lite gamla men det känns positivt att han tror att det ska funka :D sen måste man såklart ha i bakhuvudet att det kanske inte går. Jag

    Härligt med graviditeten <3
  • cooco

    Jag har precis fått provsvaren och vet inte hur man ska tolka. Jg har telefonmöte med Dr D imorgon men om någon har möjlighet att berätta för mig lite övergripande vad mina svar innebär och om det är något särskilt jag behöver fråga om imorgon, i form av medicinering tänker jag, skulle jag vara tacksam. 

    50:1     25,5 
    25:1     15,8
    12 5:1   8,6
    IVIG 50:1 3,9
    IVIG 25:1 11,4
    Intralipid 50:1 8,2
    intralipid 25:1 1,7 
    CD 3        75,4
    CD 19 .     8,9
    cd 56        11,5 
    cd 19+cd5 . 8,5 

    TNF-a 42,6
    IFN .   29,1 

    Jag har försökt googla vad resultatet betyder men jag fattar inte riktigt. 

  • cooco

    Stort tack för era svar! Jag har läst på fertilitetsguiden men det känns som att jag bara läser massa ord utan att förstå innebörden. Jättebra att ni hjälper mig med viken del jag ska fokusera på. Ner med tnf-a, uppfattat! inte konstigt att alla mina försök gått åt skogen, mao. tack igen, nu är jag bättre förberedd inför imorgon.  

  • cooco

    Tack! Fy nu fick jag ångest. Det känns bra att provsvaren visade något men samtidigt nervöst att antagligen börja medicinera med någonting nytt. Jag har tagit rätt mycket IL så det känns inte som att det kommer räcka med bara IL. Nu gäller det att hitta en bra läkare som kan/vill översätta. Jösses så ny jag känner mig trots att jag gjort sju ivf försök. Han skulle ringa mellan 18-21. Får se om han lyckas hålla det :)

  • cooco

    Är det någon som lyckats bli gravid naturligt med immunsupport? Jag har fått en plan av DrD som innebär medicinering med tabletter för att sänka tnf-a och sedan IL och kortison samt fragmin. Letrozol för att förstärka ägglossning och förhoppningsvis lossa två. Är det rimligt att tro att det kommer fungera? Jag ska såklart inte ge upp innan, men vill heller inte hoppas för mycket.

  • cooco
    Nina05 skrev 2019-09-29 14:30:57 följande:

    Jag är gravid just nu med immunsupport. Jag hann bli gravid innan jag startade med medicinerna. Vecka 4+2 började jag med allt och än så länge lever den lilla vecka 14+1 nu. Jag hade stimulerats med letrezol och även tillägg med gonal-F nu när jag blev gravid och även lutinus från 2 dagar efter äl spruta, från svensk sjukvård. Och immunologisk behandling från dr D.


    Åhå det låter ju lovande! :) grattis till graviditeten
  • cooco
    finee skrev 2019-09-29 22:13:05 följande:

    Jag är just nu gravid naturligt med immunsupport. Började med kortison på äl, fragmin + trombyl på äl+4 och tog första droppet på äl+11dagen efter plus. Så det kan gå!!


    Det är ju fantastiskt! Jag som trodde att det var lite som att dansa regndansen :) kul att höra att det faktiskt går. Stort grattis.
  • cooco
    UndrandeSökare skrev 2019-09-29 15:51:44 följande:

    Dr D vill att istort sett alla hans patienter (där det är fysiskt möjligt, även i vissa fall när kvinnan är över 40år och äggen kanske är för gamla) börjar med att försöka naturligt.

    Men nackdelen är att han inte undersöker mannen innan (även om paret haft många missfall), och det ledde till att jag blev gravid naturligt men fick missfall trots hans behandling (mitt 5e missfall). Så då reste vi vidare och gjorde Sperm dna fragmentationstest i Riga där dnafel på spermierna upptäcktes. Hade Dr D gjort Sperm dna fragmentationstest på min man så skulle han direkt ha insett att försöka naturligt var bara bortkastad tid i vårt fall. Vi gjick då vidare med dubbeldonation i Riga istället.

    Det är därför jag numera rekommenderar nya medlemmar i denna tråd som ska till Dr D, ser till att göra Sperm dna test hos IvfSerum i Aten direkt under samma resa som de besöker Dr D.


    Mm om det är sperman det är fel på så blir det såklart svårt oavsett. Min man var inte med i Aten så det är inte gjort. Jag får börja naturligt och gå vidare om det inte funkar.
  • cooco

    [quote=79931884][quote-nick]lill111 skrev 2019-09-30 05:19:09 följande:[/quote-nick][quote=79931831][quote-nick]cooco skrev 2019-09-30 00:31:20 följande:[/quote-nick]Mm om det är sperman det är fel på så blir det såklart svårt oavsett. Min man var inte med i Aten så det är inte gjort. Jag får börja naturligt och gå vidare om det inte funkar.[/

    Även om det visar högt avvikande på spermatestet hög andel dna fragmentering och andra låga parametrar, så kan man absolut bli gravid med mannens spermier, har många exempel på detta via OLGA i Ryssland!! Det gäller att hitta rätt klinik och skickliga biologer!![/

    Vi ska börja naturligt och se om det går. Men vid ivf har nästan alla ägg blivit befruktade och klarat sig till dag 5 så jag tror att det är immunförsvaret som är problemet. Skönt att höra att det mesta går även om det skulle vara andra fel :)

  • cooco

    Ja alla verkar ha olika teorier. Skulle det funka hemma så är det så sjukt mycket bättre, billigare och bekvämare på alla vis :) man vill ju gärna hoppas!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!