• astmatiker

    Har varit inne på ett apotek nu och de bekräftade att jag får betala hela kostnaden för medicinerna - IL och Fragmin - utanför högkostnadsskyddet. Har frikort annars men utländska recept täcks inte av det.

    Har en annan fråga relaterat till D-vitamin. Trots många hälsokontroller genom åren så har aldrig D-vitamin testats förrän jag själv gjorde en check-up via Werlabs. I början av mars hade jag ett D-vitaminvärde på 83 (ref 75-250). Då hade jag precis börjat äta extra D-vitamin sedan en månad tillbaka när jag börjat misstänka immunologiproblem på allvar. Efter att jag såg det låga värdet ökade jag på dosen och äter nu 3000E per dag. Har tagit ett nytt D-vitamintest i dagarna och resultatet kom idag: nu har jag ett värde på 119.
    Det börjar alltså bli bättre men jag tycker det är lite anmärkningsvärt att det inte stigit mer på de här 4 månaderna på hyfsat hög dos. Jag som i alla år trott att jag tagit vitamintabletter i onödan och så visar det sig att det inte är tillräckligt!
    Är det någon annan som följt sitt D-vitaminvärde som kan säga vad som är optimalt och hur många enheter per dag man skall ligga på när man väl kommit till ett optimalt läge och inte vill öka mer?

  • astmatiker

    Tack så mycket för att du delar med dig av dina erfarenheter The New girl! Väldigt användbart för mig som precis startar ett nytt IVF-försök via IVF Falun nu.Jag mejlar dig lite frågor. Grattis till att ni äntligen lyckats

  • astmatiker

    Jag har en fråga ang omega-3. På fertilitetsguiden står det att man skall hålla upp med omega-3 över ÄP. Är det någon som vet om det gäller bara själva dagen för äggplock el också några dagar före o efter ÄP också?

  • astmatiker

    Trex - jag har tagit IL-dropp 3ggr nu i mitt första försök med immunbeh (sjätte återföringen totalt). Vid första droppet fick jag ganska ont i armen, det tryckte, piffade o spände men jag tror det berodde på att sköterskan hade lite problem att sätta nålen. De andra gångerna har jag inte känt nånting o inga andra reaktioner efteråt heller.

    Känner mig också pigg av kortisonet precis som du.

  • astmatiker

    Skickar också ut en fråga ang Progynon. Jag har aldrig fått det förut men nu har vi bytt klinik och läkaren som utförde återföringen skrev ut Progynon då hon tyckte att min slemhinna var lite tunn vid återförandet (7.6 mm) o beordrade mig att börja direkt vilket jag gjorde. Är lite förvånad då ingen läkare förut nämnt detta. När i cykeln är det vanligast att börja med Progynon - vid ET el tidigare? Är lite orolig att det var försent.

  • astmatiker

    Jag fick faktiskt svar bara på ett par timmar häromdan när jag skickade FBC-värden till honom men gången innan tog det också lång tid o jag fick skicka en påminnelse. Tror att det är bra om man är väldigt tydlig med vad det gäller i "subject line".

  • astmatiker

    Beklagar också Zwillinge, så himla tungt när det inte lyckas. Ta en paus o vila upp dig lite.

    Redan 47 - håller tummarna för dig!!

    För egen del är det väldigt nervöst. Hade ET i måndags o idag skickade jag nya FBC-värden till Dr D som svarade direkt och ordinerade ett nytt dropp idag el imorgon. Snabba puckar! Orolig nu att immunförsvaret hinner göra för stor skada innan jag får droppet. Usch så nervöst.

  • astmatiker

    DeenLängtandee:vi köpte bara med oss prednisolon. Frågade även efter IL men inga apotek hade det hemma. Som Zin säger är det ändå onödigt. Jag fick ut allt på recept från Dr D på ett Lloyds apotek hemma utan problem. Vi tog all prednisolon i hand bagaget, inga problem där heller och skulle någon fråga så är det ju receptfritt så papper behövs inte.

    Vi betalade ingenting på plats utan fick en faktura skickad på mejl efteråt. När man betalt den får man sin behandlingsplan.

    Lycka till!

  • astmatiker

    Grattis trex till så många ägg och fin slemhinna!

    Tyvärr tvingas jag idag acceptera ännu ett misslyckande. Vårt senaste försök resulterade i ett minus. Sex försök totalt nu och aldrig ett endaste plus. Tufft för psyket när man verkligen gjort allt rätt och följt alla instruktioner till punkt och pricka och tom gjort hysteroskopi i cykeln innan. Dr D är dock hoppfull och säger att det bara är en tidsfråga innan vi lyckas. Det är just det, tiden går ju!!
    Får försöka ladda batterierna på nytt nu på något sätt.

    Lycka till ni andra som ruvar och kämpar!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!