• Jazie

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    daisy80 skrev 2018-09-05 18:05:11 följande:

    Tack snälla för era snabba svar! En sak till: Serum skickade med ett 5 sidor långt frågeformulär som de ville att jag skulle fylla i och skicka tillbaka. Hur viktigt är detta egentligen när man bara gjort mensblodtestet? Ska ju inte göra IVF där liksom. Var väldigt ingående frågor om tidigare IVF osv... tänker bara att det känns lite onödigt kanske? 


    Jag valde att inte fylla i det då vi i nuläget inte är intresserade av gå vidare med annat stöd från serum, så det kändes lite onödigt.
  • Jazie
    Skogskantarellen skrev 2018-09-14 07:21:36 följande:

    Har gått på 20 mg Prednisolon efter dr Ds ordination inför färsköverföringen. Men der tog sig ej. Så jag inväntar mens. Han svarar ej på mitt mejl om jag ska tvärt sluta med kortisonet eller trappa ner stegvis. Hur gjorde ni? Vill ej ställa till det med kroppen. Nästa hormonstimulering är om två mens, och till dess ska jag väl inte fortsätta knapra kortison?!

    Mvh

    S


    Vet ju inte hur det är specifikt i ditt fall men kortison bör man väl aldrig sluta tvärt med om man inte verkligen måste? Är det något som gör att du behöver sluta snabbt? Annars här jag fått rådet att halvera mängden var tredje dag av D, dvs att du kanske äter 10 mg i 3 dagar, sen 5 i 3 dagar. Jag brukar t.o.m äta en halv tablett ett tag men då har jag flera gånger fått en besvärlig huvudvärk när jag försökt skynda på nedtrappningen som har hållt i sig i flera dagar. Så jag har fått respekt för det där med att sluta för snabbt.

    Så trappa ner om du kan
  • Jazie
    Vviiccttoorriiaa skrev 2018-09-23 10:13:58 följande:

    Är det någon som förstår sig på werlabs ?nya? test? De Har ju döpt om dem så hittar inte det som jag brukar beställa.


    Det finns en sökfunktion längst upp i menyn. Kanske kan du hitta testet om du söker där? Om inte, vilket prov saknar du?

    En annan fråga runt det här med blodproven. Ni som använt blodkollen, antar att det är samma tid innan man får ta del av provsvaren som i Werlabs. Hos werlabs dröjer det oftast 3 dagar nu innan jag får de resultat som avviker utanför referens. Det är väl egentligen en helt okej tidsintervall men känner att jag blir stressad av den här väntan, så tänkte se om nån har uppfattningen att det gått snabbare genom blodkollen.
  • Jazie
    Emma30 skrev 2018-09-28 02:49:56 följande:

    Vad menas med "Tillhandahålls för närvarande ej"?? Är det tillfälligt slut eller har det slutat säljas? Apoteket sa att det inte finns i Sverige längre. Men flera har ju köpt sista tiden. Det står några stycken längre ner i listan som det inte står "Tillhandahålls för närvarande ej" på.


    Ser inte riktigt vilken mängd osv sin du sökt på på FASS. Så vitt jag vet så finns Intralipid 250 ml, 200mg tillgängliga för apotek att beställa hem
  • Jazie
    Emma30 skrev 2018-09-28 02:49:56 följande:

    Vad menas med "Tillhandahålls för närvarande ej"?? Är det tillfälligt slut eller har det slutat säljas? Apoteket sa att det inte finns i Sverige längre. Men flera har ju köpt sista tiden. Det står några stycken längre ner i listan som det inte står "Tillhandahålls för närvarande ej" på.


    I 10-pack..
  • Jazie
    Emma30 skrev 2018-09-28 15:21:42 följande:

    Jag kollade på alla mängder. Men då finns det ju iaf. Fel av apoteket att säga att det inte finns längre i Sverige ????


    Ja, det var ett tag sen jag tog ut intralipid men jag ser inte riktigt det du ser. När jag tittar bland apotek står det att det inte finns tillgängligt, men utgår från att det är för att det behövs beställas hem? Det här med tillhandahålls ej vet jag inte ens var det syns för dig?
  • Jazie
    BusigaSyrran skrev 2018-10-01 08:23:30 följande:

    Okej för jag hittar inte hur man använder droppet, förfyllda nålar?

    Hur används det och vad bör man ha. Blir trött på hur dålig information Dr.D ger en ju mer man kommer in i utredningen.


    Jag skulle kalla det förfyllda sprutor istället för nålar. Sprutor fyllda med 10ml NaCl, som är sterilt. Man behöver skölja igenom först med NaCl för att se att venflon sitter rätt och att inte vätskan åker ut i armen utanför.

    Håller med om att det är en jungel med delar och tillvägagångsätt men om några veckor kommer du ha stenkoll! Tro mig.

    Men antingen får du hjälp på en mottagning och då är det bara dropp och NaCl (dropp) sin du bör behöva ta med. Då kan du också observera och lära dig mer om hur det funkar. Får det du det privat hos någon SSK så har de koll på vad som kommer behövas. Kolla med den personen då innan du beställer!
  • Jazie
    BusigaSyrran skrev 2018-10-01 08:23:30 följande:

    Okej för jag hittar inte hur man använder droppet, förfyllda nålar?

    Hur används det och vad bör man ha. Blir trött på hur dålig information Dr.D ger en ju mer man kommer in i utredningen.


    Jag har förresten beställt från medshop i Danmark. Har funkat bra MEN det har alltid dröjt en vecka innan jag får paketen. Kan säkert vara snabbare genom t ex medistore men tips är att inte skjuta för länge på beställningen!
  • Jazie
    BusigaSyrran skrev 2018-10-01 12:39:53 följande:

    Tack, jag hittade detta innan så min man beställde det idag. Men har äl i helgen så blir inget plus denna gången då även om vi kommer försöka. Jag får panikångest då jag ogillar nålar även om jag bara ser de på datorn så de har varit svårt för mig att kolla överallt.

    Jag har en vännina som kan sätta nål men jag behöver ha allt hemma men fick inte så bra svar på vad jag behöver via henne. Får hoppas de funkar snart med behandlingen. Är inne i en depp svacka o mår super dåligt.


    Bra att ni verkar ha hittat det ni ska beställa. Ser att du fått bra info från flera här idag om vad du behöver till vad och var du hittar det. Ett litet tillägg från mig är att jag personligen rekommenderar att man späder ut med NaCl. Har fått outspätt och det gick bra den gången så har tagit lätt på det men sist jag tog droppet så blev tempot lite fel så NaCln tog slut innan Intralipiden. Efter en stund fick jag smärtsamt ont i armen, från fingrarna upp till armbåge och var på väg att avsluta droppet. Det gav dock med sig när vi sköljde med NaCl igen. Troligen blev det irriterat av Intralipiden. Inga besvär sen i efterhand. Efter det tar jag iaf med mig att vara noggrannare med NaCl...

    Om man vill späda ut så finns det två varianter; antingen en trevägskran och en extra droppslang. Alternativt kan man dra upp NaCl med en uppdragningskanyl och en tom steril spruta som man kan skruva på kanylen (vet inte vad de kallas?!?) och sen spruta in detta i påsen med intralipid. Men ja, nu har du väl redan beställt så det blir nog bra vad ni än landat i.

    Besvärligt om man är rädd för sprutor men hoppas du kan ta dig igenom det för det är klart värt det om det här ökar en chanser. Lycka till.

    Hur kommer det sig att ni inte börjar försöka med dropp denna helg om ni får hem det ni behöver?
  • Jazie
    Vviiccttoorriiaa skrev 2018-10-01 18:45:31 följande:

    Hej alla hjälpsamma IVFare.

    Fick precis detta mailet från Dr D, men jag förstår inte riktigt vad det är jag ska göra. 

    Ni som varit hos honom, har ni några idéer på vad det är han menar?

    Thank you for the update now we are ready to start the treatment and we must find your ovulation day, and then a week later to start the Synarela due to not very regular cycles, it will be good to try to detect your ovulation from your side. from my side an ultrasound scan and a blood test for E2, PROGESTERONE, between 19-22 day of the cycle would be helpful please keep me updated on the progress of your cycle and i will confirm when and if you will have the ultrasound scan and the  blood test


    with best regards

    Dr Dimitri
    Nu har ju inte jag specifik erfarenhet av IVF och vet inte när synarelan ska tas men jag tolkar det som att Dimitri främst vill att du tar reda på när du har ÄL (typ stickor antar jag om du inte har tillgång till täta UL) sant att han vid föreslagna dagar önskar ett ultraljud, östrogen och progesteron-test.

    Men nån annan kanske gör annan tolkning.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!