• Jazie

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tar tillfället att göra min entré här i forumet. Som många andra har jag läst inläggen här under månader och fått mycket klokheter och tips med mig från er som skriver här. Tusen tack för det!

    Min bakgrund är att jag har 6 missfall bakom mig under de senaste två åren. Vi har turen att bli gravida lätt, men graviditeterna avstannar alltid i mer eller mindre samma skede. Självklart visar inte vår utredning något och nu har vi tappat tilltron till att den medicinering jag fått (såväl som bemötandet..) från vår mottagning ska kunna hjälpa oss framåt så nu är det dags för Aten. Igår hade vi en första telefonkonsultation med Dr.D och hoppas på tid inom kort för att åka ner och att kunna påbörja behandling redan under sommaren.

    Så Vviiccttoorriiaa, jag följs gärna åt lite under resans gång om det känns aktuellt ????

  • Jazie

    Ha ha och samma sak som ovanstående inlägg. Skulle varit en smiley och inte ???

  • Jazie
    Zwillinge86 skrev 2018-05-30 07:13:45 följande:

    Strecket på testa-tidigt-testet var något starkare idag, men ingen nämnvärd förändring. Tog ett vanligt gravtest med känslighet från 25mIE/L istället för 5mIE/L och där syntes ett svagt streck. Väljer att tolka det positivt och kompletterar med ett blodprov imorgon på ruvdag 9. Fortfarande limbo, och vet att väntan kommer att bli lång. Först väntan på att få veta om hcg-nivån är normal och sedan väntan på att den ska stegras normalt. Sen avvaktan på missfall fram till v.7 och sedan v.12 och slutligen v.23 som är min mentala deadline för att våga tro på en graviditet. Men ett steg i taget, och idag fanns det fortfarande ett streck så jag har inte hittat på allt iaf.


    Vilka positiva nyheter! Och om du ändå hade fått glädjas utan denna vånda och oro som oundvikligen kommer med beskedet... Jag hoppas de positiva känslorna får överväga och håller tummarna för dig!
  • Jazie
    Tumvante skrev 2018-05-30 00:25:39 följande:

    Jag körde mensblodstest som visade ureaplasma, och nu får jag IVIg och har tagit mig till vecka 13 imorgon (längsta sedan min första graviditet som är min fina dotter).

    Jag har också 6 missfall bakom mig, 3 biokemiska och 3 som dött i vecka 5-8. Blir också gravid varje gång vi försöker.

    Vet inte om det är antibiotikan eller immunbehandlingen som tagit mig så långt.

    Hoppas du kan få svar och att du lyckas hela vägen snart!


    Tack!

    Har läst om att dina senaste veckor nu under graviditeten och vet att du gått igenom turbulenta turer för att kolla hit. Men oh vilken härlig känsla det måste vara att nått fram till vecka 13. Grattis! Håller tummarna för att du mår bra framöver.

    Bra att du lyfter det här med mensblodtest. Har ju funderat på det tidigare men inte blivit av och så kom det en ny graviditet "i vägen". Ska seriöst överväga att göra det med.

    Dum fråga kanske men vet att många fått positiva besked på hidden och ureaplasma och fått ganska rejäl antibiotikabehandling efter det. Antar att all annan behandling får stå åt sidan och vänta medan man genomgår antibiotikan? Nu vet jag ju inte ens vad som skulle kunna bli aktuellt för mig så lite väl generell fråga kanske men ja, ni fattar. Antibiotika lär väl inte balansera immunförsvaret precis?
  • Jazie

    UndrandeSökare: Tack för välkomnandet och infon. Fler frågor kommer garanterat komma :)

    Var in och läste på serums hemsida och tänker att jag satsar på att skicka ett prov. Nu är jag fortfarande i ett missfall men tar troligen ett prov när mens är tillbaka. Lika bra.

  • Jazie

    Vad mycket bra och matnyttigt om det här med antibiotikakurer. Tolkar det som att man nog bäst avslutar en sådan behandling, om det blir aktuellt, innan man försöker bli gravid för att inte riskera att det på något sätt kan motverka de andra medicinernas roll. Eller så får jag väl fråga helt enkelt om det blir aktuellt om det kan ha motverkande effekt... ( även om Dr.D nu inte riktigt tror på det). Utan tvekan verkar ni eniga om att ni inte ångrar en sekund att ni gjort undersökningen iaf.

    Idag har jag och sambon bokat flyg till Aten och åker ner om 2,5 vecka. Myyycket spännande

  • Jazie

    Hej på er. Bara en kort fråga till angående det här med serums mensblodtest. Tänkte skicka ner ett prov imorgon. Kopierade texten under från serums hemsida men vilka tester borde jag ta? Dvs, förstår att jag vill ha "Gene diagnosis 2in 1" men har ni också bett om den övre? Jag tolkar det som ett "vanligt" klamydiatest (?) men förstår inte riktigt...

    Locus Medicus (LM) test ? ?100

    We began testing for Chlamydia using a novel test on menstrual fluid (the blood, mucus and tissue that is shed during a period) at Locus Medicus lab in Athens.

    Gene Diagnosis ?II-in-I? test ? ?200:

    We now run a panel of tests run by Gene Diagnosis lab in Athens, which comprises:

    an ?ordinary? test for Chlamydia Trachomatis;

    Ureaplasmas;

    2 species of Mycoplasmas

    2 other Bacterial Vaginosis species

    Herpes group viruses: HSV1, HSV2 and CMV;

  • Jazie

    UndrandeSökare: Återigen tack för all info, vad snällt. Var in och läste på din profil om er kamp till bäbis. Håller tummarna för att LIT-behandlingarnas framgång inte låter vänta på sig!

    Det blir nog bra med blodprovet, det är redo att skickas. Bra att ni lite övertalade mig till att få det gjort.

    Sen har vi tid bokad hos Dr.D om två veckor. Det blev snabba ryck, i vad jag misstänker är en rätt populär Atensäsong så det var knappast något välja och vraka bland hotell...(eller flyg för den delen med så kort varsel) utan det blev slutligen ett som verkade rimligt, i just Omonia ;) men det ska nog gå bra.

  • Jazie

    Sitter just nu i tankarna runt det här ni skriver om BusigaSyrran och UndrandeSökare om huruvida man ska informera Dr.D om provsvar från serum eller inte (?).

    Har nu träffat Dr.D och fått mitt första IL-dropp och okej till att börja försöka. Sen idag får jag besked från Serum om att proverna visar positivt och att jag borde påbörja antibiotikakur... Till skillnad från dig BusigaSyrran så har Dr.D och jag inte alls pratat om det här utan han skulle säkert anse att onödigt.

    Men du har fått klart besked om att inte kombinera antibiotikabehandling med dropp, fragmin osv?

    Har haft ägglossning så vi har redan börjat försöka igen så vill inte förstöra nåt nu med antibiotika så får väl ändå antingen lyfta det med Dr.D eller ta en paus 2 mån i försökandet om det skulle visa sig att det inte går vägen. Men det känns ju måttligt lockande såklart... Nån som har några tankar om hur ni hade gjort?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!