• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    Murakami: tack snälla!

    Dr D är en mycket omtänksam & engagerad person på en liten klinik. Som du vet har många här lyckats tack vare honom. Braverman å andra sidan är känd som en av världens bästa, en större klinik (2 st egentligen) med mer personal, fler individanpassade behandlingsplaner, noggrannare provtagningar och därmed dyrare. Dr D har uppenbarligen svårt att hinna med sina patienter och det är oerhört frustrerande att inte få svar på sina frågor, provsvar osv. Dr B har fått en hel del kritik på sistone i det amerikanska forumet, folk upplever i stort sett samma, till en början är det väldigt engagerat men så fort man fått sin behandlingsplan och betalt så avtar svaren. Jag har dock haft väldigt bra kontakt med dem, förutom ett par olika prisuppgifter. Tråkigt att dessa män inte har större respekt för sårbara människor i en utsatt situation som ger dem en rejäl kappsäck och hela sitt hopp.

    Trots den kritik som förmedlas där så hade jag idag, både kompetens- & kommunikationsmässigt, valt Dr B. Ta en telekonsultation med honom också, 350 usd (eller var det 250? står på vår hemsida), och låt magkänslan avgöra!

  • HollyGolightly

    Zin: Har du något klokt att säga om mitt TSH/T3/T4 också? Den här excelmallen vi använder innehåller ju inga referensvärden för de mätningarna, men Ninninn hade ju några referenser att gå efter.
    Idag var mina värden så här:


    TSH: 1,3 (för någon vecka sen låg det på 1,0, men det ska också sägas att jag då hade tagit Levaxin kvällen innan och nu gjorde jag inte det) T3: 4,0 (Ninninns ref 1,3-3,1) T4: 8 (Ninninns ref 12-22)
    Jag har ju förstått att det är relationerna mellan dem som är viktigare än de enskilda värdena, men kan så himla lite om detta och har ju inte gått hos någon endokrinolog utan bara fått Levaxin utskrivet genom fertilitetsläkare. Har mätt T3/T4 en enda gång tidigare, i mitten på juli precis efter att jag plussade, då låg TSH på 2,1 (så vi höjde Levaxinet), T3 på 3,8 och T4 på 10. Ingen jätteskillnad alltså, men Dr Ds kommentar om att jag "need more T4" stämmer ju åtminstone så till vida att det har sjunkit från 10 till 8 på fyra månader.

    Ah, I'm lost. All input mottages tacksamt. 
  • stumpan81

    Zin: Vet inte hur det går för mig. Fick IL idag ialla fall. Är i v 6+5. Vet inte vad jag ska tro. Läkaren vill göra vul nästa vecka, men jag vet inte om det är lönt. Bättre att bara invänta...

  • Ninninn

    Jösses Holly vilket högt värde du hade när du plussade! Kan verkligen tsh spela någon roll i detta sammanhang?! Ja låg på 1,1 för ett år sedan och får mf hela tiden men Holly hade 2,1 som är skit högt och har gått halva tiden. Blir helt förvirrad i allt detta man vet inte vad som är rätt eller fel!! Eller vad man ska äta och inte äta. Mediciner eller inte mediciner.. Gaahhhhh

  • HollyGolightly
    Ninninn skrev 2012-11-16 19:17:19 följande:
    Jösses Holly vilket högt värde du hade när du plussade! Kan verkligen tsh spela någon roll i detta sammanhang?! Ja låg på 1,1 för ett år sedan och får mf hela tiden men Holly hade 2,1 som är skit högt och har gått halva tiden. Blir helt förvirrad i allt detta man vet inte vad som är rätt eller fel!! Eller vad man ska äta och inte äta. Mediciner eller inte mediciner.. Gaahhhhh
    Jag hade iofs kring 1,6 när jag gjorde FET, sen steg det bums när jag blev gravid (det påverkas lätt av graviditeten har jag märkt). Men jag vet, det är lite märkligt att det funkade trots att jag låg så långt från 1,0, så det visar väl mest hur otroligt effektiv Dr Ds behandling med IL, prednisolon, fragmin, barnalbyl var på mig, eftersom jag gjort en miljon (känns det som) ET/FET dessförinnan med "bättre" TSH utan att lyckas....Förvånad

     
  • Murakami

    Tack Zinfandel för ditt svar! 

    Vi får ta oss en funderare till och kanske boka in en tfn konsultation med Dr B också innan vi bestämmer hur vi skall göra. Det är dock mkt tråkigt att höra om den bristande responsen från båda klinikerna. Om något så borde de vara måna om sina kunder eftersom de lever på dem/oss.

    Ha en fin helg alla!

  • HollyGolightly
    Ninninn skrev 2012-11-16 19:17:19 följande:
    Jösses Holly vilket högt värde du hade när du plussade! Kan verkligen tsh spela någon roll i detta sammanhang?! Ja låg på 1,1 för ett år sedan och får mf hela tiden men Holly hade 2,1 som är skit högt och har gått halva tiden. Blir helt förvirrad i allt detta man vet inte vad som är rätt eller fel!! Eller vad man ska äta och inte äta. Mediciner eller inte mediciner.. Gaahhhhh
    Förresten, det kanske bara bevisar att det inte är TSH som är problemet i ditt fall? Du låg ju nära 1,0 så jag tänker att du legat rätt med just det, och att det är något annat (tex immunförsvaret då) som förhindrar graviditeten. Sen vet jag som sagt inte alls hur det funkar med T3 och T4, så kanske är det något av de värdena (eller relationen mellan dem) som strular för dig?

    Men obs, TSH kan förändras snabbt, så det är bra att du tog om det nu (och gör det oftare en än gång per år framöver är mitt tips). Mitt skenade iväg från nånstans kring 1-1,5 till närmare 3 på ett halvår trots Levaxin (innan jag blev gravid alltså), så det är värt att hålla koll på värdet och inte slappna av för att man börjat medicinera som jag gjorde.
  • Ninninn

    Holly: ja vi får hoppas att il hjälper mig och att de inte är tsh som är problemet. Tycker de är så svårt att veta vad som är bra värden! Men nu låg ja ju på 0,62 så ja fortsätter med levaxin och hoppas på de bästa :) men som sagt har ju ingen aning om tsh,t4 och t3 vad som är bra

  • Lully Hill

    Hej alla! Poussin har fått en son i natt!!
    H00.09 inatt föddes derad innerligt efterlängtade lille kille. 3620g och 51 cm. De mår bra och vilar upp sig nu!
    Glädjetårar rinner!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!