• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • HollyGolightly
    stumpan81 skrev 2012-11-16 19:15:35 följande:
    Zin: Vet inte hur det går för mig. Fick IL idag ialla fall. Är i v 6+5. Vet inte vad jag ska tro. Läkaren vill göra vul nästa vecka, men jag vet inte om det är lönt. Bättre att bara invänta...
    Åh, upp med hakan Stumpan! Tänk om du får se ett hjärta slå nästa vecka! Visst brukade du få missfall lite tidigare än så här i vanliga fall? Håller tummarna för att liten mår bra därinne, och ge inte upp förrän du vet säkert. {#emotions_dlg.flower}
  • Zinfandel
    stumpan81 skrev 2012-11-16 19:15:35 följande:
    Zin: Vet inte hur det går för mig. Fick IL idag ialla fall. Är i v 6+5. Vet inte vad jag ska tro. Läkaren vill göra vul nästa vecka, men jag vet inte om det är lönt. Bättre att bara invänta...
    Håller alla tummar!!
  • Zinfandel
    HollyGolightly skrev 2012-11-16 17:14:24 följande:
    Zin: Har du något klokt att säga om mitt TSH/T3/T4 också? Den här excelmallen vi använder innehåller ju inga referensvärden för de mätningarna, men Ninninn hade ju några referenser att gå efter.
    Idag var mina värden så här:
    TSH: 1,3 (för någon vecka sen låg det på 1,0, men det ska också sägas att jag då hade tagit Levaxin kvällen innan och nu gjorde jag inte det) T3: 4,0 (Ninninns ref 1,3-3,1) T4: 8 (Ninninns ref 12-22)
    Jag har ju förstått att det är relationerna mellan dem som är viktigare än de enskilda värdena, men kan så himla lite om detta och har ju inte gått hos någon endokrinolog utan bara fått Levaxin utskrivet genom fertilitetsläkare. Har mätt T3/T4 en enda gång tidigare, i mitten på juli precis efter att jag plussade, då låg TSH på 2,1 (så vi höjde Levaxinet), T3 på 3,8 och T4 på 10. Ingen jätteskillnad alltså, men Dr Ds kommentar om att jag "need more T4" stämmer ju åtminstone så till vida att det har sjunkit från 10 till 8 på fyra månader.

    Ah, I'm lost. All input mottages tacksamt. 
    Ditt T4 är lite lågt. Om du tar med Levaxin så sjunker tsh men T4 ökar. Hur mycket Levaxin tar du?
  • Zinfandel
    Lully Hill skrev 2012-11-16 23:45:11 följande:
    Hej alla! Poussin har fått en son i natt!!
    H00.09 inatt föddes derad innerligt efterlängtade lille kille. 3620g och 51 cm. De mår bra och vilar upp sig nu!
    Glädjetårar rinner!!
    SkrattandeBabySolig
  • HollyGolightly

    Zin: Tack för att du orkar bidra med kunskap till oss alla hela tiden! Jag tar 100 mg fyra dagar i veckan och 50 mg tre dagar i veckan. Dr D föreslog att jag skulle öka till 100 mg alla dagar, och först kändes det så onödigt eftersom TSH då låg på 1,0 men om det får upp T4 så är det kanske en bra idé ändå.

  • Hemliga damen

    Jättegrattis till Poussin! Så fint när det lyckas och skönt att allt gick bra! Vill verkligen inte ta ifrån Poussin glädjen men för egen del blev det minus idag och sorgen är stor eftersom det inte blir fler försök. Blir svårt att acceptera allt vad det innebär för resten av livet.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!