• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    canada skrev 2017-09-27 07:54:32 följande:

    Ja det stämmer delvis :). Vi testade ivf i Falun förra året men det funkade tyvärr inte för oss, utan vi fick mf där med. Därför vi vände oss till dr D. Så vår tös är tillverkad naturligt så att säga :D.

    Jättesvårt att råda om man skall berätta eller ej faktiskt. Det ända jag kan råda om är att man sen berättar för sin barnmorska när man väl är gravid iaf, viktigt att de vet alla mediciner då.

    Lycka till !


    Okej, så er dotter är inte ?gjord? med IVF, utan med vanligt samlag + immunmedicinering? Förstod jag det rätt då?

    Jo precis, om jag blir gravid så blir det ju viktigt att berätta för barnmorskan iaf. Hur reagerarde hon/han på att du stod på typ kortison och hade fått hjälp av Dr D?
  • finee
    Zwillinge86 skrev 2017-09-27 08:40:58 följande:

    Tror att jag själv sett nåt liknande nån stans, men har som sagt dålig koll och ingen läkare som någonsin antytt nåt liknande. När jag var patient hos D så trodde han att min hormonella obalans och mitt låga amh-värde orsakades av immunförsvaret, varför han rekommenderade oss att försöka den naturliga vägen. Men för att svara på dina frågor, jag är svårstimulerad och får ut få ägg, men oftast blir samtliga befruktade. När de odlar 3dagar ser allt bra ut, men vid 5dagars blir det ingen återföring alls pga att celldelningen avstannar. Blir dock gravid naturligt ett par gånger om året och får då missfall i v7-8. Vid ÄD fick vi 9 ägg varav 8 befruktades men enbart ett var i skick att återföras, vilket jag anser är ett dåligt resultat för någon med god fertilitet, så det är klart att det ligger nära till hands att fundera på spermakvaliteten. Men alla läkare säger att sperman är bra, har dock inte gjort några extra tester.


    Tycker att det låter som något med spermierna. Speciellt med tanke på hur ÄD-försöket gick. Skulle kanske vara bra med ett dna-fragmenteringstest?
  • finee
    Zwillinge86 skrev 2017-09-27 11:25:53 följande:

    Eller hur!? Har efterfrågat info ang om vi delade donatorn med annat par, och hur det så fall gick för dem. Då hade jag unnat dra en slutsats kring om det var donatorns ägg eller sambons spermier som var dåliga. Men det verkar stört omöjligt för RMC att se värdet i den informationen så de tiger och hänvisar till sekretessen. DNA-fragmentering görs enbart utomlands va? Vi är ju på gång med ny ÄD i Umeå så jag tror inte vi kommer att få svar på spermiernas duglighet heller denna gång....


    Hänvisar din fråga om var man kan göra DNA-fragmenterinstest vidare till UndrandeSökare - har för mig att hon har bra koll på detta! Eller hur UndrandeSökare ?
  • finee
    UndrandeSökare skrev 2017-09-27 12:48:23 följande:

    Zwillinge- Det ni kan göra i Sverige är vanligt spermietest med morfologi det görs på tex RMC.

    Annars är det bästa testet Sperm dna fragmentationstest, det görs endast utomlands tex hos AvaRiga. Kostar ca 1000 svenska kronor och ni får svaret nästa dag via mail. Jag tror man kan välja att endast göra det testet hos dem utan att göra annan behandling hos dem. Men maila och fråga.

    Vid dåligt resultat rekommenderar de spermiedonation.

    Men problemet är då att dubbeldonation är olagligt i Sverige, och eftersom ni redan gör äggdonation så får ni inte göra spermiedonation också i Sverige, utan då måste ni vända er utomlands. Tyvärr såna är lagarna i Sverige.

    Däremot om problemet inte är dna utan endast fragmentation så har jag läst att Serum behandlar det problemet med hög och lång dos antibiotika av en eller flera sorter (i ca en månad). Vet dock inte vilket/ vilka märken av antibiotika eller vilken dos. Kolla bakåt itråden eller kolla med någon som är patient på Serum.


    Hahah, det nu att du hann svara på frågan två min innan jag hänvisade till dig!!
  • finee
    UndrandeSökare skrev 2017-09-27 13:26:28 följande:

    Finee- Visst var jag supersnabb???


    Hahha! As always!
  • finee

    Sitter här och väntar på provsvaren från Dr D. Proven togs för 10 dagar sedan, och han sa att svaren skulle komma efter ca 10 dagar. Hur länge har ni andra fått vänta? När han mailar provsvaren, mailar han samtidigt en behandlingsplan eller får man behandlingsplanen först efter att man pratat med honom? Hur långt efter att han mailat provsvaren bokas man in för uppföljningssamtal?

  • finee

    UndrandeSökare - Tack! Så jag kanske får vänta till mitten av nästa vecka i alla fall då... Jag som vill veta så fort som möjligt, min mens kommer nästa vecka antagligen, och om jag skulle få grönt ljus att börja på en gång så skulle jag vilja sätta fart redan nu i oktober. Men det är ju som det är, jag kan ju inte påverka direkt. Han hör ju av sig när han hör av sig.

    Måste man alltid ta progesteron?

  • finee
    UndrandeSökare skrev 2017-09-29 08:02:01 följande:

    finee- Hoppas du får dina provsvar snart.

    Det du kan börja med nu direkt (om du inte redan har börjat) är att ta Omega3, folsyra och d-vitamin dagligen alla dagar i fortsättningen. Dr D rekommenderar alla sina patienter att ta dessa 3.

    Medicinerna har du väl redan fixat i Aten, sen kan du be Dr D om Eu-recept som du får på din mail, skriv ut med färgskrivare helst färglaser. Lloyda apotek har det tipsats om är lättast att lösa ut EU-recept på. De finns på många orter, kolla på deras hemsida så hittar du adresserna. Högkostnadsskyddet gäller inte på EU-recept, så man får betala 100% av kostnaden.

    Dropp kan du få hjälp med hos Fertilitetplus i Stockholm eller Hagakliniken i Göteborg (på Hagakliniken måste du ha med IL-påsen själv).

    Det kan vara bra att du redan nu kan kolla upp var du kan ta blodprover, eftersom man behöver ta blodprover regelbundet med Dr Ds behandling. Minst 1 gång i månaden under försöksmånaderna och mycket oftare när man blir gravid. Några har fått hjälp via vårdcentral, eller via gyn, annars finns www.werlabs.se Gå in på deras hemsida och kolla under provtagningsorter om de finns i din närhet och vad adressen dit är.

    Skriv upp rabattkoden LCHF, använder du den hos Werlabs så blir det billigare.

    Fråga Dr D om han tycker du ska ta progesteron.

    I Sverige finns Lutinus (vaginaltabletter)och Crinone (vaginalkräm) på recept. Utomlands finns Utrogestan (kan tas oralt eller vaginalt).

    Lycka till med behandlingen !


    Vad bra att jag redan ärer omega3, folsyra och d-vitamin! Tack för alla andra tips också!
  • finee
    Ariellan skrev 2017-09-30 16:56:08 följande:

    Jag ska börja med Fragmin idag och är lite orolig för det...bör man inte gå på regelbundna kontroller för att se så att man inte blir för blodförtunnad så att säga?


    Tror inte du behöver vara orolig att bli ?för? blodförtunnad. Fragmin (och Clexane) blodförtunnar egentligen inte direkt, den verkar på ett annat vis på så sätt att den altererar koaguleringsprocessen i blodet. Den förhindrar att proppar bildas, men tunnar inte ut på förhand så att säga. Så du behöver nog inte vara orolig. Däremot Trombyl och baby aspirin förstår jag det som att det blodförtunnar (och därmed också förhindrar proppar). Men Fragmin o Trombyl verkar på lite olika sätt. Så har jag uppfattat det i alla fall
  • finee
    che71 skrev 2017-10-01 17:07:34 följande:

    www.sydsvenskan.se/2017-09-27/allt-fler-kvinnor-drabbas-av-upprepade-missfall-i-sverige

    Hej alla nya o gamla kämpar!

    Tänk att svenska läkare kanske är något på spåret här! Något som Dr D o andra vetat länge. ..immunförsvaret o missfall. ..

    Någon som behöver Is your body baby friendly förresten? Finns i Malmö eller skickas (gratis mot fraktavgiften) har också en liten bok om missfall Mellan hopp och förtvivlan heter den.

    Håller tummarna för er.

    Che 71 (6 missfall o sen via Dr D o immunbehandling lyckades vi få barn 2014 o hon är snart 3 1/2 år)


    Kan tyvärr inte läsa artikeln då jag inte är prenumerant ! Men nog tror jag att det Dr D gör nu kommer att vara vardagsmat inom IVF i framtiden. Stort grattis till att du lyckades med Dr D:s hjälp Och tack för att du håller dina tummar för oss som fortfarande inte lyckats!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!