• Hampus070827

    Gymträning under graviditet

    Hejsan...
    Undrar lite över träning....
    Jag dansar bugg regelbundet och det gör ja nu även fast ja är gravid, men vi varierar ju våran träning med spinning (för konditions skull) och gym (för styrkan)

    Det ja undar över är att dansen å spinningen känns helt ok men när det kommer till gymmet så vet ja inte riktigt hur ja ska träna för allt känns så fel. Är det nått med gym som är farligt när man är gravid??

    är i V13 nu och måste få komma igång med styrkan igen annars komme rja inte palla hela denna graviditet..
    Vore jätteglad om du kunde berätta lite vad man ska passa sig för på gymmet och vad man kan köra fullt ut med..

    MVH Annica 


    Hampus 070827
  • Svar på tråden Gymträning under graviditet
  • Träningsexpert Elmina

    Hej

    Vad bra att du tänker i förebyggande syfte. Det är absolut inget farligt att träna på gym!

    Du kan träna på gym under hela graviditeten under förutsättning att du mår bra och har en komplikationsfri graviditet så kan du fortsätta att träna till sista dagen. Fram till vecka 20 kan du i princip träna på som vanligt men därefter behöver du göra ett par ändringar


    Det är inte alls farligt att träna på gym under graviditeten, snarare tvärtom. Kan du träna under graviditeten minskar du risken för komplikationer under förlossningen och du återhämtar dig snabbare efteråt.


    Minska på vikterna och tänk att ditt huvudskaliga syfte är att bibehålla din muskelmassa. Byt övning om något känns obehagligt.


    Magövningarna behöver du också ändra på, istället för sit-ups kan du träna de sneda magmusklerna.foraldrafitness.com/2011/10/03/magovningar-fo.../


    När du tränar bröst och armar ska du undvika pressövningar, då ökar buktrycket. T ex bänkpress eller bröstpress i maskin, kör t ex flyes istället.


    Efter vecka 20 bör du undvika att träna raka magmusklerna, sneda går bra att träna men i de allra flesta fall tränar du både de raka och sneda samtidigt så det kan vara svårt att "koppla ur"  de raka bukmusklerna då man tränar de sneda, titta på exemplena i det andra inlägget som jag skrev så ser du övningarna som inte involverar de raka.
Svar på tråden Gymträning under graviditet