Inlägg från: sskstudent79 |Visa alla inlägg
  • sskstudent79

    varfor kan man inte frysa in mat som redan varit frusen?

    Hej! Jag undrar varfor man inte far frysa in mat tva ganger. Till exempel skulle det ju vara valdigt enkelt att kopa en pase frysta mixade gronsaker, koka alltihop och sedan frysa in i sma portioner. Jag har liksom hort att man inte far gora sa, man varfor? Ar det farligt? Ar det ingen som gor sa? Hoppas nan kan svara!

  • Svar på tråden varfor kan man inte frysa in mat som redan varit frusen?
  • sskstudent79

    Jaha! Sa det handlar om att vitaminer forsvinner? Jag hade ocksa for mig att det handlade om bakterier, men det kanske bara galler om man later det sta ute i rumstemperatur och tina. Eller?

    Har jag fattat det ratt nu: jag kan ta frysta gronsaker ur frysen, koka direkt och sedan frysa i sma portioner? Men sedan inte varma och omfrysa de sma portionerna (vilket jag anda inte skulle gora). Och det enda negativa med detta ar att lite av vitamininnehallet gar forlorat?

    Tack for hjalpen!

  • sskstudent79

    Vad ar det du inte forstar lum? 30 sekunder i mikron eller 20 minuter pa spisen ar val inte samma sak? jag har nog helt enkelt mindre tid an du. Men tack for tipset.

  • sskstudent79

    usch, sorry att jag var en surpuppa lum! Men det är sant, när pojken skriker så taket håller på att lyfta ÄR faktiskt 10 minuter lång tid. ha det bra allthop, nu har jag fått svar på min fråga!

Svar på tråden varfor kan man inte frysa in mat som redan varit frusen?