• Adora1

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Här samlas vi som varit aktiva i tråden "Vi som precis plussat med syskon" och pratar vidare.....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-06 20:32
    VI SOM FÅTT BEBISEN!!
    Vera01: 21/8 föddes Vilmer (v.42+1)
    jannovich: 26/8 föddes Viggo (v.38+3)
    Jennypenny83: 5/9 föddes Max (v.39+3)
    Liiiiina: 12/9 föddes Lillasyster (v.40+2)
    Vic2ria: 20/9 föddes Nyima (v. 40+5)
    Blondie85: 1/10 föddes Evelina (v. 37+6)
    Adora1: 4/10 föddes Agnes (v. 39+6)
    Tinne: 4/10 föddes Olivia (V.39+3)
    Krabbolina: 5/10 föddes Lovisa (v 40+3)
    Moonflight: 6/10 föddes Melinda (V.41+1)
    Lisa73: 9/10 föddes Tova (v. 39+5)
    LillaPy: 11/10 föddes Linnéa (v 40+1)
    Anna J01: 16/10 föddes Vidar (V.40+6)
    Alexe: 19/10 föddes Hannes (v. 39+6)
    KristinaW: 21/10 föddes Valdemar (v. 40+4)
    EmmaK: 29/10 föddes Tilde (v. 40+2)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-11 16:29
    MoonFlight: 30/8 2013 födde Zackarias (v.41+6)

  • Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"
  • Krabbolina

    Jag har drömt mardrömmar om att maken har satt vårt hus till salu och att vi måste flytta härifrån.
    Vi köpte vårt hus till bra pris, 600 000 tror jag. Vi har typ 2 rabatter sen massa gräsmatta, perfekt för oss.

    Vi målade om huset när vi flyttade in och installerat en braskamin. Lagt ny klickgolv i två rum och avvaktar med andra rum ett tag till. Bättre att fixa väggar osv när barnen är lite äldre. Lukas har varit "duktig" och målat med krita på väggarna (gick att tvätta bort med lacknafta iaf). Och så länge jag är föräldraledig blir det inte några stora summor över varje månad.

    Och vi bor i en liten by, för jag skulle aldrig stå ut med att bo tätt intill en massa människor med liv och rörelse hela tiden. Det är så skönt att gå ut på kvällen och bara lyssna på tystnaden.

    Okej, jag saknar inte vår lägenhet!

  • Anna J01

    Ja det kan verkligen sluka pengar när allt händer på en gång.
    Vi har tack o lov inte råkat ut för några jätteöverraskningar med vårt hus. Mycket gjort men det visste vi ändå om när vi köpte.
    Så är ju Pelle sån superfixare att han gör nästan allt själv. Då bli det ju billigare.

    Önskar nästan att vi bodde på en mindre ort..
    Här i sthlm hittar man inte ens en lägenhet som man får plats i med 2 barn, för under 1 mijon typ.

    Tack vare att Pelle har sån stenkoll på ekonomin så har vi faktiskt lyckats spara över 100 000 på 2 år trots att jag varit ledig. Å vi har verkligen inte välbetalda jobb.

  • Jennypenny83

    Hemma igen :)

    Vi har spacklat, målat och renoverat två rum + målat utvändigt sedan vi flyttade in dec-08. Just det ja, vi bytte fönster också innan Axel föddes, det hade vi lånat till i banken när vi köpte huset, så det har vi inte märkt av. Vi har fixat allt själva (svärfar är hantverkare och hjälpte med fönstren). Huset är litet och känns överkomligt, vi betalar en summa pr år för serivce/ reperation av naturgasen som är vår värmekälla. Trädgården består av buskar, lite rabatter, träd och mycket gräs. Vi har inga rabatter som behöver lukas, så här räcker det med gräsklippningar och häckklippning. Vilket är fullt tillräckligt för oss :)

    Lalandia var verkligen superkul! Axel älskar ju att bada och det var mysigt att ha en hel helg med mamma och co. Max uppförde sig exemplariskt, han badade en stind, sedan låg han på filtar på ett bord så han var i ögonhöjd med oss, med bara blöja. Ohh vad han njöt. Så vi är trötta och nöjda och en del fattigare ;)

    Jag har ju haft Axel hemma hala veckan, då dagmamman har haft semester. Så jag satte igång i pottränandet och det har verkligen gett resultat. Han kissar och bajsar helt medvetet, och går själv på pottan vid behov. På Lalandia hjälpte vi honom på den vanliga toaletten. Det händer självklart många olyckor, men innan semestern så ville han knappt sätta sig på pottan bara. Så nu gäller det att hålla fast, jag får köpa några kalsonger till honom också, för med blöjan blir det ju bara som innan, då tänker han inte själv på att han kissar.

  • Adora1
    Rynkar på näsanJaha, då var det inget av barnen som sov idag heller.  Hedda vägrar konsekvent sova middag när jag är ensam med barnen...Och Agnes vill bara bli sövd i dubbelsängen vilket ju inte går så länge Hedda är vaken...J-igt kul, inte ens en endaste sekunds paus. Då blir jag gnällig vill jag lova ...
  • T inne

    Jag gick en promenad på 5km med ett stopp på lekplatsen. Sen sov båda två i vagnen. Den stora sover fortfarande i vagnen men inte den lilla. Typiskt för nu är ju jag trött och vill vila....
    Ikväll ska sambon jobba över, vilket betyder att jag får sköta middag, bada båda barnen och lägga dem alldeles själv. Det lär bli en jobbig kväll.
    Potträning håller vi också på med. Har gått jättebra. Bara 1 olycka sen lördags morgon. Nu är frågan vågar man lämna henne till dagis imorgon i trosor, eller ska man ta på henne blöja?

  • Alexe

    Bra att höra (läsa) om båda sidorna av hussaken. Vi har nu hittat ett hus som Erik är sugen på att köpa. Jag är dock inte helt begeistrad. Det är lagom, men lite dyrt. Och känns inte riktigt som mitt hem. Men skulle kunna m ommålning o nytt kök. Men sen har det pool. Och det är jag inte alls sugen på. Och sen är det ju det att vi har väl knappt varit på tio visningar, dvs knappt börjat titta, då tror man ju jämt att det finns bättre. Innan vi köpte lägenheten var vi på 65 visningar... (och innan jag träffade Erik hade jag 250 dejter fr Spraydate... ja, ni fattar grejen) Men tänk nu om det här huset ändå är det bästa? Gud, vad svårt.

    Adora: stackars dig m sömn o amning. Har du provat att liggamma i soffan? Kanske kan funka? El lägga filt på golvet?

    T inne: känner igen det där m att barnen sovit medan man varit iväg o så kommer man hem helt slut i vill bara vila o då är de piggare än nånsin. Kämpigt.

    Idag firade vi att Hannes blivit 4 månader med att introducera ersättning. Jag orkar inte pumpa mer o imorgon ska jag jobba hela kvällen. Tack o lov sög han i sig en hel flaska utan att verka märka nån som helst skillnad.

    Potträning... Elias kan verkligen inte komma över att det är "roligt" att kissa på förbjudna ställen. Idag hade han kissat på toan hos mormor o sen sprungit rakt ut i deras nybyggda koja o kissat ur sig lite till. Vad handlar det om? Är det bara för att han inte får?

  • Adora1
    Alexe: Om jag ligger i soffan och ammar kommer Hedda direkt och ska klättra, peta på bebisen etc...
    Funderar på att ibland ge flaskan med ersättning de dagar jag är själv med barnen som en enklare amningsstund kanske? Ska prata med BVC och se om de har tips (har iofs provat de flesta tips om hur man ammar det lilla barnet när det stora barnet är med...Men Hedda är ju väldigt liten än så länge.Kanske lättare med treåring, vet inte...)
  • Anna J01

    Jag brukar faktiskt låsa in mig i sovrummet när Vidde ska somnas om Eira är hemma.
    Hon brukar stå utanför och rycka i handtaget...

    Nu har jag bokat en akuttid hos tandläkaren. Har fått nån infektion längst bak. Gör skitont och har nu börjat vara.. Blä!!!
    Hatar verkligen tandläkaren men nu vill jag inte vänta en sekund. Fick tid vid 13.

  • Adora1

    Min mage är helt i olag efter en penicillinkur och sen en omgång magsjuka. Jag har sprungit akut på toa 6 ggr på 2 timmar. Hur ska jag kunna hämta på dagis kl 14? Har förvarnat mannen att han kanske måste hämta idag för jag kan inte ta mig ur huset bara...Rynkar på näsan...

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"