• Adora1

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Här samlas vi som varit aktiva i tråden "Vi som precis plussat med syskon" och pratar vidare.....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-06 20:32
    VI SOM FÅTT BEBISEN!!
    Vera01: 21/8 föddes Vilmer (v.42+1)
    jannovich: 26/8 föddes Viggo (v.38+3)
    Jennypenny83: 5/9 föddes Max (v.39+3)
    Liiiiina: 12/9 föddes Lillasyster (v.40+2)
    Vic2ria: 20/9 föddes Nyima (v. 40+5)
    Blondie85: 1/10 föddes Evelina (v. 37+6)
    Adora1: 4/10 föddes Agnes (v. 39+6)
    Tinne: 4/10 föddes Olivia (V.39+3)
    Krabbolina: 5/10 föddes Lovisa (v 40+3)
    Moonflight: 6/10 föddes Melinda (V.41+1)
    Lisa73: 9/10 föddes Tova (v. 39+5)
    LillaPy: 11/10 föddes Linnéa (v 40+1)
    Anna J01: 16/10 föddes Vidar (V.40+6)
    Alexe: 19/10 föddes Hannes (v. 39+6)
    KristinaW: 21/10 föddes Valdemar (v. 40+4)
    EmmaK: 29/10 föddes Tilde (v. 40+2)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-11 16:29
    MoonFlight: 30/8 2013 födde Zackarias (v.41+6)

  • Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"
  • Alexe

    Anna: vande mig m Elias. Han sov i famnen fram t ca 9 mån. Då passade jag på att jobba m datorn o tyckte att det var rätt härligt (förmodligen därför jag inte försökte vänja om honom förrän han själv ville). Nu är det mer stressande om inte Erik tar allt ansvar för Elias. Då kan det vara skönt att få pausa lite o läsa en bok el så.

    T inne: kanske vill hon bara inte äta än? Vi har inte börjat m nåt. Jo typ en droppe mjölk på fingret när Hannes ligger o kollar när jag dricker. Han visar alls inget intresse för mat än, men jag hoppas att han börjar snart för amningarna är sjukt jobbiga.

    Han skriker som en tok tills mjölken rinner till (30 s), äter i raketfart (2 min) medan han trycker sig så långt han kan ifrån mig o jag kämpar för att hålla honom närmare eftersom det känns som att han håller på att slita av bröstvårtan. Sen skriker han igen o tömmer inte bröstet (eftersom det är för jobbigt?) utan vill ha nästa. Äter en minut till o skriker sen tills han har rapat. Vad hände m mysiga amningsstunder? Enda gången det funkar nåtsånär är på nätterna då han åtminstone inte brukar skrika utan mer spotta o fräsa.

  • Jennypenny83

    Vatten kommer alltid retur här också, minns att det var svårt med Axel också.
    Vi har gett smakisar i några veckor nu och det är olika från dag till dag hur mycket han äter. Jag väntar med att ge egen puré tills han fattar det här med att äta bättre och kan ta en mer fast och klumpig konsistens. Egen gröt går jättebra, men den blir ju också helt slät.

    Måste berätta en söt liten historia från igår :) Jag har pottränat Axel lite mer seriöst denna veckan, då han har semester från dagmamman. Igår gick han utan blöja nästan hela eftermiddagen, så det blev mycket prat om hans kisseri. Plötsligt hör vi honom ropa från badrummet "Assel kissa". Då hade han helt själv gått på toaletten och mycket riktigt kissat - han hade bara glömt att lyfta på toalocket :P

  • Alexe

    Jenny: haha. Så rätt men ändå så fel...

    Elias ställer sig mitt på golvet, gärna direkt efter ett toabesök, klämmer fram några sista droppar o säger 'kissa lite' eller 'inte kissa golvet'... Vi har slut på idéer om hur vi ska få honom att sluta så nu tar vi bara på blöja, suckar o torkar. Kanske funkar det bättre, har en misstanke om att han tycker att all uppmärksamhet är god uppmärksamhet o att om han inte är i fullt fokus så ser han till att bli det genom att göra sånt han vet att vi måste reagera på.

  • T inne

    Ja potträning är inte att leka med. Har försök länge nu med Patrice. Ena dagen är hon jättduktig och springer själv till pottan och vill ha trosor. Andra dagen har hon inte en tanke på pottan och fyller glatt sina blöjor. Tycker vi har försökt med allt, men inget funkar mer än några timmar. Och bajsa gör hon ändats i blöjan. Att göra det på pottan vore otänkbart, fast att jag mutar med klistermärken och dockor.

    Alexe: hon verkar intresserad för hon följer våra gafflar upp till munnen hela tiden. Och första veckan gick de ju fint. Men det kommer väl. Patrice äter iallafall glatt upp hennes rester. Jag vill ju inte börja ge henne nån söt o Go efterrätt för då kommer hon aldrig vilja ha en tråkig potatis eller morot.

    Nu ska vi gå och lägga oss igen, håll tummarna att det går!

  • Alexe

    T inne: ah, men då funkar det säkert snart igen. Kanske prova mer fr era gafflar bara?

    Inatt verkar Hannes ta sin vakentid nu här vid 3 istället...

  • Vic2ria

    Tinne: eller nån veckas paus, hon kanske inte riktigt är redo/mottaglig för mat än.'

    Jenny: men så söt och vad duktig han e som går själv!

    Adora: hoppas ni mår bättre allihopa!

    Jag skulle behöva lite råd....Dottern vaknar typ 2 ggr per natt och vill snutta, känns lite ohållbart och min rygg känns krokig vid de här laget. Borde jag prova med napp? känns inte jättelockande att stiga upp o gåomkring med henne heller :/ Kan inte vara att hon är hungrig iaf för igår natt kom det så mkt mat så hon spydde flera ggr i sängen, mängder!

    tidigare var man orolig för att hon sov sig igenom hela nätterna utan att äta och nu detta, =)

  • Alexe

    Vic2ria: tyvärr inga råd att ge - de nätter Hannes bara äter två gånger är nu goda nätter :S Han har napp, men är hungrig o äter glupskt. Men i ert fall skulle napp kanske kunna hjälpa. Å andra sidan är risken att du istället måste vakna 10 ggr för att stoppa in den när den trillat ut.

  • Adora1
    SkrattandeOj vad ni har skrivit!! Kul 

    Alexe: Låter extremt irriterande att bebis vaknar kl 05, blä! Vid den tiden är jag sååå grinig om jag blir väckt har jag märkt! Här har det varit vissa morgnar ibland bara när Agnes vaknat vid 05.30 eller 06 och varit hungrig men genomtäppt i näsan, Så vi har fått åtgärda nästäppan och sen är hon klarvaken Skrikandes . Men som sagt, det är så sällan så jag ska verkligen inte klaga!

    Här har det inte bitit med napp kan jag säga, trots ihärdiga försök.. Tror Agnes precis som sin storasyster kommer bli tum-barn. Går liksom inte att styra har jag märkt! Har insett att tummen kan vara en så enormt stor tröst för Hedda. Och som sagt, man slipper ploppa in nappen 10 ggr/natt, hon sköter det själv sedan hon var ca 5 månader gammal. Och vi behöver inte leta nappar heller. Sen avvvänjningen är en annan historia men det tar vi senare Flört...

    Ang. jobbiga amningar! JA, jag håller med!! Det kan verkligen vara HUR omysigt som helst med dragningar/tuggningar i bröstvårtor och att bebben släpper och det kommer klibbig bröstmjölk överallt! Verkar som jag har ganska långsam utdrivningsreflex enl BVC och hon hinner bli irriterad innan det flödar...Och nu med nästäppa varannan vecka sen födseln så känner jag att måttet snart är rågat, jobbigt är det!! Plus att Agnes BARA vill amma liggand i sängen vilket är helt omöjligt när Hedda är hemma och far omkring och vill upp och ner i sängen så Agnes inte kan somna ändå...Agnes kan matvägra under lång tid om hon bara blir erbjuden att amma i sittande, läger man sig sen i sängen dricker hon med djupa klunkar plötsligt. envisa unge!

    jannovich: Låter som en bra variant med madrassen, jobbigt med vakna nätter!!

    T inne: Vi har inte börjat med smakisar än, men jag minns att Hedda mest spottade ut i början och det handlade ändå bara om att prova konsistenser och inte om att få i sig riktiga portioner. Men jag kokade och pressade och va superseriös men hon föredrog ex färdigt äppelmos från barnmatsburk före mitt mos...Buuäähh sa husmor! Ska prova potatis idag tror jag, spännande ... Drömmer

    Jennypenny: Ååååhh, så sött hi hi... Ser det framför mig!!
    Hedda kissar på golvet ibland innan hon hinner till pottan. Vi tar av blöjan när hon signalerar att hon vill prova toan och då blir det att hon kissar på golvet på toaletten. Sen skrattar hon och säger "Duttig! Brrrraaa Hedda!" Ha ha då vill man ju liksom inte sänka henne genom att säga "Nej inte golvet..." Obestämd

    Vic2ria: Kanske bara är en "fas" med extra närhetsbehov, men det är ju jobbigt att du ska ha ont i ryggen Rynkar på näsan

    Agnes äter ca 4 ggr/natt

     
  • T inne

    Hej hej!! Jag har ett förslag. Eftersom jag tycker det är så svårt att hitta på nåt skoj till middag varje dag, så undrar jag vad er favorit vardagsmat är?
    Min är nog kasslerlåda. Kassler,ris, ananas, purjolök, senap och grädde i en stor form :)
    Kunde vara kul att få några idéer och recept av er :)

  • Adora1
    T inne skrev 2012-02-16 16:04:21 följande:
    Hej hej!! Jag har ett förslag. Eftersom jag tycker det är så svårt att hitta på nåt skoj till middag varje dag, så undrar jag vad er favorit vardagsmat är?
    Min är nog kasslerlåda. Kassler,ris, ananas, purjolök, senap och grädde i en stor form :)
    Kunde vara kul att få några idéer och recept av er :)
    Bra idé!!
Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"