• Adora1

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    SkrattandeOj vad ni har skrivit!! Kul 

    Alexe: Låter extremt irriterande att bebis vaknar kl 05, blä! Vid den tiden är jag sååå grinig om jag blir väckt har jag märkt! Här har det varit vissa morgnar ibland bara när Agnes vaknat vid 05.30 eller 06 och varit hungrig men genomtäppt i näsan, Så vi har fått åtgärda nästäppan och sen är hon klarvaken Skrikandes . Men som sagt, det är så sällan så jag ska verkligen inte klaga!

    Här har det inte bitit med napp kan jag säga, trots ihärdiga försök.. Tror Agnes precis som sin storasyster kommer bli tum-barn. Går liksom inte att styra har jag märkt! Har insett att tummen kan vara en så enormt stor tröst för Hedda. Och som sagt, man slipper ploppa in nappen 10 ggr/natt, hon sköter det själv sedan hon var ca 5 månader gammal. Och vi behöver inte leta nappar heller. Sen avvvänjningen är en annan historia men det tar vi senare Flört...

    Ang. jobbiga amningar! JA, jag håller med!! Det kan verkligen vara HUR omysigt som helst med dragningar/tuggningar i bröstvårtor och att bebben släpper och det kommer klibbig bröstmjölk överallt! Verkar som jag har ganska långsam utdrivningsreflex enl BVC och hon hinner bli irriterad innan det flödar...Och nu med nästäppa varannan vecka sen födseln så känner jag att måttet snart är rågat, jobbigt är det!! Plus att Agnes BARA vill amma liggand i sängen vilket är helt omöjligt när Hedda är hemma och far omkring och vill upp och ner i sängen så Agnes inte kan somna ändå...Agnes kan matvägra under lång tid om hon bara blir erbjuden att amma i sittande, läger man sig sen i sängen dricker hon med djupa klunkar plötsligt. envisa unge!

    jannovich: Låter som en bra variant med madrassen, jobbigt med vakna nätter!!

    T inne: Vi har inte börjat med smakisar än, men jag minns att Hedda mest spottade ut i början och det handlade ändå bara om att prova konsistenser och inte om att få i sig riktiga portioner. Men jag kokade och pressade och va superseriös men hon föredrog ex färdigt äppelmos från barnmatsburk före mitt mos...Buuäähh sa husmor! Ska prova potatis idag tror jag, spännande ... Drömmer

    Jennypenny: Ååååhh, så sött hi hi... Ser det framför mig!!
    Hedda kissar på golvet ibland innan hon hinner till pottan. Vi tar av blöjan när hon signalerar att hon vill prova toan och då blir det att hon kissar på golvet på toaletten. Sen skrattar hon och säger "Duttig! Brrrraaa Hedda!" Ha ha då vill man ju liksom inte sänka henne genom att säga "Nej inte golvet..." Obestämd

    Vic2ria: Kanske bara är en "fas" med extra närhetsbehov, men det är ju jobbigt att du ska ha ont i ryggen Rynkar på näsan

    Agnes äter ca 4 ggr/natt

     
  • Adora1
    T inne skrev 2012-02-16 16:04:21 följande:
    Hej hej!! Jag har ett förslag. Eftersom jag tycker det är så svårt att hitta på nåt skoj till middag varje dag, så undrar jag vad er favorit vardagsmat är?
    Min är nog kasslerlåda. Kassler,ris, ananas, purjolök, senap och grädde i en stor form :)
    Kunde vara kul att få några idéer och recept av er :)
    Bra idé!!
  • Adora1
    T inne skrev 2012-02-17 03:27:12 följande:
    Här sitter jag och Olivia i soffan och kl är 3.30. Skönt att helgen närmar sig så man kan få sova en hel natt. Men som vanligt när det är sambons tur att ta natten så kommer hon säkert sova hela natten, brukar vara så...
    Vilka kuliga middags förslag. Kom gärna med fler :)
    Ja, visst är det konstigt att de tycks känna på sig när det är helg och sova extra länge/mycket då? 

    Stackars dig din nattsuddare Rynkar på näsan 
  • Adora1

    MIDDAG: Vi äter kött men ca 2 ggr i veckan kör vi veg och då äter vi mycket linser ex indisk curry där man gör en kryddpasta med lök, vitlök, färsk ingefära och massa kryddor som kardemumma, koriander, chilipulver, gurkmeja och olja. Man mixar detta och fräser det och tillsätter kokta linser och grönsaker. Har ris till och kanske nån gräddfil eller stekt bröd el naanbröd. Detta är på helgen om vi pysslar lite extra, annars är favoriten nog stekt korv och makaroner en stressig vardag. Och stekt/ugnskokt laxfilé med kokt potatis och nån kall sås. Eller kycklingfilé man steker runtom och så ner i en ugnsform och hälla på grädde, sambal oelek (nån tsk) och mango chutney (mycket!). Låter det steka i ugnen ca 30 minuter och kokar ris under tiden.

    Idag blir det spenat- och fetaostpaj (har förberett pajdegen innan, Agnes vill ju vara uppe hela tiden i famnen)
     

  • Adora1
    SkrattandeCitat citat citat (fortfarande i början på året 2011!) 

    Krabbo: "
    Jag var bergsäker på en son förra gången och ut kom en son. 
    Bryr mej inte om vilket kön det blir, är glad oavsett vad vi välsignas av!"

    Adora:"Min mage putar också som en riktig, formad bebismage (vecka 8)..Även med löst sittande topar syns det om man tittar..Mannen bara skrattar och säger "jaha, vi kan inte hålla detta hemligt, det syns ju redan..."
    Men jag tror ändå vi kommer berätta för vännerna efterhand som vi träffar dem.."

    T inne: "
    Ja man är ju nyfiken på hur det är i slutet, då alla beklagar sig över svullna fötter, mega mage, foglossningar :) sen vill man ju få bada i poolen på förlossningen och sitta på bollen, hehe en massa som ja bara sett på tv och hört från vänner :)"

    Vic2ria: "Hoppas på en behagligare och kortare förlossning och att jag slipper den otroliga klådan de sista veckorna. Jag kände hur huden "sprack" - magen växte nå otroligt de sista 4 veckorna. från att ha legat på normalkurvan till att ligga på max. sedan hoppas jag på födsel i typ v 39 och såklart att barnet är friskt o mår bra!"

    LillaPy: "






  • Adora1

    Hmm, varför försvann Lilla Py och AnnaJ:s citat??

    LillaPy: "  Haha, jag som precis köpt 2 par nya tajta jeans. de lär jag ju inte få på mig särskilt länge till. "

    AnnaJ01: " Klarade inte av köttfärs under hela min förra graviditet. Gissar på att det blir samma nu för jag har redan börjat bli helt äcklad av det."

  • Adora1
    jannovich skrev 2012-02-17 21:31:46 följande:
    Nu ska jag väl inte säga för mycket, men nu är det tredje kvällen i rad jag söver Viggo på madrass och han sover faktiskt. Idag somnade han typ 19.30 och sen dess har jag varit in en gång för amning. HOPPAS HOPPAS HOPPAS detta är lösningen på dom sena nätterna. 

    Sen verkar han ha kapat ett sovtillfälle på dagen till att bara sova 2 gånger. Hur många gånger sover era knoddar som är kring 5-6 månader? 
    Ungefär två tre ggr sover Agnes på dagen. En gång är ca 30 minuter och den andra lite längre (ca 1 timme) om man har tur. Annars kan det blir tre ggr på mellan 15-30 minuter vardera...Snålt tycker jag, men å andra sidan sover hon så duktigt på nätterna så jag är mycket nöjd iaf. Men det är svårt att ha tid med Hedda på dagen och att förbereda middagen är nästan omöjligt oftast med två vakna ungar som båda vill ha mamma Skrattande... (verkligen små bekymmer jag vet!)

    Hoppas det håller i sig nu för er, verkar ju toppen!!
    Jennypenny83 skrev 2012-02-17 21:32:53 följande:
    Kul med citaten! Det var en spännande tid och många nya känslor :) för oss kom graviditeten ju som en överraskning och vilken härlig sådan det blev!

    Vi sitter i en stuga vid Lalandia i Billund, nybyggt, fräscht och barnvänlig. Man har tänkt på allt! Helgen står på bad och lek med min mamma, styvfar, bror, hans flickvän och självklart sambon och barnen :)
    Åh, vad mysigt med Lalandia!

    Ja, vad roligt att inte bara jag tycker det var roligt med citat! Det finns en rik källa att gräva ur!
  • Adora1
    Alexe: Låter bra att en har ansvaret en vecka i taget. Så kanske du kan få relaxa lite ibland ansvarsmässigt Glad

    Vi får nog ha nåt möte härhemma snart om ansvaret av att tvätta. Vi kan köra ca 2 maskiner dagligen för att gå runt tvättmässigt (minst), det tar mycket tid, bärkraft och energi. Och det är i 9 av 10 fall jag som tar initiativ till att det måste tvättas eller vikas/läggas undan. Har pratat om det många ggr men det biter inte på min bekväme man, som ibland tycks tro att om han bara sitter i tv-soffan tillräckligt länge så tvättar tvätten sig självt.
    Vi har ett städ-schema nu och det funkar hyfsat men det behövs uppenbarligen ett tvätt-schema med! 
  • Adora1

    PS. Agnes VÄGRAR sova eller äta trots at hon är supertrött, vi får ha henne uppe i famnen/björnen heeeeela tiden idag. Och Heddas trots har nått nya höjder verkligen, hon har vridit åt tumskruvarna på att vara A Pain In The Ass... Känner mig totalt slut redan och dagen har bara börjat Skrikandes. Mannen fattar inte men han var på jobbet i fredags, jag har inte fått något andningshål på hela veckan, bara slava slava slava och extremt trots och otacksamhet från Hedda varenda dag Gråter. Slänger iväg maten jag lagat oavsett vad det är, vägrar sova etc etc etc.
    Ber att ex få gröt sen när hon får den ska hon inte ha...Provocerande som f-n ... 

  • Adora1
    Skrattande Bara jag som skriver idag? Vi har varit på middag hos min mamma i Lund, packade således ihop oss och ungarna i bilen och körde dit. Redan på parkeringen började Agnes skrika. Och sen var hon missnöd och skrikig alla tre timmar vi var där. Mamma bjöd på dessert också och vi försökte amma men det gick inte för Agnes vägrar ju amma sittandes. Så det blev riktig pannkaka av alltihop, men Hedda hade ändå kul! Hon var så glad över att få träffa mammas hund så hon var nöjd när vi åkte hem...Men gud vad stressigt när man är bortbjuden och bebben inte slutar skrika, puh! Sedan kom vi hem och det är översvämning i pannrummet. . . 
    Funderar starkt på att försöka sälja och flytta till hyresradhus/bostadsrätt i Lund Drömmer
Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"