Inlägg från: ninni77 |Visa alla inlägg
  • ninni77

    Syskonadoption

    Hej
    Jag och min man (födda 1977 resp 1976) funderar på syskonadoption och har precis ställt oss i kö hos BFA. Vi funderar på att börja köa hos Adoptionscentrum också.

    Det känns dock som informationen kring syskonadoption är väldigt bristfällig. Vi har varit i kontakt med BFA och fick en del svar men inte så positiva.

    Är det ngn som vet om det finns något/några länder där det är lättare att adoptera syskon? Vi vill gärna ha syskon där den äldsta är max fyra år.

    Hur fungerar det med den ekonomiska biten? Vi har ställt frågan men inte fått svar. Betalar man avgifterna x 2 eller beräknas det på ngt annat sätt?

  • Svar på tråden Syskonadoption
  • ninni77

    Nej vi har inte påbörjat utredningen än, men tänkte sikta på syskonadoption då vi känner att vi antagligen bara gör denna processen en gång.

  • ninni77

    Vi fick inget svar från BFA ang Polen eftersom den person som har hand om just Polen inte var där.

    De gav intryck av att det var väldigt svårt att adoptera syskonpar. Att det inte var särskilt vanligt. Sedan har vi  åldern emot oss för Slovakien.

  • ninni77

    Hej
    Tack för era svar, de muntrade upp min eftermiddag. :)

    Vi är medvetna om att det kräver otroligt mycket att adoptera två barn samtidigt. Speciellt vad gäller anknytning och att man behöver mängder med tid. Vi har pratat mycket om det och tänkte försöka vara hemma samtidigt så länge det bara går. Eventuellt tar någon av oss tjänstledigt om det krävs.

    Vi känner att vi har åldern emot oss och vill därför gärna ha två samtidigt. Vi har precis börjat köa efter ytterligare ett misslyckat IVF-försök så det kommer dröja innan vi får vårt första om vi skulle ta ett i taget.

    Jag var i kontakt med Adoptionscentrum igår och de rekommenderade att vi får medgivande för både syskon och ett barn. Vad jag förstått fick man bara antingen eller förut, men det kanske ändrats. På så vis så köar man och ser vad som dyker upp. Om det blir svårt med syskon kan man i så fall ta ett barn istället.

    Jag har också fått för mig att det skulle vara en fördel om man kunde ta syskon, men det var inte intrycket jag fick från vare sig Adoptionscentrum eller BFA.

Svar på tråden Syskonadoption