Inlägg från: Pappa G |Visa alla inlägg
  • Pappa G

    Hur tillagar ni klyftpotatis så de blir krispiga?

    Köper färdiga, frysta i påse (COOP Extra är bäst)..
    Värmer upp plåten en stund före i ugnen, så att den börjar tillagas direkt.
    Saltar första gången efter cirka 10 minuter.

  • Pappa G

    Självklart ska den råa potatisen sköljas noga.
    Samma sak om man exempelvis lagar potatisgratäng eller janssons frestelse..

  • Pappa G
    legba skrev 2012-02-24 21:01:48 följande:
    Självklart ska man inte skölja potatisen när man gör gratäng eller jansson. Då vill man ha kvar stärkelsen så att den kan reda grädden och man får ett krämigare resultat.
    Då tycker jag man får en gratäng som smakar stärkelse..
    Och det vill inte jag ha..

    Tydligen finns det olika läror även här..
Svar på tråden Hur tillagar ni klyftpotatis så de blir krispiga?