Inlägg från: Anonym (33-åring) |Visa alla inlägg
  • Anonym (33-åring)

    Ärliga nätdejtingstråden!

    Xmag skrev 2012-09-15 08:07:35 följande:
    Och sen en viktig fråga. Nån dom haft en date i helgen som kan berätta nåt om den? Själv hade jag inget bokat men skall boka in en snart. Just nu är det barnvecka för mig...

    Inte i helgen, men förra helgen. Vi skulle träffas på fredagen, men under torsdageftermiddagen frågade han om jag kunde tänka mig en fika under torsdagskvällen istället om han hann till stan i vettig tid. Så blev det, vi hade en trevlig pratstund på stans kvällsöppna fik. Han är ny på nätdejting och verkade lite spänd men var lättpratad ändå. Lite för tillbakadragen för att jag ska bli jätteintresserad, men han har helt klart något som attraherar mig ändå. När vi avslutade för kvällen bestämde vi att fredagens dejt också skulle bli av, den var ungefär likadan. Efter det har vi inte hörts jättemycket av olika anledningar, men båda har uttryckt intresse för att ses igen.

    Sammanfattning: Klart intressant men inte woaw. 
  • Anonym (33-åring)
    Xmag skrev 2012-09-16 00:16:50 följande:

    Jo på ett sätt känner jag mig misstolkad som om jag skulle vara cynisk och ha dålig människosyn för att jag letar efter en partner som passar in i mitt liv. Jag blir absolut inte putt, ingen fara :). Älskar att diskutera och försöka förstå andras synvinklar. Är dessutom ganska tålig så kör hårt! Som jag sagt förut; inkomsten/ekonomin, förutsatt att den är sund, är ett plus om den är bra. Inte mer än ett plus. Men jag känner nog att högskoleutbildning är mer viktig i så fall. Och egentligen är mina önskemål (OBS ej krav) inte så konstiga, när jag tänker efter beskriver de faktiskt mitt nuvarande umgänge rätt bra. Det är trevliga killar och tjejer, de flesta tjänar bra och har bra utbildning och många driver företag. Jag tror helt enkelt därför att min framtida partner kommer från liknande förhållande. Tycker inte det är så konstigt egentligen. Jag trivs mycket bra med mitt umgänge. Tycker Modesto beskriver situationen rätt bra. Och ja kärlek är viktigast som Anonym (men) skrev. Håller med. Men jag skulle inte kunna hinna med att gå på dejt med alla som ser trevliga ut eller som kontaktar mig. Jag måste ju sålla på något sätt.  Kan också tycka att ingenjörer är lite stela ibland därför ville jag inte bli bara ingenjör utan läste även ekonomi. Jag ville jobba med människor och det gör jag också idag. Barnskötare kan vara jättetrevliga. Jag vet eftersom jag varit en :) men jag söker inte aktivt efter en barnskötare just nu. Skulle jag träffa på någon som är barnskötare och jag blev kär, inga problem!  . Men nu skulle jag vilja sätta punkt för denna diskussion om mina mål för ett tag. Tycker denna tråd just nu har fått för mycket fokus på mig. Inte för att jag inte gillar att diskutera detta utan mer respekt för andra och så andra historier och funderingar kan komma fram och få fokus. Jag kunde aldrig föreställa mig att ett par ord om att jag upplevde att "liknande ekonomisk situation" var ett plus på en dejt jag haft skulle leda till en sån diskussion... :)
    Nu kan jag ju bara tala för mig, men jag är rätt säker på att jag inte misstolkar dig. Jag har inga som helst synpunkter på vilka "krav" du har eller inte har, men tycker att det är superintressant att veta hur andra resonerar om olika saker. Det är helt enkelt kul/bra att veta vad olika människor räknar in i "hög utbildning" eller hur de ser på att vara utbildad.

    Själv anser jag väl att en sjuksköterska med grundutbildning (och inget mer) inte är speciellt högutbildad, men en barnmorska som dessutom har breddat sin utbildning har relativit hög utbildning. Samma med lärare, en förskollärare som enbart har följt programmet är inte högutbildad, men en gymnasielärare med 2-4 ämnen, som läst sina ämnen utanför lärarprogrammet och säkerligen skulle kunna plocka ut 1-4 kandidat och/eller magisterexamina är högutbildad. Motsvarande finns förstås inom många ämnesområden.

    För övrigt så håller jag med dig, liknande ekonomisk situation är ett plus eftersom det underlättar. Men pengar är inte allt, och ska jag söka efter nån som har samma ekonomiska situation som jag och dessutom vill använda pengar på ett liknande sätt som jag, så får jag nog stå ut med att vara singel tills jag dör. Och ärligt talat, det har jag ingen lust med
  • Anonym (33-åring)
    Anonym (rainbow) skrev 2012-09-16 10:40:17 följande:
    Haha. Jag vet inte vad jag ska säga. Om jag vore som du skulle jag leta dejter i bekantskapskretsen istället för på nätet. Sannolikheten att du träffar rätt torde vara betydligt större, de bor ju på rätt ställe och du beskriver ju mer eller mindre att du vill träffa någon "som är som er". Sedan kanske det inte alls är din avsikt men du framstår verkligen som om du älskar dig själv lite väl mycket. "Barnskötare kan vara jättetrevliga. jag vet eftersom jag varit en :)" tex Kanske är du sådan, om inte så är dina formuleringar missvisande. 
     

    Tänk vad olika man kan uppfatta samma texter, jag uppfattar inte alls Xmag som att han skulle "älska sig själv lite väl mycket", mer att han vet ungefär hur han vill ha det.
  • Anonym (33-åring)
    Xmag skrev 2012-09-16 13:26:15 följande:
    Håller med dig. Känner mig inte missförstådd av dig. =) Det är biten av att jag skulle ha dålig människosyn och elitiskt tänkande som jag känner är fel. Jag tror ingen som känner mig skulle beskriva mig så. Kanske lutar det åt elitiskt tänkande i så fall och då i den positiva bemärkelsen att man kan bli bäst på det man gör om man satsar, kämpar och om man vill och har talang. Men det var det ju inte du som tog upp =) Tycker också att det är oerhört intressant att se vad andra tycker och tänker. Det är ju därför jag är här. Gillar för övrigt just denna tråd för den är positiv och humoristisk. I de flesta andra trådar blir det mest en massa pajkastning och personangrepp som inte är så konstruktiva. Här känns det som det ändå är högt i tak.

    Vad bra. Det var ju ändå jag som drog igång ekonomidiskussionen 

    Ja, personangrepp har vi nog klarat oss helt utan, det är ovanligt för att vara FL och mycket skönt tycker jag. Lite glimten-i-ögat-pajer kastas väl ibland och en del ärliga åsikter utbyts, men det är ju det vi vill.
  • Anonym (33-åring)
    modesto skrev 2012-09-16 14:09:59 följande:
    "bor på rätt sida om Stockholm" ska nog vara svårt, resten är väl inte så omöjligt

    Det är väl inte ett speciellt "svårt" krav? Vi som bor i något mindre städer har ju ett mycket mindre utbud än så. Om jag söker på hela min kommun och ett åldersspann på tio år, så får jag 60% färre träffar än om jag söker på Sthlm kommun på min dejtingsida. Och då utgör ju inte Sthlm kommun hela "rätt sida av Sthlm utan bara mittdelen.
  • Anonym (33-åring)
    Xmag skrev 2012-09-16 22:01:18 följande:
    Oj, är det nån mer än jag som reagerat på hur många läsningar denna tråd har på en dag? I morse var det totalt sen trådstart 55695 läsningar och nu i kväll är det 55026, alltså runt 350 läsningar på en dag. Väl värt att tänka på innan mat outar nån dejt man har haft :) kul med sånt intresse. Man kan tycka att det alltså finns stor potential för att få läsa om intressanta dejter med sån stor publik. Nån som har varit på nån dejt de kan berätta om?

    Fast vi som skriver genererar ju ganska många av dem.I helgen tex, när jag har haft tråkigt, har jag läst nästan varje gång det kommit ett nytt inlägg. Nån gång har det varit två eller tre nya när jag tittat in.
  • Anonym (33-åring)
    Anonym (b) skrev 2012-09-26 19:51:25 följande:
    Aaaahh vad störigt! såg att jag fått besök på min sida från en snygg kille... tittar på han presentation och den var perfekt(för mig) men han vill ha barn... det är många som gått bort p.g.a det, så synd!!

    Men om allt annat stämmer så bra, ta kontakt ändå. Jag tror att många fyller i det utan att reflektera speciellt mycket. Snacka ett tag och ta sen upp frågan. Själv vet jag inte om jag vill ha några barn (lutar mer åt nej än ja) och har därför kryssat i "vet ej", men låter inte bli att ta kontakt med dem som kryssat i "vill ha".
  • Anonym (33-åring)
    Anonym (b) skrev 2012-09-26 22:06:02 följande:
    Ja jag känner som (men) skriver. För de som har klart och tydligt: vill ha barn, skriver jag inte till. Det har varit killar som skrivit till mig som jag sett har "vill ha barn" och då har jag  försökt avrunda men många har skrivit att man kan ju se längre fram. Men jag vill inte bli kär när man vet att man inte har någon framtid tillsammans... är inte intresserad av bara en "fling". Och jag är 100% säker på att jag inte ska ha fler barn så det hade bara varit slöseri med tid.
    Jag menar förstås inte att man ska dejta ett halvår innan man tar upp ämnet, snarare skicka kanske 2-3 meddelanden och sen fråga. 
  • Anonym (33-åring)
    Johnny Mnemonic skrev 2012-09-29 13:44:33 följande:
    Ja hela 5 år äldre. :-P Haha nej det var Papito som kallade det tant ;) men nåja faktum är att jag inte vill. Hon slösar tid på mig, tyvärr så är jag kanske inte lika konsekvent när man varit ute och stött på henne. Men jag har sagt som det är att jag inte har några känslor varken för henne eller någon annan. Tyvärr verkar det inte gå in eller så inser hon inte att jag är en person som inte känner mig komfortabel med att vara oseriös.

    ... eller så är hon inte ute efter känslor.
  • Anonym (33-åring)
    Anonym (Picture) skrev 2012-10-02 10:18:47 följande:
    Hur är det tjejer, väntar ni på att killar ska kontakta er på dejtsajterna eller tar ni själva kontakt först? Vad får er att ta kontakt i så fall?

    Jag har tröttnat på att ta kontakt för att dissas direkt eller efter ett par mail. Men det gör att det är jäkligt glest i mailboxen.
    Jag tar kontakt med de jag tycker verkar intressanta. Av de som det blivit lite längre mailade med eller nån typ av träff har jag tagit kontakten i drygt hälfen av fallen. Men tittar man på hela min inbox, så utgör de jag tagit kontakt med inte någon stor andel.

    Angående obesvarade meddelanden, så får jag svar på de flesta (förstakontaktenmail) som jag skickar men inte riktigt alla. Själv besvarar jag alla meddelanden som består av mer än en mening, såvida de inte är otrevliga. Om jag inte är intresserad så svarar jag med ett vänligt "tack men nej tack" och nån trevlighet, typ "ha en bra kväll" eller nått. Jag svarar aldrig på en "komplimang"/"flirt"/vaddenukallas.

    (Ursäkta alla stammisar i tråden för att jag upprepar mig) 
Svar på tråden Ärliga nätdejtingstråden!