Inlägg från: IceJossan |Visa alla inlägg
  • IceJossan

    Undrar du vad färgen på din katt kallas?

    Nina 27 skrev 2012-05-14 10:52:30 följande:
    min katt Ruby fick massa fina kattungar med fina färger och mönster. Mest ovanlig är denna lilla tjej och jag undrar vad hennes färger och tecken heter? Hon är ju kritvit med randig svans och randigt vid öronen. :D

    Kolla ringarna på svansen - är de breda eller smala? Många eller få?


    Är de många och smala så är katten tigré, är de få och tjocka så är katten tabby. Jag tycker att det ser ut som om svansen är nästan helt mörk och bara ett par ljusa ränder som avslöjar mönster. Jag skulle därmed säga att denna kisses färg heter bruntabby-vit van :)

  • IceJossan
    Rigmor Mortis skrev 2012-05-14 17:37:48 följande:
    Behöver man verkligen nämna vit, "van" innebär ju just att katten är till största delen vit?
    I och för sig inte, kanske? Har sett både och säkert lika många gånger.
  • IceJossan
    LunaLunatic skrev 2012-05-15 16:23:15 följande:
    Sally är svartpadda!
    Doris ser helsvart ut? 
    Svartsköldpadd alltså, inte alla som hänger med i våra förkortningar ;)
  • IceJossan
    Flizen07 skrev 2012-05-30 22:13:41 följande:
    Min lille Tufs då? Han är lite mörkare beige/sandfärgad nu och gråa ögon.

    Har du en bättre bild på hans ansikte?


    Titta på undersidan av svansen - är färgen mycket ljusare där?


    Han är i alla fall cremesmoke/-silver, vore han rödsmoke/-silver så skulle färgen vara skarpare, inte lika mjukt cremefärgad :)

  • IceJossan
    katwa skrev 2012-06-03 14:11:55 följande:
    Hm, bilderna verkade inte riktigt vilja hänga med i förra inlägget, testar igen!

    Hon är tabby. Men hon ser inte blå ut, utan snarare svartsilver. Och sköldpadda också eftersom hon även har rött. Sära på pälsen - är hon helt vit i underullen? I så fall är hon svartsköldpaddssilverstabby bicolor (bicolor=mängden vitt). Till vardags säger man oftast bara "...med vitt". Att hon är tabby kan du se dels på de breda mörka ringarna på svansen. Tigrerade och spottade katter har smala mörka ringar på svansen. Och dels på det oregelbundna krumelurmönstret på hennes sidor.
  • IceJossan
    katwa skrev 2012-06-03 16:50:46 följande:
    Hennes underull är ljust silvergrå... Hennes "röda" fläckar ser i verkligheten cremefärgade ut, kan svartsköldpaddor ha det? Jag trodde att de var mer ... ja, röda i sin färg :P

    Hmm, kan du sära på pälsen och ta ett kort och lägga in här så jag får se?


     


    De röda fläckarna är nog så ljusa för att hon är silver i botten. Hade hon varit blåpadda hade fläckarna varit ännu ljusare, alldeles sandfärgade. Mönstret i de röda fläckarna syns, och det gör att vissa fält i det röda ser mörkare ut och andra ser ljusare ut. Dessutom är det mörka för mörkt för att vara blått


     


    Svartsilversköldpadda och svartsköldpadda får rättså olika nyanser eftersom silveranlaget gör att nyansen blir annorlunda. Pälsen ser ljusare ut eftersom den inte är färgad ända in i underullen, utan bara längst ut på stråna.


     


    Jag är ju inte 100% säker på att hon är silver, men det ser verkligen ut så på bilderna. Så jag väntar med spänning på ett foto som visar hur underullen ser ut ;)

  • IceJossan
    LunaLunatic skrev 2012-06-03 22:44:36 följande:
    Spotted kan väl vara uppsprucket tabby såväl som tigré, och spottade kattens svansringar styrs av vilket mönster som ligger i botten.
    Don't argue with idiots - they'll drag you down to their level and beat you with experience

    Är det så? Jag har aldrig stött på eller sett bilder på en katt med uppsprucket tabbymönster så att den är spottad. Men det är möjligt att det förekommer? Men det är nog högst ovanligt isf
  • IceJossan
    Roisin Dubh skrev 2012-06-06 20:49:07 följande:
    Här är några av mina. Glad

    Niffy här längst ner är vit och silverfärgad med undantag av fläcken på hakan som går mer åt det cremefärgade hållet.

    Katt nr. 1 (bild 1 och 2 antar jag är samma katt?) är svartsköldpaddstigré eller svartsköldpaddsspotted - är hon prickig eller randig, kan man få se en bild på hennes sida?


     


    Katt nr. 2 är svart.


     


    Katt nr. 3 är blåmönstrad med vitt, jag skulle tippa på spotted eftersom det snarare är prickigt än randigt det lilla man ser på sidan. Mängden vitt kallas harlekin. Alltså är katten blåspotted harlekin.


     


    Katt nr. 4 behöver jag en bild ifrån sidan eller ovanifrån på för att kunna avgöra färg.


     


    :)

  • IceJossan
    katwa skrev 2012-06-06 23:03:47 följande:
    Det tog lite tid, men nu har jag lyckats knäppa en okej bild på hennes underull =)  Svårt att fånga på bild hur ullen ser ut in real life, den är inte helt kritvit till färgen utan går snarare i ljust ljust silvergråa toner.

     


    Okej, där har vi det: Din missa ÄR svartsilversköldpaddstabby bicolor :) Så vit som hon är i underullen visar tydligt att hon är silver. Därmed är det röda lite extra ljust eftersom det inte finns färg ända in på stråna.
Svar på tråden Undrar du vad färgen på din katt kallas?